Wednesday, September 14, 2011

tetap kene jahit...

tahun 2009 kene jahit, tahun 2010 takyah jahit sebab ngam2, tahun ni 2011 kene jahit sebab panjang sangat lengan baju ngan seluarnye..... macam nak jahit baju melayu je kan... padahal jahit lengan je.... hehehehe... cam gempak je.... kalau la aku gheti jahit memang jadi sejarah la dalam hidup Rus Inda Rus Din nie.... heheheheh....


baju yang jadi reference.... yang nie untuk ikhwan.... ikut baju imran yang lame.... baju lame yang kaler biru..


bersedia untuk menjahit... time ni ikhwan n imran tido....

macam tak jadi je jahit silang pangkah aku nie.... ape je la, asalkan lengan ngan sular dah jadi pendek... heheheh...

nasib baikla masing2 tido, kalau tak memang tak berjahit la.... sang suami pegi terawih mase nie...

Thursday, September 8, 2011

yes, cukup!!

ape yang cukup??? heheheh.... pose aku tahun ni cukup 29 hari aku berpose... Alhamdulillah sangat2... ;) hip2 hooorraaaayyyy!!! ;) tak yah nak ganti pose.... wuhu.... ni tengah pose 6 pulak... selagi ade kesempatan.... ;) Alhamdulillah dipermudahkan.... ;)

Wednesday, September 7, 2011

Majlis Khatam Al - Quran dan Berbuka Puasa PTG.NS 2011...

cite raye belum masuk lagi... heheheh... ni baru cite mase pose... setelah bertadarus start bulan ramadhan ari tu, Alhamdullilah kami telah khatam dalam pertengahan bulan ramadhan.... seronok bertul dapat bertadarus nie.... iye la dengan keadaan aku skang nie dengan anak kecik nak membesar aku akui mase utk bace Al - Quran di rumah memang agak minimum...

mase nie la yang aku rebut untuk bertadarus dengan kawan2.... lepas dah khatam, kitorang pun planning la nak buat Majlis Khatam dengan berbuka pose sekali.... Alhamdullilah sumenye berjalan dengan lancar walaupun agak LETIH.... ;)


tema tahun ni kaler maroon...


majlis khatam dimulai dengan berselawat ke atas Nabi Junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W




kedudukan kami mase nak khatam Al -Quran


Majlis Khatam diketua oleh Ustaz yang mengajar kami tajwid iaitu Ustaz Shafie...