Thursday, December 31, 2009

bye bye 2009

Dah ari terakhir dah kite rupenye dalam tahun 2009… cepat je mase berlalu kan… banyak yang terjadi dalam hidup kite nie… yang suka dan yang duka… and the most precious moment yang terjadi dalam hidup kami ialah…. KHAIR IMRAN BIN KAMARUDDIN…

Tahun 2010 nanti imran bakal dpt adik ke??? Rase cam nak tapi tunggu dulu kot… heheheh…

Nasi Ayam Gemas..

sampai ke gemas ke nak carik nasik ayam??? ish takde la sampai camtu... actually kedai nasik ayam gemas tu memang popular kat gemas la.. heheh... aku pun teringin la nak rase cemane la rasenye nasik ayam tu.. best sangat ke??

dpt jugak aku rase sebab kedai tu bukak cawangan dekat Taipan, Dataran Senawang... memule lalu kat situ barula perasan.... aku pun ape lagi, ajakla suami pegi malam ari tu... yeah tak payah masak... heheheh.... lepas dah makan tu aku rase oke je rase die... kalau ikut selera aku memang boleh makanla... aku pulak jenis yang tak kisah....

harge die RM5.00.... RM3.50 for ayam n RM1.50 for nasik.... ayam die memang banyakla kalau makan due orang.... smpi imran pun mcam nak makan ayam tu tapi maapla ye, tak dapek do... hehehehe..... yang best tu air milo diorang pakai yang dalam kotak tu... wah ape lagi aku pun mintak MILO AIS SATU!!! ;)

mama, imran nak nasik ayam!!

alaaaaaa nak jugak!!!
mama imran pun membalas : NO NO NO!! ;)

Tuesday, December 29, 2009

anak Puan Norlin...

nie la anak Puan Norlin, Muhamad Muhsin... lahir pun tak cukup bulan macam imran jugak... nanti muhsin minum susu banyak2 tau... heheheh....

dan ini coretan seorang ibu yang bahagia :

"Setakat ari ni perkembangannya alhamdulillah, memberangsangkan.
muhsin dah pandai senyum, ketawa & menjawab bila diagah since cecah 3 bln 23hb lalu.. tp cume bunyi ek.. ek.. jer lh yg dia pandai sebut.itupun dah cukup membuatkan hati & perasaan mamanya berbunga riang. rasa cam tak nak kejer plak. rasa nak dok mengadap muhsin & perhatikn perkembgnnya day by day. seronok sgt."


Monday, December 28, 2009

Ekspo Orkid...

ari sabtu lepas kitorang pegi Ekspo Orkid kat Paroi... saje je bawak imran pegi jalan2... yang sebenarnye nak pegi merase ice blended feeko... akak kawan aku wani yang bukak gerai kat situ... dah lame mengidam tu... sejak aku ngandung lagi, lepas bersalin teringin nak minum... minum Ice Blended Vanillah... nieeeee haaaa baru dapat minum... Alhamdullilah..

tapi memang bestla ice blended feeko nie... kalau sesape yang terjumpe brand nie gi la try minum ek... bak kate tagline die SEDAP GILER!!

mama, sape yang bermate pink tu???

imran, tu kat abah imran tu, tengah mengurut mate...

relax je abah imran.. syoknye kene urut...

ni la gerai akak kawan aku wani tu... SEDAP GILER!

imran yang mengantuk giler..

kak, ice blended vanilla 1 kak!!

nie la wani, pembantu setia akaknyeeee... tersipu - sipu die ;)

Selamat Pengantin Baru Feedza!!

Selamat Pengantin Baru Feedza dan Amir!! actually feedza nie bestfren aku mase sekolah rendah... pastu mase sekolah menengah kitorang tak jadi bestfren sebab lain kelas.... so kenela carik bestfren lain.. heheh.... umah feedza nie kat Taman Dusun Setia..... orang umahnye orang nilai... dokek yo... heheheh.... ape2 pun.......

SELAMAT PENGANTIN BARU DAN SEMOGA BERBAHAGIA SELALU!!

lapar ye bang..

imran tak leh nak makan tau..

senyuuuummmm...




bestnye ade motor besar berarak


nieeelaaaa FEEDZA!!

imran dah tido, mamanye pun tido sekali??? heheh

Thursday, December 24, 2009

bile imran bace buku...

bile imran bace buku abih air liur die meleleh leleh.... heheheh.... kene start dari awal.... melentur buluh biar dari rebungnye.... hehehehe....

eh, buku imran la mama

eh biskut la mama...

buntangnye imran

lawanye topi, tapi kaler pink la mama

imran senyum jap ek mama

dah la mama, imran nak sambung bace nie..

mama nie nak kene nie...

malehla nak layan mama... imran nak smbg bace balik

ye abah, abah panggil imran ke??

malasla nak layan mama ngan abah nie..

bestnye bace buku

apsal tak boleh nak bukak nie

oke yang nie stokin, yang tu buku..

betulla tu buku mama...

B-U-K-U... BUKU!!

haaaaa yang nie gmbar biskut..

ish lapar pulak imran... (smpi meleleh tak ingat)

Wednesday, December 23, 2009

Hepi bday to my mama n daniel!!

Hepi bday mama ngan daniel.... bday pada 23.12.2009.... majlis nie kitorang buat kecil kecilan ari sabtu ari tu.... saje je buat awal2... ramai gak la datang.. kalau bday sesape pun kitorang akan buat majlis kecil - kecilan... yang penting ingat!!! hehehe...

bday cake - makcik aku kak cha yang buat...

triffle - tah betul ke tak tah ejaan die.. first time rase nie...

sedapnyeeeeeeee

kakak baru bangun tido - muke seposen je ngan makyongnye

dinan ngan akmal

imran ngan maknoinyeee


makan en daniel - bday boy

kakak muke seposen

makngah, imran nak makan gak...

banyaknyeeee makanan...

inda - control makan tu sket...



kaum lelaki


alang ngan neksu


menyuap akmal makan

daniel ngan noi

mama nak potong kek nie...

mama ngan daniel tengah potong kek

dina ngan kakak

peace y'all

with kakak ngan adik