Wednesday, April 20, 2011

menyesuaikan diri...

lamenye tak update blog ni.... tapi tak berabuk pun lagi... heheheheh.... skang ni aku tengah menyesuaikan diri dengan keadaan skang.... dengan anak 2 orang, pagi2 menghantar pegi umah mak aku, tengahari balik nak menyusukan ikhwan, petang pulak balik amik anak... sampai umah pukul 8 lebih.... badan memang letih giler.... balik umah rehat2 jap terus tido, tu pun kene tunggu imran tido baru boleh tido....

ikhwan skang die takmo minum susu pakai botol... mase memule tu nak, pastu taknak, pastu nak, pastu taknak balik.... yang nie ha taknak balik pulak.... sian die mak aku cakap die tido tanpa minum susu sementara nak tunggu aku balik tengahari tu.... balik je tengahari tu terus aku nyusukan ikhwan, kalau ikhwan tido pun aku kene kejutkan die, sian die lapar, pastu pukul 2pm kene ade balik ke opis.... kengkadang terlewat sket beberape minit.... harap diorang faham... heheheh....

imran pulak aku takde masalah ngan die skang nie... cume lepas berborak borak dengan si adik, aku kene berborak - borak dengan si abang pulak..... taknak die kecik hati... heheheh..... si adik gemar betul berboraknye.... skang nak masuk 3 bulan.... umur sebulan lebih dah boleh berborak - borak dah.... (terlebih peramah kot) dalam bahase die la... heheheh..... skang nak mengiring n cube nak meniarap... dah angkat2 badan die..... semangat betul2...

21/4/2011 ni ade checkup n cucuk 3 bulan.... haaaaaiiiii kejapnye mase berlalu...

Friday, April 8, 2011

gambar baru abang n adik....

khayyum ikhwan dah pun 2 bulan lebih, yang si abang pulak nak masuk 2 tahun dah.... lepas kesusahan n kesenangan yang kitorang tempuh same2, kejap je diorang dah besar dah.... dalam pada tengah tengok diorang main2 pun tetibe je terkenang, waktu diorang lahir, tengah menyusu, tengah menangis... cepat betul mase berlalu.... Alhamdulillah sangat2..... ikhwan pun dah pandai berborak dah skang n nak mengiring... iye2 je die bercerite, yang si abang tu pulak dah galak bercakap n dah pandai layan adik die.... "adik, tu kipas, tu bas, tu cicak".... heheheheh..... seronok betul menengoknye.... hero2 kesayangan aku tuh....
ikhwan ni ikut muke sape ye???











mase nie memasing baru bangun dari tido....


bblleeuurrrrrrggg kat mama.... ;)


ikhwan : abg bukak la mate tu, mama nak amik gambar tu, tau la mate abg sepet... heheheh...

gaye pegi umah orang kawin...

ni la gaye yang terbaru kami anak beranak... tak la baru sangat pun... heheheheh.... mase nie nak pegi umah orang kawin kawan opis aku punye adik, kak am.... ikhwan paling last siap... heheheh.... die pun pelik kite nak pegi mane nie mama??? heheheheh.... setakat nie kitorang tak penah amik gambar berempat.... belum berkesempatan lagi.... heheheheh....