Tuesday, August 25, 2009

Ceramah oleh Ustaz Ravi...

2 ari sebelum puase ade ceramah bersempena bulan ramadhan oleh Ustaz Ravi... Bestnye die bagi ceramah... penuh LUCU dan SINIS.... ;) selalu tengok kat cite Tilawah Interaktif je... macam Ustazah Siti Norbahyah la, nampak cam pendiam tapi bile berceramah best giler.... riuh satu dewan gelak...

antara isi - isi yang aku sempat tulis :

1) Solatlah seperti kita mengerjakan solat yang terakhir.

2) Bayar zakat awal2, jangan last minute sebab takut akan menyusahkan orang lain.

3) Jika kita membaca Al - Quran sebanyak 4 1/2 mukasurat dalam satu malam, Insya Allah kite boleh khatam Al - Quran dalam masa 30 hari di dalam bulan Ramadhan.

4) Rumah yang penghuninya membaca Al - Quran, para malaikat akan bertandang di dalam rumah.

5) Orang yang paling baik di sisi Allah ialah orang yang mahu bertaubat.

6) Jika nak suami lagi sayang kat kita, hendaklah kita berselawat dan tiup ke dalam makanan.

7) Berbuka puasa ikut sunnah Nabi :
- Minum air mineral / ditapis - bukan air yang dimasak.
- makan 3 biji buah kurma.
- pergi menunaikan solat maghrib terlebih dahulu.

buat saspen je...

memang saspen giler.... dah seminggu tak datang bulan... takutnye kalau menjadi.... semalam aku check UPT, tapi takde ape2 la... lambat pulak datangnye bulan nie.... saspen giler la wa cakap lu.... tapi kalau nak jadi pun aku terima je la... tapi kalau tak jadi pun ade hikmahnye sebab aku nak betul2 bagi attention kat imran.... maybe dalam masa 2 tahun..... maybe.... Insya Allah.... ;)

Monday, August 24, 2009

Majlis Persaraan Puan Remah dan Majlis Menyambut Puasa

Majlis nie dibuat pada ari jumaat (21/8/2009)... lambat post sebab internet kat opis nie lembap giler.... nie ha baru dapat post.... Puan Remah atau kitorang panggil makmah bakal bersara pada 09/09/09.... makmah nie pandai masak kire lepas bersara makmah boleh continue dengan perniagaan catering... Selamat Maju Jaya ek makmah!!!

kak shina, kak ros dan wani

aku sibuk nak berpeace - peace depan kek nie

yang baju biru tu bos aku yang sporting

tengok bos aku tu nak enterframe je... heheheh...

peace no war

coklat best "Chocolate Indulgence"

makanan yang banyaknyeeee...

dan banyak lagi....

wani ngan kak rus yang tengah sakit perut

cik ilmi jadi MC

makmah tengah bagi ucapan

mase nie makmah sebak sampai tak terkata


acara memotong kek

cik ilmi dan puan norshidah

Friday, August 21, 2009

SELAMAT BERPUASA SEMUA!!

Di sini aku Rus Inda Rus Din, my luvly husband Kamaruddin Haji Hashim dan anakanda tercinta Khair Imran Bin Kamaruddin ingin mengucapkan selamat hari raya kepada eh eh eh salah pulak, SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA!!!!

Wednesday, August 19, 2009

imran demam sudah...

ari isnin (17/8/2009) imran pegi cucuk untuk 3 bulan.... awal2 lagi aku dah apply cuti dah... sebab masa cucuk yang 2 bulan tu imran demam.... balik dari klinik aku terus bagi imran ubat demam ngan letak minyak yu yee dekat sekitar tempat yang dicucuk... pagi cucuk dalam pukul 11am, dalam pukul 2pm badan imran dah panas2 dah.... ish demam jugak ke.... suhu dah 38 darjah celcius dah... malam tu demam gak... melepet je die... cian die... esok paginyeeee dah berkurang demam die tapi still panas lagi... terpaksela aku amik EL sebab tak sanggup aku nak tinggalkan anak aku yang tengah demam tu.... pastu petang selasa tu imran dah aktif balik dah.... heheheh..... yeay!!!








Si manja ceria...

aku suke tengok gambar imran mase nie... alaaa seronoknye die... heheheh...

Retreat di Jeram Gading...

Program retreat nie dibuat dekat Jeram Gading, Jelebu... memang tak pernah pegi pun kat tempat nie tapi so far tengok dari dekat best gak.... kire boleh bawak keluarge la lepas nie.... yang best ade jeram... sejuk giler air die... tapi aku tak mandi pun atas sebab - sebab yang tidak dapat dielakkan... heheheeh.... program nie sebenarnye 3 ari 2 malam dari jumaat - ahad tapi aku dapat pegi ari sabtu je... tak berani nak tido sane sebab imran kecik lagi.... cian imran kene tinggal dek mama die... heheheh.... tengokla gambar2 yang sempat diambil nie ek.... ;)