Friday, August 30, 2013

ke Janda Baik lagi kiteee.... ;)

Insya Allah Unit MMK, PTGNS akan buat family day dekat janda baik pada 26hb - 27hb Oktober 2013... kalau nak tengok tempatnye seperti di bawah nie... memang best giler... aman je... duk kat chalet.... oke la sesekali duk kat hutan kan.... sejuk je.... memintak dipermudahkan dan segalanya akan berjalan dengan lancar.... AAAMMINNNN.. ;) D'River Resort, Janda Baik

template baru....

Setelah 5 tahun lebih blog nie beroperasi... wah beroperasi gituuu.... cam bisnes la pulak... heheheh... nak tukar background la.... sebelum nie hijau je kan (fave color tuuu) kite jadi kaler pink pulak.... ;) sesekali tukar kan... nampak segar sket mate.... ;) penulisan tetap diteruskan walaupun tak sekerap dulu... akan cube diupdate sekerap yang mungkin.... bagus tulis blog nie as e-diary... kengkadang aku tengok balik entry2 aku yang lame... mengimbau kenangan la gitu... ;)

Tuesday, August 27, 2013

abih dah episod chicken pox.... ;)

selepas imran kena chicken pox tu kitorang dapat raye kat umah mertua sebab semua sepupu imran dah kene dah chicken pox... baru kitorang berani nak pegi sane... huhuhu... tapi ade sorang lagi tak kene... anak adik ipar iaitu annasuha tapi kitorang memang berdoa agar die tak kene... lepas dari tu memang kitorang beraye kat umah je tak pegi mane2... takut berjangkit dengan orang lain... memang beraye kat umah je, menghabiskan kuih2 raye yang ade.... huhuhu... tu yang boleh abih kuih raye tu... hehehehe..... Alhamdulillah.... ilyas dengan ikhwan dah sembuh... dah boleh beraye dah... huhuhu.... boleh la mama n abahnye pegi beraye kaaaannnnn..... cuti pun tinggal sket sebab kene jage anak2.... tu la selagi ade anak kecik selagi tu la cuti akan sikit... aku ingat lagi tahun lepas cuti aku tinggal - negative 2... nasib baik aku ade buat ot nak ganti dengan cuti rehat selame 2 hari.... kene la buat ot dalam 18 jam... huhuhuh... apo nak buekkan.... senang hati mamanye anak2 pun dah sihat... mamanye dah kene mase form 3, abahnye pulak kene mase nak nikah dulu... huhuhuhu.... pengalaman betul la raye tahun 2013 ni... first time anak2 kene chicken pox... kitorang takde pun gambar raye pun tahun ni... takpe tahun haji masih ade... huhuhuh... n raye tahun depan... Insya Allah, kalau dipanjangkan umur.... ;) 
Mase ni ikhwan baru nak kene.... orang last yang kene...

Mase nie memang tengah lebat kuarnye.... mamanye pun takut sebab sekali banyak kuar... nak kuar abis kot...
bertambah oke...
dah semakin baik... yeay!!

Wednesday, August 7, 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami yang semakin membesar!!! ;)

Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir dan Batin dari kami sekeluarga.... Semoga anda semua berbahagia di hari raya ini bersama orang yang tersayang... Berhati - hati di jalan raya dan selamat makan banyak!!! hahahahah!!! Ikhlas dari : Kamaruddin Bin Haji Hashim, Rus Inda Binti Rus Din, Khair Imran Bin Kamaruddin, Khayyum Ikhwan Bin Kamaruddin dan Khayri Ilyas Bin Kamaruddin
2009
2010

2011

2012

Tuesday, August 6, 2013

Adush!! tangan masuk dalam mesin tebu... ;(

Semalam lepas balik keje, aku ngan suami bawak ilyas pegi bazar ramadhan dekat taman pulai, sikamat…. Bazaar tu dkat ngan umah aku so aku pegi kat sane je la… sampai2 je tetibe orang ramai je dekat satu gerai ni… aku tanye kat suami, kenape tu, diorang jual ape tu?? Suami kate tangan masuk dalam mesin tebu… memule aku tak perasan pakcik tu tengah duduk je…. Lepas suami kate camtu baru aku perasan Aku straight tengok kat pakcik tu, pakcik tu muke memang berpeluh peluh giler…. Tangan still stuck dekat mesin air tebu tu, leper jadi tangan pakcik tu… darah banyak kene kat situ… memang leper giler… ish, ngerinye… tapi mate ni terus stuck kat situ… suami tgk darah ngan lendir penuh dekat tempat tadah tu… Ya Allah, first time la aku tgk kejadian camtu.. selalu bace kat paper je kan… kali nie betul2 berlaku kat depan mate…. Pakcik tu jerit, ni bomba yang kene bukak nie, bomba yang boleh bukak ni…. Betul2 tak berdaye betul… kawan pakcik tu urut2 belakang pakcik tu… gerai sebelah tu jual murtabak… sambil tgk sambil nak masak murtabak tu… lagi pun orang kat situ tak boleh buat ape2 pun… cemane pulak nak bukak mesin tebu tu kan…. Tunggu je la bomba datang…. Tak lame tu bomba pun datang, diiringi dengan polis, terus diorang turun, tengok keadaan pakcik tu, n amik peralatan diorang… nie first time jugak aku tgk bomba buat keje… diorang nie memang cool giler, tak kelam kabut… kagum pulak aku tengok…. Memang tenang…. Aku ade terdengar yang gaji bomba nie sket je ye… aku pun tak pasti tapi diorang layak dapat yang lebih tinggi… Dalam beberapa minit tu, tangan pakcik tu dapat dikeluarkan n tunggu nak bawak pegi spital je, jpam atau jabatan pertahanan awam Malaysia pun dah datang, tak lame tu ambulance datang… jpam datang dulu dari ambulance??? Hhmmm… jpam datang dulu n terus bawak pakcik tu pegi spital… hope pakcik tu tak teruk sangat keadaannye tapi mesti kene potong kan tangan pakcik tu sebab memang dah hancur tangan sampai sket lagi nak kene siku… dah la nak raye nie…. Ish memang ngeri….  pelik betul blog lately ni... tak bole pulak nak taip terus kat compose, tak tersusun betul... tgk la nie dari 5 perenggan jadi 1 perenggan... huhuhuh...

Monday, August 5, 2013

Chicken Pox... Pox... Pox...

Hari ni hari ke 9 imran kene chicken pox… setakat tengok keadaan imran setakat hari ni Alhamdulillah oke… demam pun dah takde, gatal pun nampak macam takde… kalau tak merenyam je semacam kan… Alhamdulillah betul la…. Mungkin bagi makan ubat dari Klinik Dr. Kassim tu kot… memang sepupu2 imran yang lain bile dapat chicken pox tu memang pegi klinik tu dan sembuh dengan cepat…. Klinik tu bagi ubat – ubat seperti di bawah :- 1. Ubat Demam 2. Ubat Chicken Pox 3. Ubat Tahan Gatal 4. Krim Imran macam tak sakit je… memang aktif main2 dengan ikhwan, berguling – guling bagai…. Besela budak lelaki kan…. Aku dah bagitau kat die yang telur, kicap, ayam tak leh makan… imran pun oke je la, pastu jangan dekat sangat dengan ikhwan dengan ilyas… sebab mase chicken pox die nak mongering tu la yang senang berjangkit… tapi besela adik beradikkan… satu rumah, satu bilik, satu bilik air… tawakal je la… mama ngan abah je pun takut je ikhwan n ilyas nie kene ke tak, ken eke tak…. Dah la nak raye nie kan… ish…. Kalau ikhwan oke sket kot tapi kalau ilyas… sian ilyas, baru nak menggebu… huhuhu… aku berdoa sangat2 yang ilyas tak kene…. Memintak sangat…. Imran pun dah hari - hari awal memang tak mandi… orang cakap die tak boleh nak mandi… aku pun macam blur2 je, kire nie first time la nie… huhuhu…... mak aku suh aku carik daun semambu, aku pun cariklah, umah akak aku ade tapi macam tinggi bebenor… tak sampai la pulak aku… huhuhuh…. Pastu aku pun pegi kat megaway, tengok kat tepi2 jalan kat situ…. Suami kate ade sebab die penah pegi amik kat situ…. Aku pun carik punye carik ade… Pegi tanye orang kat situ, orang tu takde la pulak… pegi tanye jiran sebelah, uncle tu kate boleh amik tapi kene baling duit at least 20 sen…. Aku pun oke la, amik duit beberape syiling… terus campak duit dengan niat nak sembuhkan imran… huhuhuh… so aku pun campaklah duit dekat pokok tu… hheheh…. skang nie ikhwan pulak yang tengah demam, suami pun macam nak demam.... mama aku pun macam nak demam... adoilaaa siannye diorang.... ish... kalau ikutkan suami aku dah penah kene dah, mama aku pun macam dah kene dah dulu.... risau giler nak dekat2 raye nie... Lagi beberape hari lagi nak raye ni aku berharap sangat imran dah sembuh untuk beraye… budak2 kan… aku ngan suami cam bese je…. Budak2 la yang seronok nye…. ;) dan aku berharap sangat ikhwan ngan ilyas tak kene… ;) doa – doakan lah ye… ;)