Sunday, September 29, 2013

hari ahad yang biase...

hari nie kitorang duk kat umah je.... mengambil kesempatan yang ade untuk berehat kat umah... hehehe.... selalunye petang ahad kalau takde ape2 hal, kitorang akan pegi ke kampong sentosa... umah mertua aku... bangun pagi2 tadi suami cakap yang die tak boleh nak tido, tak taula kenape... aku tanye nape... banyak yang difikirkannye.. last2 kul 12 lebih tadi barulah suami dpt tido....
 
anak2 nak pegi umah nenek timah tapi suami still tido lagi... banyak kali diorang jerit "ABAH BANGUN, ADE SUN!! " tapi apekan daya, abahnye ngantuk lagi.... selalu pegi sane petang, bole anak2 main beskal, bola ngan lain2... sepupu2 diorang ramai kat sane... abahnye tak bangun so tak dptlah nak pegi sane minggu nie... Insya Allah next week kite pegi ye....

Thursday, September 26, 2013

Kenangan bersama AdamFC.... ;)

tadi pukul 10.30 pagi, adam dan selamat bernikah dengan fiza dah.... Alhamdulillah... walaupun dulu ramai yang kate adam nie poyo la, perasan bagus la ape la.... akhirnye telah menjadi seorang suami.... aku nie dulu memang peminat tegar adam.... memang MINAT GILER.... pegi2 aktiviti adam semua sampai aku jadi AJK adam fc.... ulang alik dari KL-SEMBAN-KL-SEMBAN.... ish giler tul...
Kredit to DEEDA, Inda pinjam gambar ni ye.... ;)
tapi minat punye pasal.... mase tu dalam tahun 2005, 2006 la camtu kot.... kalau ade function hari bese, balik keje terus pegi kl pastu dah abih function masuk keje balik tengah2 malam tu.... ish kalau difikirkan memang tak sangka aku dulu camtu... mase tu komitmen takde lagi... bujang pun ye.... hampir tiap2 minggu pegi kl, meeting kitorang dekat marrybrown avenue k kalau tak silap... pegi umah mak ngan ayah angkat adam dekat subang jaya... lepak2 kat situ....

Kredit to Media Hiburan... ;)

dekat adam fc jugak aku jumpe kawan2 yang best sangat.... tu minat aku.... kawan2 memang best.... susah senang sama2 dengan adamfc.... ish susah nak cakap... sampai skang kitorang berkawan... walaupun skang aku dah tak aktif dah... sejak berkawin sampaila skang aku dah tak aktif... dengan komitmen terbaru n jauh lagi... memang tak dapat nak aktif... tapi persahabatan tetap diteruskan....
dalam group kitorang mase tu kak liza je yang dah kawin.... yang lain sumenye bujang.... skang nie 4 orang dah kawin termasuk la aku, muni, kak eina ngan dura.... walaupun ade jemputan dari aunty marida n uncle untuk pegi ke umah untuk function ke ape, tapi mintak maaf banyak2 sebab tak dapat nak pegi, banyak kekangan.... almaklumlah family pun makin besar.... harap faham ye... heheheh... tapi ape2 pun thanx sebab menjemput....
mummy adam pun dah anggap kitorang nie macam anaknye sendiri... memang kitorang rapat betul mase tu... buat prop untuk persiapan ke juara lagu pun kitorang jugak, buat aktiviti untuk adamfc... menguruskan peminat2 yang lain, ish... majlis raya, main bowling sume.... ish memang banyak... yang best... pilih2 gambar pastu cuci ramai2, sambil tunggu gambar siap kitorang pegi melepak lepak.... ;) memang kenangan yang best untuk dikenang... masing2 skang dah ade kehidupan sendiri masing2 tapi persahabatan jangan terputus tau.... friendships never end... ;)
Buat ADAM, MUNI, KAK EINA, KAK FEEDA, DEEDA, KAK WEINA, KAK LIZA, ERNA, ABG HANIS, DURA, AUNTY MARIDA N UNCLE SEKELUARGA, MUMMY N DADDY SEKELUARGA dan yang lain - lain, TERIMA KASIH BANYAK2 KERANA MENJADI SEBAHAGIAN DARIPADA KENANGAN TERINDAH DI DALAM HIDUP SEORANG YANG BERNAMA RUS INDA BINTI RUS DIN... ;)

Wednesday, September 25, 2013

pokok tumbang daaaa...

Semalam aku pegi bengkel etanah kat Pejabat Daerah dan Tanah Seremban 2... pagi je la, tengahari dan boleh balik opis dah.... lepas parking kereta dekat wisma negeri, dah angkat beg sume aku pun jalan la nak naik opis... tetibe dengar bunyik kete brek, kuat giler!! terus aku pandang belakang.... nampak kete yang brek tu tak lame tu aku nampak ade pokok besar yang tumbang... cepat2 aku pegi kat tepi gate tu nak tgk ape yang jadi la kan.... aku nampak ade kete avanza kemek kene himpap pokok... walaupun dah kene himpap, tetap akak tu bawak kete sampai ke depan sket.... dalam kete tu ade budak dalam 4-5 tahun la lebih kurang umur die, duduk kat bahagian belakang kete.... aku tgk akak tu macam stunned... terkejut... die duk dalam kete tu lagi.... tak lame tu die kuar dari kete, bawak anak die kuar pastu duduk kat tepi divider sambil pegang hp... maybe nak kol suami die kot.... kete teruk kemek kat bahagian bumbung, cermin depan pecah tapi nasib baik tak berderai sangat.... ish... anak2 die pun takde ape2... akak tu muke cam tekejut betul... pucat je... aku pun nak tgk la pokok yang tumbang tu... ala2 cam sebesar pemeluk jugak.... dalam pokok tu macam dah agak kosong dah macam tak padat.... memang dah reput... ish bayangkan la kalau kite tengah bawak kete tetibe pokok tumbang... ish... tu la yang dikatekan malang tak berbau.... hope akak dan anaknye oke.... tapi trauma tetap trauma.... niat nak amik gambar tapi fon abih bateri la pulak... ishhh..

Monday, September 23, 2013

how time flies....

mase imran lahir dulu memang excited nak cuci gambar la framekan lah... iyelah anak firstla katekan... heheheh.... gambar imran ni aku cuci n letak kat frame pastu gantung dekat dinding kat bilik imran.... imran dah tinggi boleh la die amik gambar tu.... die cakap nie sape mama??? ni imran la nie, mase baby.... sebenarnye aku memang dah bagitau yang gambar tu imran tapi die still tanye lagi... cam tak percaye pulak yang dalam gambar tu die.... heheh...
nie abahnye la nie... like father like son... ;)
yang link kat atas tu pulak sempat aku amik gambar imran nangis dalam 15 saat mase tu kat dalam inkubator... amik gambar curik... hehehhe.....

Thursday, September 19, 2013

ilyas dah 5 bulan lebih dah ghupenye.... heheheh....

ilyas dah 5 bulan lebih dah ghupenye.... aku pun bawakla die pegi checkup plus cucuk sekali kan.... patutnye appointment 20/8/2013 tapi mase tu ilyas kene chicken pox tak dapat nak pegi, kene kuarantin... so kene la carik tarikh lain.... mase pegi checkup tu, nurse tu bagitau yang ubat untuk 5 bulan dah abih dah... satu daerah seremban takde.... laaaaaa biar betul!! satu daerah takde.... nurse tu cakap next week die akan kol untuk pegi cucuk je so tak payahla nak tunggu giliran.... nanti datang klinik nanti terus cucuk je....
muka confuse... hehheheeh....
comey lak aiii.... mama die mestila puji anak2nye... ;)
nak berurut ke dik.... hehehehe....  mase nie kat kpj melawat toknyangnye kat spital..
mulut yang sungguh comey... heheheh....
bile imran mengagah, memang ilyas akan senyum n ketawa.... ;)
ikhwan belum pandai mengagah lagi... skang nie ikhwan mengagah dengan ganasnye... terkujat ilyas selalunye...
ilyas skang nie tengah belajar2 nak merangkak.... lepas kene chicken pox ari tu, dalam mase 2 minggu tu die kene demam panas pulak... berjangkit dengan abgnye... pastu aku pulak yang berjangkit dekat ilyas.... pastu ikhwan yang kene pastu abahnye pulak.... ;) lepas demam panas nie ilyas banyak bercakap pulak... mamamamamam.... dadadadadad... babababababa... hehehehehe.... terkejut acik... heheheheh.... tah2 ilyas nie bercakap dulu kot... sebab pergerakan cam lambat sket.... ari tu mase 2 bulan dah meniarap dah terperanjat nurse2... hehehehe.... gigi pun belum tumbuh lagi.... belum lagi la tu.... bebudak nie dulu lam 7 - 8 bulan baru nak tumbuh gigi..... takpe kan asalkan sihat.... ;)

Tuesday, September 3, 2013

Me n Wani 5 years ago....

me and wani 5 years ago.... huhuhuhu.... wani jadi pengapit aku time nie... menggelabah jugak nak carik sape kan... kalau adik aku die bz pulak time majlis ni.... so aku pilihla wani.... mengimbau kenangan.... ;)pengapit lelaki dah ade 2 orang anak perempuan... wani pulak?? nak bape orang anak?? huhuhuh....

My Bestfriend WANI bertunang.... ;)

this entry is specially dedicated to my bestfriend, WANI!!... heheheh... kitorang dah kenal dalam 5 tahun lebih... memula aku masuk gomen wani la banyak borak dengan aku.... bagi stationary kat aku... siap suh isi borang untuk exam pada mase itu.... n hari pertama aku masuk tu adalah hari terakhir kene daftar masuk untuk exam tu... time kasih la banyak2 kat wani... kitorang still bestfriend walaupun wani dah bertukar unit... friendship remains forever... jasemu kukenang... kan wani????
so bile dapat tau wani nak bertunang memang best sangat... finally huh??? hehehehe... nak cite jugak nie... dulu mase aku kawin, cik wani la jugak jadi pengapit aku.... heheheh... i owed you that!! ;) time kasih la banyak2... huhuhuh... skang giliran wani pulak kan.... wani bertunang pada 24.08.2013... aku pun gi la umahnye dalam pukul 10 lebih gitu.... pagi aku datang.... rombongan lelaki datang dalam pukul 11 am... mase aku datang wani tengah makeup... aku bawak ikhwan sebab imran tengah tido... ilyas dah bangun aku mintak tolong suami jagekan... ngeh3... haisshhh lainnye muke cik wani kite nie ye.... lawanye walaupun mase tu belum abih makeup.... rombongan lelaki datang dalam pukul 11.30 pagi sebab pihak lelaki ade buat kenduri kat umah diorang dulu.... patutla lambat sebab janji pukul 11 pagi... mak ngan abah wani dah risau dah... manenye nie kaaannnn.... akhirnye dalam pukul 11.30 pagi lebih2 diorang pun sampai.... duk2 bincang2 kat luar... wani duk tunggu berdebar kan dalam bilik.... ikhwan pulak nak tido, ape lagi berdukung la die.... huhuhu... semangat betul ikhwan ni... ;) dah bincang tu, nenek tunangnye pun masuk nak sarung cincin.... memule cincin risik pastu cincin tunang.... ;) pastu sesi bergambar dengan sedara mara dan sahabat handai.... Alhamdulillah majlis berjalan serba ringkas, sederhana yet menarik... Alhamdulillah... hantaran dibuat oleh akak wani, kak su dan asik wani, qilah.... majlis kawinnye Insya Allah tahun depan, bulan tak tau lagi... heheheh.... nak naik sekali dengan adik tunangnye.... wani pun dah boleh buat checklist dah ye... seperti yang dinasihatkan ye... dugaan bertunang nie banyak cabarannye.... bersabarlah hadapi segala rintangan.... akak doakan kebahagiaan wani dan tunang hingga akhir hayat... ;)
ala tomey tomey... ;)