Tuesday, October 9, 2012

Jadual berjalan - jalan....

JADUAL BERJALAN - JALAN KAMI SEKELUARGA - INSYA ALLAH KALAU DIIZINKAN ALLAH S.W.T.... ;)

1) 3hb - 4hb November 2012 - Family Day dekat Cameron Highlands - naik bas

2) 8hb - 9hb Disember 2012 - Rombongan ke USS - naik bas

3) 15hb - 17hb Disember 2012 - Family Day Haji Hashim dan Hajah Timah di Janda Baik, Pahang.... - naik kereta

Mudah - mudahan dipermudahkan.... banyak pakai duit nie.... tapi Insya Allah ape yang dirancang menjadi kenyataan... Ammmiinnn....

tv yang tengok die.... ;)

jarang si budak ikhwan ni nak tido sendiri melainkan die betul2 mengantuk... heheheh... inila hasilnye.... main letih sangat agaknye..... duduk ngan abah die... tak lame tu terus senyap je... ghupenye tengah tidooooo... patutla senyap.... yang best tu cam same je arah perut ke depannye cam abahnye....... heheheheh...... hati gumbiraaaa..... ;) cian die.....


nanti esok aku cite lagi pasal anak bujang kedua nie..... lagi takut tengok dahi die... dah la jendul lagi tambah jendul sebelah.... aku nak upload gambar dr camera ke pc tapi bateri abih la pulak..... esok la ye.... heheheheh.......

Monday, October 8, 2012

Tidooooo....

Hari Jumaat aku ngan suami bawak imran ngan ikhwan pegi jalan2... pegi mane pun aku tak ingat walhal hari jumaat je tu... sejak 2 menjak nie... tahap ingatan aku agak kurang sikit... heheheh... pasal ape??? ade la pasal tu... hehehehe...

so bile dah bawak berjalan tu kitorang pun tak bagi diorang tido..... tapi yang peliknye diorang ni tak tido2 sampai la pagi... memang diorang main sesaje.... tak tau la kenape... sebab ade geng kot... yang aku ingat.... aku terpaksa sambung tido keesokan paginye sebab memang letih dan ngantuk sangat..... sape yang kol aku pun aku tak bape nak angkat.... sori la ye cik omel, cik la, wak ebot yang kol... memang tak sedo sebab malam tu berjaga/ tak tido lena dek bebudak ni jadi batmans....

Wednesday, October 3, 2012

Tido la wahai Khayyum Ikhwan....

sejak beberapa hari ni ikhwan tak bape nak tido malam.... abgnye tido tak sedar2... tapi ikhwan segar je bijik mate die.... nak kate tido banyak siang tu... mak aku cakap tido cam bese je.... cam hari2 yang bese.... adoila dah la kitorang letih giler balik dr keje.... kene berjage lak lagi... tu la orang kate selagi budak2 kecik ade memang malam ade yang kite boleh tido lena dan ade yang kite tak tido nyenyak... kene hadapinye dengan tabah.....

so esoknye kitorang memang bangun lambat... hahahah!!! dah la suami keje PD memang confirm masuk lambat.... yang aku pulak confirm merah punch card... takpe la, nasib baik bos oke, die pun dah sign dah dekat tepi punch card tu..... malam ni tak tau la cemane gayenye... rasenye aku nak bawak ikhwan n abgnye pegi mane2 kot... biar die jadi letih giler.... jom kite tgk malam ni jadi ape..... esok aku cite ek....

                                                         
                                                 kunun menggoda la tuuuuu

Tuesday, October 2, 2012

Nombor Plat G1M...

Korang penah tengok tak no. plat bermula dengan no G1M??? mungkin ade yang pernah tengok dan mungkin ade yang tak pernah tengok….. aku tanye suami die pun tak penah tengok… kalau tanye pengalaman aku, aku penah tengok dalam 1 kali je… tu pun tertanye – tanye ni no plat ape ni…. kalau korang nak tau ade kira – kira 6,000 pengguna jalan raya yang menggunakan plat no ni… G1M tu stands for GAGASAN 1 MALAYSIA yang diusahakan oleh QOBIN atau nama sebenar Muhammad Muqqarabin Bin Mokhtaruddin (tak tau la betul ke tak ejaan dia)….


                                                        SEKADAR GAMBAR HIASAN
Qobin tu adalah pendaki yang aktif sejak zaman universiti lagi…. Die selalu kuar paper…. Baru – baru ini ade kuar kat Kosmo ari Sabtu berkenaan dengan ini… baru la aku tau ape tu G1M…. group Qobin ni memang sampai skang panjat gunung…. Diorang taknak mintak duit dari kerajaan bile nak panjat gunung…. So diorang berinitiatif untuk mencari dana untuk perbelanjaan panjat gunung ni… so diorang wujudkan no. plat G1M… dan ramai jugak yang membida… kalau tak salah yang paling tinggi dibida adalah G1M 3 dan G1M 5 kalau tak salah aku….. harga bidaan adalah RM 1.3 juta….. wowie junior juice…. ;)

Berikut adalah senarai Seven Summits :-








So dengan duit ni la yang diorang gunakan untuk perbelanjaan panjat gunung… baru2 ni Qobin telah menawan Seven Summits di mana Gunung Everest adalah termasuk di dalam senarai Seven Summits ni dan Qobin telah menawan ketujuh – tujuh puncak tertinggi ni…. Syabas2…. ;) so itulah datangnye plat no. G1M atau Gagasan 1 Malaysia… ;)


Monday, October 1, 2012

Mocin dah 3 tahun dah!!

Muhsin sama macam Imran.... lahir sebagai baby premature iaitu pada 8 bulan... Imran lahir 8 bulan 1 minggu, muhsin pulak 8 bulan tepat.... berat badan pun lebih kurang sama imran lahir 1.58 kg, muhsin pulak 1.3 kg..... memang aku rase connection antar imran n muhsin ni kuat sebab tau dari baby cemane masalahnye... same lebih kurang masalahnye..... muhsin lahir bulan 9, imran pulak bulan 5.... 4 bulan je bezanye.... skang masing2 dah 3 tahun dah.... kalau dikenang - kenangkan balik memang banyak cabarannye.... Alhamdulillah dipermudahkan...... kalau ade cabaran pun kitorang sekeluarga memang kene harunginye.... ;)

semalam 30/9/2012 hari ahad kitorang pegi majlis bday muhsin yang ke 3 tahun..... majlis start dr pukul 11 pagi sampai 1 tengahari..... aku pukul 12.30 pun kat umah lagi... aku pun sms puan noorlin kitorang ni boleh dtg lg ke tak.... nasib baik puan cakap SURE... wuhu!!! kalau tak boleh datang memang kecewa la sebab semangat beli hadiah untuk kawan imran ni..... heheheheh....... Terima kasih ye Mama Muhsin!! ;)

rumah muhsin kat fasa 6 , kitorang pegi kat fasa 3.... patutla tak jumpe Jalan 6/20... hehehehehe..... tengah2 sesat tu boleh terjumpe kete kak aisyah dengan ana... ana ikut kak aishah.... nasib baik kak aisyah tunjuk ke jalan yang benar.... hhheheheh.... Alhamdulillah berjumpe jugak rumah muhsin... orang pun tak ramai dah sebab nak tutup kedai kot... heheheh... iyela majlis tutup pukul 1 kitorang datang pukul 1.30 pm lebih kurang... heheheheh.....

TERIMA KASIH SEKALI LAGI SEBAB MENJEMPUT KAMI SEKELUARGA....


lincah n petah si muhsin nie... ;)


ni yang sempat jumpe..... sebelum balik...


kek yang sungguh kreatif dan tinggal ni je mase aku datang....