Tuesday, January 31, 2012

Imran n Alisha...

ari tu tengok gelagat imran dengan marsha kan.... yang ni tengok gelagat imran dengan alisha pulak.... hehehehe..... alisha rania nie anak akak aku..... setahun je beza umur diorang.... yang ni mase kenduri kawin kat melaka..... ;) sooooooo swweeetttt n comeeellllll!!! ;)



joget??






huaaarrrgggghhh.... ;)

Monday, January 30, 2012

Hepi 1st Bday KHAYYUM IKHWAN!!

lamenye mama ikhwan n imran nak update kan pasal bday ikhwan ni... heheheh... sori la ye, disebabkan kekangan masa dan kekurangan kemudahan internet nie.... hehehehe..... hari bertuah nie dibuat pada 22.01.2011 hari ahad.... ramai yang bday jatuh bulan Jan ni, so aku bercadang untuk buat sekaligus.. majlis nie pun kecil - kecilan..... ;) jemput kedua - dua belah keluarga je..... ;)


dah setahun dah anak bujang aku nie... heheheh....


ikut giliran nak potong kek... ;)

ade 2 kek for that day... Thanx busu n kakcha!! sedaaaappppp!!

inila orang2nye yang dilahirkan pada bulan Januari

yang dapat hadir :

IKHWAN - of course!! heheh
KDIN a.k.a my hubby ;)
DINA - adik
BUSU - adik bongsu mak aku
ABANG RAZI - suami kakcha
ABANG ALOI - kembar suami
MARSHA - anak abg aloi yang kebaya biru tu
ADLAN - yang dapat 5A tu... ;)
FARIS - anak alang yang belajar kat MRSM
FIRDAUS - anak bongsu alang



korang potong dulu ye... ;)




THANX YE SUME2 YANG DATANG MEMERIAHKAN MAJLIS YANG TAK SEBERAPA INI, MENYUMBANGKAN MAKANAN.... ITU LAGI JUTAAN TERIMA KASIH.... ;) BUDI KALIAN AKAN DIKENANG SAMPAI BILE2... ;)

Wednesday, January 18, 2012

Boybands n Boygroups...

pada zaman dahulu ade seorang budak yang bernama Rus Inda Binti Rus Din memang suke dengan boybands ngan boygroups.... suke benor nak menghabiskan duit pasal diorang nie... pegi tunggu kat airport la lame giler pulak tu tunggu kat airport, beli cd diorang la... pegi mengejar diorang la, siap boleh sewa kete lagi semata - mata nak kejar diorang.... tunggu kat hotel, pegi showcase diorang.....

kalau dikenang mase dahulu memang tak sangka aku sanggup buat camtu... tapi tu la zaman remaja yang memberi banyak pengalaman.... hehehehe..... sesi tak sayang duit namenye... tapi skang dah insaf dah.... heheheh... suke pun gitu2 je skang nie... suke lagu je bukan siape yang menyanyikannye..... antara yang aku paling minat GILER adalah :)


BACKSTREET BOYS - paling minat NICK CARTER


O - TOWN - paling minat TREVOR PENICK

PLUSONE - paling minat JASON (nama family yak ingat)



MYTOWN - paling minat Danny - Sore n lagu memang sedap giler


A1 - paling minat kat MARK (nama family pun lupe.... heheheh...)


Yang ni boygroups pulak..... cipta lagu sendiri, main instrumen sendiri..



HANSON - paling minat kat Taylor


THE MOFFATS - paling minat dekat Scott...


itula kisahnye aku dengan boybands n boygroups ni....... kisah lampau zaman remaja... heheheheh.... ;)

tak lame lagi...

tak lame lagi 24th January 2012.... Ikhwan will be turning ONE YEAR OLD.... ;) cant wait.... heheheheh.... skang ni ikhwan dah boleh berdiri dengan lamenye... bile suh die jalan die tersengih - sengih pastu duduk balik dengan slow motionnye.... heheheh... ikhwan... ikhwan.... ;)

budak ni kite tak boleh nak pakse... biar die berani dan berjalan dengan sendirinye... Cepatla wahai anakku... ;)

Friday, January 13, 2012

belajar turun katil....

ari tu bergurau - gurau ngan abgnye, tetibe je jatuh katil, mase tu diorang berpakat kot berjage malam, aku dah la letih, ngantuk sebab keje, pastu terus diorang pulak still berjaga pukul 1-2 pagi.... aku tertido, tetibe je dengar ikhwan nangis.... belek punye belek tetibe dah ade lebam yang sungguh besar..... adoilaaaaaaaa.... siannye anak aku nie....

ni yang aku ajar ikhwan turun dari katil nie..... tapi memang Alhamdulillah, esok malamnye die macam nak turun, pastu senyap jap, tak bergerak cam gambar di bawah :





pastu ikhwan pun turun sendiri dengan jayanye.... ni memang lagi mamanye terharu dan hip hip hooray!!! Yeah!!!


smiley imran... ;)

bile aku nak amik gambar die senyum, kalau mood die baik, camni la imran senyum.... sejuk perut aku mengandungkan die... walaupun imran kuar dulu kecik je, tapi tengokla skang... Allah tu Maha Kaya dan Maha Mengetahui..... ;) dah bujang dah die.... next year dah nak pegi sekolah... Insya Allah....


hihihihi....

lately ikhwan suke buat muke seperti di bawah.... hehehehe..... nangis pun camtu, gelak pun camtu.... cheeky... hehehehe....




yg nie aku suh imran ikut muke adik die.... heheheheh..... ;)

Wednesday, January 11, 2012

start dah oncall...

pagi ni kul 6.45am hospital suami dah kol dah, kate ade operation pukul 7am.... suami aku cakap nape tak kol pukul 6am, boleh la die siap2 pastu pecut ke PD.... bagus betul suami dapat bertukar ke Dewan Bedah (OT)... macam2 pengalaman yg die dapat.... orang bedah caeser, bersalin forsep la, vakum la, bedah kaki la, D&C la.... bagus jugak die tgk, dapat tau cemane orang perempuan susah nak melahirkan anak.... ;)

suami pun kate memang die insaf..... tengok kesakitan wanita lain..... tapi tu la tahun nie dah start oncall dah, tu yang tak dapat nak pegi memane sangat hari biasa, sabtu or ahad nie... tapi ade time2 die.... ;)

Tuesday, January 10, 2012

Alarm Clock

alarm clock aku dalam hp.... memang takde yang betul2nye alarm clock.... skang aku pakai lagu BUNKFACE, THROUGH MY WINDOW... memang berkesan la lagu tu.... memang terkejut aku... heheheh..... kalau tak terkejut memang tak bangun.... pastu boleh snooze for 10 minutes... heheheh..... ikhwan pun boleh terbangun... sian die.... tapi kalau lepas menyusu ikhwan memang tido balik, tak sedar pun lagu bunkface tu.....

aku ni jenis kalau nak bangun tido tu, tak leh bangun terus kecuali dah lambat... heheheh.... bile alarm tu bunyi aku snoozekan die 10 minit pastu berbunyi lagi, snooze lagi... heheheh... sampai aku puas buat camtu.... kalau tak rase cam puas je tido.... hehehehe.....

itula cite alarm clock aku....

Wednesday, January 4, 2012

imran n marsya...

so sweet kan gambar2 nie... thanx to Kaklong Yasmin for taking this great moment... hai, nampak cam dah bujang dah si imran ni.... nampak cam sebaya walhal marsya tua setahun dari imran... ;)

tahun ni imran 3 tahun, marsya 4 tahun.... ;) so sweet... time masing2 mood baik laaa.... hehehehe..... kalau tak, mesti berebut barang... heheheh... budak2.... ;)



Tuesday, January 3, 2012

Family Day Haji Hashim dan Hajah Timah..

best2.... ni kali pertama aku join family day belah suami sebab mase ade family day dulu2 aku belum kawin lagi ngan suami... heheheeh.... family day memang akan mengeratkan silaturahim sesame ahli keluarga.... ;) next time Insya Allah akan buat lagi... kene kumpul duit tiap2 bulan laaa... heheheh.....

aturcara majlis (wah!!! ).. heheheheh.....

26hb DISEMBER 2011

11 pagi : gerak dari seremban

12.30 tengahari : dah sampai melaka, disebabkan check in homestay pukul 2 petang so kitorang menghabiskan masa di Taman Botanikal Melaka.









imran yang amik pic nie... ;)


2 lebih petang : Masuk homestay, berehat - rehat


8 lebih malam : berbbq








27hb DISEMBER 2011



8 lebih pagi - Breakfast dimasak oleh Along dan Atih... Den tolong2 sket2 je... heheheh...


11 tengahari - kitorang check out awal, sebab nak pegi ke Taman Buaya...


kali kedua tinggal di sini + memang amat berpuas hati... ;)





adik dan abang memang seronok giler dapat main air.... ;)


2 lebih petang : pegi ke Adventure Park bersebelahan dengan Taman Buaya....


best giler dapat naik 2 - seater buggy ride nie... ;)

memula aku dukung imran, suami dukung ikhwan, memang best.... tapi tetibe si adik mengganas pulak... kitorang berhenti jap pastu aku pulak yang dukung ikhwan, imran pegi kat abahnye..... dengan kupon kitorang dapat free 3 laps pastu dapat 10 minit.... suami ape lagi, dpt peluang bawak buggy dibantainye habis - habisan... heheheh.... last2 ikhwan boleh tetido atas bahu aku... sabo je ikhwan, dah la dengan bisingnye, habuknye tetap die nak tido, bestla tu kene angin2... hehehe.... ;)


overall, family day kali nie memang best.... nanti buat post mortem, buat yang lagi best untuk next family day... ;)


sudah tahun baru....

yup, sudah tahun baru..... secara jujurnye aku sebenar - benarnye tak pernah ade azam.... sebab azam aku bukannye utk tahun baru/ awal muharam je, bende tu berubah - ubah mengikut bulan..... heheheheh..... kalau bulan feb, jadi keinginan bulan feb begitulah seterusnya.... ;)

ape2 pun selamatla mencapai azam bagi mereka2 yang berazam ye.... ;)

kalau tanye pasal anak Insya Allah bile IMRAN berusia 5 tahun dan IKHWAN berusia 3 tahun aku akan mengandung lagi buat kali keTIGA... Doa - doa2 kan lah ye, tapi kalau dikurniakan awal ape salahnye... heeheheh..... tapi biar Imran ngan Ikhwan bermanja - manjaan lebih2 dulu..... ;)