Friday, May 27, 2011

imran's 2nd bday...

tahun ni aku dan suami berpeluang nak buat bday utk anak sulung kami, imran... mase 1st bday memang aku tak buat disebabkan ekonomi yang tak bape nak stabil.... patutnye 1st bday orang buat meriah kan, tapi takpela, setiap anak ade rezekinye..... setelah planning dibuat berbulan bulan campur dengan berpindah rumahnye lagi... ish memang penat dan kelam kabut...

dengan umahnye yang macam tongkang pecah, ish suami aku cakap lepas nie taknak la pindah lagi sebab letih giler, lagi2 aku kene bagi perhatian dekat ikhwan, anak aku yang kedua nie... kejap2 nak susu.... fully breastfeeding.... sian kat suami, die yang angkat sume barang... aku tolong mane2 yang patut je....

patutnye aku nak buat 14hb mei... tapi disebabkan jiran aku buat majlis kawin anak die, kene la aku postpone ke tarikh 21hb mei ari sabtu..... setelah mengemaskan umah mane yang patut (barang yang lain campak je kat stor, hua hua hua!! )heheheh.... Alhamdulillah aku dan suami sangat berpuas hati dengan majlis harijadi kali ni... walaupun penat tapi fun...


yang banner nie sponsored by busu.... time kasih ye.... ;)


yang nie kawan aku, wani.... best wooooo!!

ini la hasilnye "jajan buffet"... heheheh.... thanx kat busu sebab aturkan sume2 nie...


imran sebuk ngan lollipopnye... selagi tak abis selagi tu nak makan... abihla rosak gigi...


the chuggington cake.....


football cookies also sponsored by busu... time kasih lagi...


haw flakes : dulu kecik je packaging die... tetap sedap bagi aku laaaaa...




makanan mase kecik, yg ni adik aku dina yang suke, aku pun suke gak... ;)


haaaaaaa... yang nie aku suke... ;)


sugus panjang.... heheheh....


keropok chip tu paling aku suke.... yang durian tu pun sedap....


chupa chups.... best3.... ;)


sebuk membuat air....


ari tu belon tak meletop sangat.... saje je imran nangis kalau belon meletop bile nampak mamanye...


goodies bag for adults n kids..


pics taken by luqman, kawan seopis aku... pandai amik gambar budak nie... ;) thanx luqman..


wani n adiknye razi, berhempas pulas membuat ice blended yang sungguh best...


kawan2 seadam fc from kl... thanx ek datang....


still ngan lollipop.... mase nie tengah bukak adiah.... gambar bukak adiah tak bape nak disiarkan sebab mamanye tak pakai tudung.... heheheh..


antara hadiah - imran dapat laptop, first time dapat laptop, pakai pun terbalik...


aku nak ucapkan JUTAAN TIME KASIH dekat orang2 kesayangan seperti di bawah :-


1) dekat suami kerana bersusah payah mase pindah umah n mase kenduri nie... I LOVE U!!!


2) seluruh keluarga aku yang bersusah payah menolong sepanjang majlis berlangsung - mama, abah, dina, lin, abg mubdi, ayong, abg din, angah, kakcha, neksu, busu, alang, ateh, paktam.....


3) seluruh keluarge mertua - ayah sebab mengetuai kenduri doa selamat, mak sebab buatkan pulut ngan rendang, atih sebab buat dadih bermacam macam perisa yang sungguh sedap, abg omar, abg aloi, kak nomi sekeluarge, alang sebab buat strawberry tart yang best sangat.... ramai yang puji tau... ;)


4) semua keluarga dan sahabat handai yang datang memeriahkan majlis yang sungguh bermakna bagi kami sekeluarga dan sesiape sahaja bagi hadiah kat IMRAN sangat2 dihargai....


dah kene kumpul duit untuk bday KHAYYUM IKHWAN pulak.... memintak dipermudahkan urusan, dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki pd 24hb JANUARI 2012 nanti... ;)

Thursday, May 19, 2011

Jemputla datang ye...

ish ari sabtu nie haaaa.... cepatnye nak ari sabtu... umah pun bolehla kemas sket2.... ;) mane yang tersepah tu paham2 je la ye.... tak sampai sebulan pun pindah umah... melayan si kecik lagi, keje nye lagi.... memang pengalaman betul laaa... taknak la pindah2 umah lagi... lotih!! memintakla umah yang aku duduk nie jadikla kitorang beli.... memintak dipermudahkan.... ;)


Jemputla ye datang ke umah... ;)

Monday, May 16, 2011

hari ini hari khamis (blogger.com ade prob)

entry ni sebenarnye untuk ari khamis tapi ari khamis ngan jumaat blogger.com ade prob la pulak... ari sabtu ngan ahad aku tak dpt nak online...... tak kire nak gak masukkan emtry ini khas utk IMRAN.... ;)


HARI INI HARI KHAMIS…. HARI INI 12HB MEI 2011…. tarikh ini 2 tahun yang lalu imran telah lahir secara pembedahan…. Pembedahan emergency sebab tekanan darah tinggi…. Kalau tak bedah, imran makin kecut makin kecut n makin kecut…. Nasib baik dikeluarkan cepat…. Alhamdulillah….


first gambar imran...


imran, the latest pic...

Hari berlalu tanpa kite sedari….. hari nie genap imran 2 tahun…. Semalam tido kul 230 am… aku ngan suami dahla mengantuk, aku cakap kat suami, biarla imran bersuke ria, hari ni hari jadi die… hehehehehe….. imran, imran dah 2 tahun dah ye…… tak sangke pun ade….. ;) Alhamdulillah sangat2…. ;)

Thursday, May 12, 2011

Selamat Hari Ibu!!

Selamat Hari Ibu utk mama aku, Puan Maimunah Binti Haji Ahmad, ibu mertuaku, Puan Hajah Timah Binti Wahab, utk diri aku sendiri dan sume2 yang bergelar ibu.... ingat aaaaaaa syurga itu di bawah tapak kaki ibu.... ;)

kitorang celebrate pun kat umah akak aku mase buat bday anak die ari sabtu yang lepas 7/5/2011.... kebetulan ari ibu pun ari ahad tu kan 8/5/2011, so buat la sekali.... ;)


mama aku, Puan Maimunah Binti Haji Ahmad


Thursday, May 5, 2011

iiibbuuuuu... iibbuuuuu... enggggggggkkaauuuuuu...

tu la gayenye imran nyanyi lagi iklan nespray ke ape tah iklan tu...

IIBBBUUUUUUUUUU, IIBBBUUUUUUUU, EENGGGGGGGGGKAUUUUUUU .................,

...........TUUUUUUUU ............... .............. .............

mama tunggu imran abis nyanyi lagu tu tau... heheheheh..... imran... imran.... ;)

adik...

dah 3 bulan lebih dah umurnyeeeeee...... ikhwan nie senang gelak, senyum n ketawa kalau mood die baik laaaa... peramah la kot... heheheheh... Alhamdulillah.... ari ahad ari tu dah meniarap pun die.... pun Alhamdulillah jugak... mase checkup 3 bulan tu berat badan ikhwan dah 6 kg dah... pun Alhamdulillah..... Syukur sangat2.....



Wednesday, May 4, 2011

Umah baru (tak bape baru sangat)... heheheh...

dah lebih kurang 2 minggu kitorang dah tinggal kat umah nie..... ari ahad due minggu lepas kitorang pindah.... umah pun tak abih kemas lagi.... gambar2 nie sebelum kitorang pindah, kirenye melawat kawasan laaaa... heheheheh..... tengok mane yang bocor... umah nie umah lame.... tuan umah nie nak jual umah nie, tapi kitorang nak sewa dulu sambil tengok2 bajet... heheheheh.... tapi so far umah nie memang best setelah dicat dan dibaiki mane2 yang patut....



imran sibuk dengan begnyeee... sampai tido pun tak nak tanggal beg... so ape lagi tido melangkup laaaaa... heheheh...



yang ni bilik imran sebelum dicat...


ape2 pun memintakla kitorang kekal duk umah nie n membeli umah nie... semoga dipermudahkan segala urusan... Ammmiiiinnnn....