Thursday, October 29, 2009

6 kg...

a'ah berat niela yang aku nak hapuskan dari badan aku... 6 kg tu... banyaknye, bagi aku la yang maleh dan tak boleh nak bersenam sangat nie.... aiyaaaaaa....

berat aku skang nie 59 kg... kirenye aku nak dapat balik 53 kg sebelum aku pregnant dulu... yang lebihan lemak nie kebanyakannye tertumpu kat bahagian bawah badan aku... atas cam tak banyak berisi sangat...

skang nie pun aku trngah nak kurangkan makan... kurangkan ais.... makan lebih kerap tapi sket2.... aku takleh nak bersenam sangat sebab pasal operation nie. aku nie bukannye nak jadi kurus giler2 tu, aku just nak pakai balik baju - baju lame yang2 agak2 dah ketat tu... sayang wooo tak pakai... ade baju kebaya aku tu kan baru sekali dan due kali aku pakai.... sayang tul.... tu yang nak turunkan berat sket nie....

berita gembira buat dynas!!

tadi gi minum sarapan, bace paper berita harian.... ade berita gembira dari dynas... skang dynas tengah pregnant 4 bulan.... die takut betul kalau bende yang same jadi macam anak sulung dynas Emma Melissa.... ape - ape pun aku mendoakan sumenye selamat untuk dynas n suami... Amin... Tahniah buat dynas n suami!! ;)

Monday, October 26, 2009

Party Party Party!!!

sambutan kali nie memang best sebab dapat bersama - sama dengan keluarge tercinta.... Thanx kepada mama, abah, alang, cha sebab sudi bersusah payah menyediakan hidangan untuk malam nie.... makanan yang ade memang best... sampai aku terpakse langgar diet aku... ape diet aku??? heheheh.... kene diet la sebab berat badan tak turun - turun lagi nie... ape2 pun tgkla gmbr2 nie ek...

same - same pakai baju hitam sebab nak sorok lemak2.. heheheh...

Luv u abang!!

imran ngan makna

awat akmal tgk atas tu???

imran nak kiss mama ek... heheheh..

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

jarang - jarang imran nak tgk straight to camera nie...

imran, pandang kamera la sayang...

imran nak tido la mama...

MY AMAZING FAMILY

imran pandang bawah la pulak

imran dengan neklangnye

me n my sista, dina

HAAPPYY BIRTHDAY INDA!!

my birthday cake... orange flava...

upacara memotong kek

kakak nina pun nak potong kek sekali

sabar ye sumenye, nie tengah nak bahagi - bahagikan kek nie...

ye ye saye cube potong secepat yang mungkin ek..

khusyuk nie.... kakak nina taknak tolong ke??

ish potong kek pun nak berposing...

wah, lapar betul angah nie... ayong menikmati makanan sampai tertutup mate... heheh...

makan ye cik dina... sile sile...

para lelaki sekelian tgh makan

bang, cover perut tu bang..

aku ngan makcik aku, kakcha

depannye akmal sampai nampak lubang hidung

nina ngan atuknyeee

senyum dalam kekenyangan..

mak aiiii berisinye aku... uwwaaaa nak diet!!

smileeeeee...

last pose!!

Saturday, October 24, 2009

Happy Birthday MAMA!!!


Imran nak ucapkan HAPPY BIRTHDAY dekat mama Imran yang tercinte... Imran saaaayaaaaang sangat kat mama... nanti imran tak nakal - nakal sangat, nakal sket je... hehehe... kalau tak mesti mama membebel - bebel.... ;)
Imran harap mama panjang umur supaya dapat jage imran ngan abah, dimurahkan rezeki supaya kita dapat menikmatinya bersama - sama dan happy je selalu ek....
p/s : abah yang suh imran cakap last - last minit nie... heheheh... LOVE U MAMA!!!

Fave pix at the moment

ni la akibatnye taknak pandang kamera... hehehe...


;)

Friday, October 23, 2009

1 day to go!!

yu hu!! 1 ari je lagi nak tunggu.... nak tunggu ape... ari bertambah TUAnye aku... hehehehe....

Thursday, October 22, 2009

2 days to go!!

yup, 2 ari lagi menjelang ari bahagia... chewah!!!! hehehehe.... cant wait till that special day.... ;)

imran 5 bulan!!

semalam imran pegi checkup... untuk suntik 5 bulan.... Alhamdullilah, berat imran dah 6.4 kg dah... Alhamdullilah sangat2.... dah bersemangat dah die..... kalau ingat2 dulu mase die kuar baru 1.58 kg.... imran mengajar aku dan suami erti kesabaran, pengorbanan yang cukup tinggi.... Alhamdullilah...

Ya Allah Ya Tuhanku,

Kau jauhilah Imran dari segala jenis penyakit, sihat kanlah dia... aku harap imran membesar sebagai budak yang bijak, sihat, baik, ikut cakap orang tua dan berguna serta berbakti kepada agama, bangsa dan negara..

Amin Amin Yarabbal Alamin....