Wednesday, April 29, 2009

yeay dah tahu dah!!!!

setelah 8 bulan menunggu baru aku dapat tau yang aku nie bakal dapat baby ape.... huhuhuhu.... tapi di atas sebab2 yang tidak dapat dielakkan aku tak dapat nak letakkan gambar baby yang baru je scan semalam.... aiyaaaaaaa.... ape2 pun memang aku dan suami hepi giler semalam..... ;)

Monday, April 27, 2009

Dah 32 minggu dah... ;)

Bayi berada dalam posisi kepala di bawah sampai lahir nanti. Bayi akan tetap menendang, gerakan rata-rata sehari meningkat 375 perhari, tapi anda tidak akan merasakan semuanya ini, 10 gerakan sehari sudah normal.

Wednesday, April 22, 2009

Zahiruddin Zarif Bin Zainur Hisyam... ;)

ni la anak kakz.... comeynyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!! ;)

Tuesday, April 21, 2009

Tahniah kakz dan suami... ;)

ni ha terlambat nak update la pulak di atas sebab2 yang tidak dapat dielakkan... chewah!!! kakz dah selamat melahirkan seorang anak lelaki secara pembedahan pada 15.4.2009 pukul 11.34am... berat baby 2.5kg.... Alhamdullilah.... bertambah lagi anak buah aku.... namenye belum diberitahu lagi... skang kakz tengah berpantang dekat Terengganu umah parents die.... wah, dah lepas dah kakz....

Tahniah ek kakz ngan suami!! ;)

Monday, April 20, 2009

checkup 20/4/2009...

ari nie pegi checkup lagi... nie la result die :

1) Hb - 11.0 gm% ( maintain lagi)

2) Berat badan - dalam mase 2 minggu naik 3 kg.... aiyo.... banyak la pulak yang naiknye... nurse tu kate patutnye naik lam 0.5kg ke 1kg je.... 24/4/2009 (pagi Jumaat) kene minum air gule, pastu kene amik darah... adoilaaaaa.... kene minum air gule ke... ramai yg kate tak sodap langsung... nak buat cemano...

3) Tekanan Darah - 100/60 (maintain lagi)

4) Jantung baby - memule cam lame je nak dengar... nurse tu pun cam cuak gak... dah 30 minggu lebih patutnye senang nak dengar... kepale baby dah ke bawah dah... last2 dpt dengar... fuh leganye... risau gak aku....

Kesimpulannye tahap kesihatan aku oke kecuali tang yang nak kene minum air gule tu buat saspen je.... tunggu la laporan terkini dr aku ari jumaat nie.... aiyooo..

Thursday, April 16, 2009

Takziah Dynas dan suami.... :(

Tersentuh rase hati nie bile bace pasal keguguran anak pertama dynas.... dah 7 bulan dah die ngendong perut tu... tup2 bakal anak tu dah tak bernyawa dah.... baby tu pun dah ade name dah iaitu Emma Malissa... sedapnye name tu... tapi apakan daya Allah S.W.T lebih mengetahui segalanye...

AL - FATIHAH BUAT BABY EMMA MALISSA...

Tuesday, April 14, 2009

Tahniah Afidah dan suami!!! ;)

tadi baru dpt berite yang kawan seopis aku baru je menimang cahayamata yang pertama... yeay!!! suke giler aku... iyelah ari2 tgk die mengusung perut je, tup2 ari nie dah bersalin dah... patut due esok... takpe cepat dalam sehari... start sakit lam kul 11pm, masuk wad lam kul 4am pastu bersalin lam kul 7am... Alhamdullilah dpt baby girl seperti yang die scan.... senyum je aku lepas dah dengar berite tu...

pastu tadi gi makan kat kantin, ade akak tu tanye takut tak inda??? aku cakap HEPI TAPI TAKUTNYEEEE!!! heheheheh....

TAHNIAH FIDAH NGAN SUAMI!!

Monday, April 13, 2009

30 minggu dah.... ;)


Bayi anda mengisi hampir seluruh ruang di rahim anda. Ketika bayi menendang atau mendorong, anda dapat melihat kaki atau tangannya bergerak di bawah kulit perut anda.Otak berkembang sangat cepat.

Wednesday, April 8, 2009

Countdown...

dah nak dekat2 nie baru nak buat baby countdown... heheheh.... tgk blog kakz ngan muni teringin nak buat tapi bile dah nak ujung2 la... heheheh.... ;)

Monday, April 6, 2009

More checkup...

Ari nie cepat pulak abisnye walaupun ramai orang…. Agaknye nurse yang check ibu pregnant tu ngan baby tu lain orang kot sebab tu laju je…. Ni la resultnye :

1) Berat naik : 3 kg ( dari 57 kg ke 60 kg )

2) Tekanan Darah Tinggi : memule tinggi jugak pastu nurse tu suruh aku bersandar ngan bertenang sebab die kate aku cam cemas pulak tengok ramai2 orang nie…. Hehehe… bile check kali kedue oke je…. Heheheh…

3) Hb : 11.9 yeay oke je…

4) Kene cucuk untuk kancing gigi untuk kali kedue… adoi… hehehe…

5) check perut : nurse kate kedudukan baby aku die cam senget sket… pastu nurse tu tekan bawah perut aku dan tolak ke atas naikkan sket…

KESIMPULANNYE SETAKAT NIE AKU DAN BABY AKU SIHAT!!! Heheheh…