Friday, December 30, 2011

Gerhana Bulan

bile tarikhnye tah, aku pun tak ingat..... gerhana ni start pukul 7 lebih kalau tak salah.... mase kitorang tgk ni dalam pukul 10 lebih malam...... nampak la sket..... kamera tak power so dapat tangkap yang camni je..... ;)





sebuk suami suh orang lain tengok... hehehe... padahal kitorang yang terlambat tgk... ;)


imran yang excited.... ;) flash lebih sangat, tu yang tutup mate tu.....

lamenye nak update pasal Bengkel Penyusuan... heheheh...

memang lame.... heheheheh..... tapi overall memang best dah banyak jugak la spekulasi sebelum ni telah dijawab dengan sempurna.... heheheheh......

yang best peserta die hanye 25 orang je... bahagi kepada 2 kumpulan, pengajar die ade 2, Puan Kamariah dan Dr Ning.... tukar2 pengajar sebab topik die banyak.... tapi memang amat2 mendatangkan pengetahuan yang berguna.... pengajar dari SUSUIBU.COM.....




Puan Kamariah


cabutan bertuah.... yes!! aku dapat gak, dpt buku tajuk "Permainan untuk anak - anak kita"




kawan aku earna bawak baby, ni baby kedua.... dah dapat sepasang dah.... ;)


kak wirda yang pakai tudung biru tu ade 8 orang anak, banyak pengalaman.... Thanx kak wirda!! ;)





Monday, December 12, 2011

Bengkel Penyusuan Ibu

esok aku akan mengikuti Bengkel Penyusuan Ibu dekat Dewan Masjid Negeri.... nak mengumpul segala ilmu yang boleh dalam bab - bab menyusu ni..... Alhamdulillah aku masih menyusu badan secara penuh untuk Ikhwan.... Nikmatnya memang tak terkate.... seronok tengok Ikhwan menyonyot.... heheheheh......

esok bengkel tu dari pukul 8.30 pagi sampai 5.00 petang..... tak sabar nak pegi... heheheh...

so tunggu la citenye secara penuh ye.... ;)

Thursday, December 8, 2011

aktiviti pukul 10.30 malam..

kelmarin abah imran ajak imran cuci motor..... boleh tukar baju sekali..... heheheheh..... bayangkan dah pukul 10.30 malam ni pastu esok keje pulak tu.... tapi sesekali buat camni best jugak..... ;)


imran takde motor, beskal ni je la yang ade..


adik pun sebok je... heheheh..... tgk telatah imran ngan abahnye...


huaarrghhhh!!! imran kene siram....


mari kite basahkan die!!!




abih dah basah... heheheh....


imran nak buat sign rock on, tak bape nak jadi... heheheh...


sambung basuh beskal balik... ;)



Tuesday, December 6, 2011

lagi la insafnye aku....

kali ni pun aku rase insaf dan bersyukur sesangat... sebab ape??? camni cito eh.... macam besela, tengahari aku balik nak nyusukan ikhwan, sampai simpang nak ke rumah tu, ade satu motor ni, ade :-


si ayah yang bawak motor


kat bakul depan ade anak lelaki yg berumur lebih kurang 2 tahun


dekat belakang si ibu yang tengah dukung anak bongsu yg berumur dalam bawah setahun di belah kanan


pastu depan si ibu dan belakang si ayah ade anak sulung diorang dalam umur lebih kurang 4 tahun


5 orang di atas motor


YA ALLAH, INSAFNYE AKU RASEEEEE.... KENA SENTIASE BERSYUKUR DENGAN SETIAP REZEKI YANG ALLAH S.W.T BERI PADA KAMI SEKELUARGA TAK KIRE KECIL ATAUPUN BESAR....

Wednesday, November 30, 2011

anak manja mama no 1 dan 2...

anak manja mama no.1



anak manja mama no. 2


anak manja mama no. 3?????


next 3 years.... hehehehe....





diframekan...

ape yang diframekan??? gambar family day... ;) yang nie ade bos tu yang framekan... beli gambar dekat melaka wonderland tu RM20... pastu edit2 sket... pastu framekan.... tanye kan encik tu bape hargenye....

kalau solo yang beli : RM 50

kalau 5 orang dan ke atas yang beli : RM 35... sebab katenye, frame kat seremban cam mahal, double harge dari yang kat KL..

kalau beli gambar je dalam RM 15.... payah pulak nak carik kedai frame dalam keadaan sekarang nie....

so tgh berpk lagi nie... ;) tapi nak gak amik sebab jadi kenang - kenangan... ;)



ikhwan tengah nangis sebab ingat aku nak bagi die kat orang... hehehehe...






budak 13.5 kg di atas bahu... semangat!!!


Thursday, November 24, 2011

akhirnye......... 10 months...

akhirnye ari ni genap Khayyum Ikhwan 10 bulan... Alhamdulillah sangat2..... memang lasak, maklumlah budak lelaki... heheheh... yang aku nie pulak akhirnye aku period setelah 10 bulan... terkejut aku... heheheheh..... dah lame tak period.... hehehehe..... stok pad pun takde...... lupe cemane nak pakai... hahahaha!!! takdela sampai lupe.... hehehehe.... so kene la beli stok pad lepas nie......

tapi yang penting, aku still menyusu badan secara eksklusif sampaila ke ari nie... Alhamdulillah.... ;) hope sampaila ke 2 tahun ye.... ;)

Wednesday, November 23, 2011

first time....

a'ah, ni first time ikhwan naik motor.... hheheheeh.... cuak je muke... hheheheh..... last2 cium side mirror.... ;)




masaaaaammmmnye muke....





mmmuuaaaahhhhh!!!


Tuesday, November 22, 2011

TAHNIAH HARIMAU MALAYA!!

yeah tahniah kepada team harimau malaya!!!

kitorang siap makan depan tv lagi, walaupun tu sebenarnye itu adalah tabiat yang tidak baik untuk ditunjukkan depan anak2.. hehehe... takpe, sekaaaaallliii ni jeeee ek..... sebab kalau makan , biar fokus untuk makan.....

mase, mase tambahan tu memang aku tak sanggup nak tengok.... aku bace paper sambil dengar pengulas tu mengulas je, tak sanggup nak tengok, kire aku melirik - lirik mate je laaaaa...... memang saspen giler laaaaaaaa......

pastu mase penalti tu lagi la berdebo giler!!!!! hish lagi2 si fakhri tu sepak bolaaaaa... ish marah betullaaaaaaaa.... suami dah buat aksi2 akrobatik dah.... hahahahah!!! nasib baik aku tak amik gambar... heheheh.....

Alhamdullilah, Malaysia menang lagi... mase nyanyi lagu Negaraku tu siap aku ngan suami berdiri pastu menyanyi kuat2.... sambil tu aku suh imran berdiri n nyanyi, pastu imran suh ikhwan pulak berdiri.... ape lagi terpinga - pinga la si ikhwan... heheheeh...


yang nie pulak petikan daripada forum oleh penyokong Indonesia....


" Ya harus kita jujur memang itulah kualitas dari Timnas Indonesia sekarang.Bukan salah siapa2, tetapi inilah kenyataan dan fakta yang harus kita hadapi.Kita lihat saja Malaysia U23 itu sudah berkumpul serta bermain berapa lama? bahkan mereka dibuatkan jadi klub Harimau Muda dan diikutkan di liga mereka sendiri.Kemudian beberapa tahun belakangan Malaysia U23 malah sering menantang tim2 kelas dunia baik klub maupun negara, baik junior maupun senior.Masih teringat di benak saya, Chelsea pada pramusim menghadapi Malaysia saja butuh gol kontroversial untuk menang.Sepakbola kita memang sudah tertinggal jauh, kalau tidak mau dikatakan terbelakang.Malaysia dalam membangun sepakbola mereka benar2 terorganisir, sedangkan Indonesia??? aksi kanak2 balas dendam malah sekarang terjadi di tubuh PSSI.Ga senior ga junior, semuanya udah 5 bulan tidak merasakan kompetisi, lalu mau diapakan tim yang demikian???Kita harus jujur dan melihat kembali kualitas yang ada, media yang terlalu memprovokasi membuat kita seakan akan timnas Indo sudah selevel dengan Timnas Brazil, sehingga yang ada kita malah terlalu over confidence.Pertandingan semalam adalah bentuk over confidence dari pemain kita, gol menit awal membuat mereka makin yakin, yang malah terjadi adalah kita terjerumus dalam permainan Malaysia.Salut buat Malaysia, sebagai tim yang paling dicela di setiap pertandingan, mereka tetap kalem dan buktinya adalah mental juara memang sudah melekat.Bandingkan dengan timnas Indonesia, belum aja juara udah keburu euforia duluan.Sorry agak kasar, tetapi semua itu adalah bukti kualitas dari kita sendiri, dan tidak ada alasan untuk menyalahkan siapapun.PSSI?? No Hope lah kalau masih kayak anak TK gitu main sistem balas dendam."


Monday, November 21, 2011

Gelagat Imran....

ni la memek - memek muke imran sejak kebelakangan nie.... imran panggil : mama, mama!! pastu die pun buat camni... hahahaha!!! sungguh kelakar dan amat menggembirakan hati mamanye... ;)









perkembangan khayyum ikhwan....

Alhamdulillah, ikhwan pun bulan ni nak 10 bulan.... cepattnyeeeeeee mase berlalu..... ;) beberape kali la demam, lepas dah sihat tu macam2 la die buat.... gigi pun dah tumbuh yang ke3 dan ke4, duduk, memanjat, berdiri dan meniti... terperanjat mamanye... heheheh... Alhamdullilah.... terus sumenye nak buat.... imran pulak dulu one by one die buat... imran merangkak, ikut step, tapi kalau ikutkan si ikhwan ni macam tak merangkak, skang die mengesot dengan lajunye....

lagi elok ikut step by step dapat baby explores tapi, nak buat cemane ikut baby.... ;)









awat muke camtu... ;)










jatuh balik...



bangun balik...





terus jatuh...



n teruuuussss duduk...