Friday, January 29, 2010

ragam imran...

sejak kebelakangan nie, imran malam2 nak tido mesti merengek - rengek... takmo letak kat bawah nak kene dukung je... ari tu sampai kul 3 pagi lebih baru la imran tido... mama die poning2 nak bangun esoknye.... aiyaaaaa.... ni mesti nak tumbuh gigi nie takpun nak beralih bulan.... kalau lain macam je perangai imran maknenye nak beralih bulan la nie...

gusi imran dah kesat2 dah, asik nak menggigit je... kalau aku masukkan jari aku mesti die gigit2... sian imran, tak selesa betul die..... kalau aku dukung imran baru imran senyap... ade satu mase tu sampai imran tertido kat atas bahu aku... yang mama die pun boleh nak tertido sekali... heheheh.... tu la ragamnye anak bujang aku tu...

Tuesday, January 26, 2010

Imran berkembang???

imran memang tengah berkembang skang nie... heheheh.... nak mendukungnye pun takleh lelame..... kene gilir2 dukung... heheheh....

ramai orang tanye imran dah boleh buat ape?? aku pun tak tau nak menjawab sebab baby kan lain2... ade sesetengah orang suke membanding - bandingkan baby.... aku memang tak amik port sangat.. yang penting imran sihat.... kalau orang tanye aku, aku jawabla yang perkembangan imran skang adalah bersamaan dengan usia sebenar die... skang pun die baru nak tumbuh gigi.... usia lahir 8 bulan setengah dan usia sebenar 7 bulan...

walaupun perbezaannye lebih kurang 47 ari tapi memang besar cara perkembangan die.... kalau orang tanye aku jawabla ape yang patut..... no fikir2 sangat.... kan imran kan....

yes encik nak makan ape???
imran nak nasik lemak special satu!!

sambal lebih ye, ikan bilis pun lebih...

uishhh awek cuunnnn!!

Imran demam selesema...

ari ahad imran dah start bersin2 dah... hingus pun dah start kuar dah.. aku pun cam 'ahh suudaaaahhh nak demam la tu'... aku raba2 imrannye gusi... dah kesat dah... maknenye nak tumbuh gigi la tu.... patutla galak je menggigit.... jangan pasni nak menggigit aku dah la ek... heheheh....

disebabkan imran berlanjutannye demam ke ari isnin tu, aku pun kene amik cuti kecemasan... badan imran pun cam panas2 je... hingusnye jangan cakaplaa, meleleh leleh tak ingat.. bile aku nak lap bukan main marah.... pastu ahad malam ngan semalam merengek rengek je mase nak tido... tak selesa la tu hidung tersumbat... imran imran... cepatla sembuh ye sayang mama, bucuk mama, manja mama nie...

Friday, January 22, 2010

Selamat Bertunang Nunun!!

tahniah dekat cik nunun @ Nurul Fazilah sebab dah bertunang baru2 nie... ape2 pun......

TAHNIAH EK NUNUN DAN TUNANG, FAHRIN!!!

bersedialah dari sekarang untuk majlis besar - besaran nanti ek... bersedia dari segi mental dan fizikal... ;)

psssstttt... dengar kabar majlis bulan 11 nie... heheheh...

nak ikut mama pegi keje!!

tadi aku balik rumah tgk imran sebab ari jumaat nie rehat tengahari lame... lepas makan sume tu main2 la dengan imran jap... pastu tak lame tu aku nak pegi keje balik... mase tu imran dlm walker... kelam kabut die nak ikut aku... merengek rengek die... aiseh kesiannye die... rase cam nak bawak je die pegi keje tadi...

selalunye bile aku balik keje pastu imran dah tau dah yang die akan ikut aku balik umah aku... die ingat dah time utk die balik dah... sian die nak ikut... tak dpt aku bayangkan yang kalau imran dah pandai jalan nanti... mesti die berkejar nak ikut aku... heheheh...

addam nathaniel

sape addam nie ek... sebenarnye korang ingat tak lagi baby yang meninggal sebab kecuaian pengasuh tu ABRAHEIM NOAH tu... Alhamdullilah la parents die dikurniakan satu lagi baby iaitu addam... addam nie baru je beberape bulan... buat pelepas rindu dekat arwah....

Wednesday, January 20, 2010

Klinik Pakar Kanak - Kanak..

ari isnin ari tu pegi Klinik Pakar untuk appointment imran... utk checkup susulan, nak tengok perkembangan imran... appointment pukul 2.30 pm... aku ngan suami amik cuti sesame... nasib baik tak lame sangat tunggu, kul 4 pm dah habis dah...

doktor kate imran Alhamdullilah oke... perkembangan sosial, fizikal, motor die sumenye dah catchup baby yang cukup bulan... tu yang aku nak dengar tu... heheheh.... pembesaran die pun oke.... doktor kate dengan berat ngan tinggi imran nie ade yang lebih besar dari baby bese... Alhamdullilahla sesangat.... doktor ade bagitau, range untuk baby nak berjalan dalam 9 bulan ke 1 tahun 3 bulan bergantung kepade baby tu sendiri... legenye aku... dapat info baru nie... ;)

Umur : 8 bulan

Berat : 8.4 kg

Tinggi : 73 cm

Next appointment : 5/7/2010

jalan - jalan PD..

ari sabtuari tu suami ajak gi amik barang kat tempat die kejap kat Port Dickson, aku pun ape lagi, pantang diajak berjalan... heheheeh.... lepas gi amik barang tu, kebetulan pulak ade ekspo ngan pasar malam kat situ... bestnye... dah la aku suke cuci2 mate nie.... nak beli kene bajet2 so window shopping je la....

suami tanye nak makan ringan2 tak sambil2 duk kat tepi pantai, aku pun cakap nak!! heheeh... so kitorang belilah putu piring untuk aku ngan roti goreng untuk suami... makanan petang sambil menghirup angin laut... ;) wah... simple but nice!!

kuci kuci abah... hehehe..


nak gambar gak... ;)

merenung masa depan yang gemilang..

gatalnye gusi ni mama

nak tumbuh gigi ek mama

senyum eh

imran melirik lirik manja...



my tombam


mama, imran panehla mama..

yo yo ape di atas


my mama also tombam...



apsal ade cam bau busuk je ni


imran berak ek

mane ade imran berak mama, tak main la berak2 nie..

yang sebenarnye tuan2 dan puan2 imran memang berak mase nie... heheheeh... tak ngaku konon anak mama tu... ;)

Tuesday, January 19, 2010

Selamat Harijadi Marsha!!

majlis potong kek nie buat mase ari ahad petang... buat kecil kecilan... ni harijadi marsha yang ke 2 tahun... sebenarnye bday marsha 12.01.2010.... takpe dilewatkan hari sket untuk potong kek... ape2 pun kek bday nie sedap giler la.... dah tau dah nak carik kat mane... heheheh....

seriusnye muke...

eeeeee nak potong kek...

ade plastik atas kek nie ghupenye..

senyum je marsha



hidangan petang..

turn imran lambat lagi ye... bulan 5 nanti... heheh..

Wednesday, January 13, 2010

Hepi Bday abang sayang!!!!

orang yang membuatkan aku jatuh chennnntaaaaa.... ;)

yup, ari ni ari jadi suami aku yang tercinta yang ke 34!!! wah dah tue dah!! hehehehe.... tua - tua pun sayang aku tetap tak kurang... wah!!! hehehehehe..... ape - ape puuuunnnnnn :

SELAMAT HARI JADI YANG KE 34 TAHUN!!!

SEMOGA SELAMAT SUMENYE DAN DILIMPAHI REZEKI DAN RAHMAT SELALU!!!

AYANG SAYANG ABANG!!! ;)

Tuesday, January 12, 2010

Jatuh walker..

imran baru je naik walker tak sampai pun sebulan... tarikh imran naik walker 16.12.2009... aku taknak letak imran dalam walker awal2 sebab takut kaki ngan pinggang die tak kuat... so dalam 6 bulan baru la boleh masuk walker....

semalam kat umah mak, imran jatuh walker... die nak mencapai kaki walker tu, terus imran terbalik... badan die dah la semangat.... ape lagi... terjunam la die... menjerit die... mak aku tinggalkan kejap je sebab nak pegi dapur... bile mak aku dukung terus imran senyap... maybe terperanjat kot... hehehehe... pastu die pandang je walker die... lebam sket dahi... takpe la budak lelaki... biar lasak sket.. hehehe...

memule aku risau jugak, tapi suami kate kalau die tak nangis atau meragam tu takde ape2 tu... so setakat semalam imran oke... da da da da da.....







Monday, January 11, 2010

SweetLovelyShoppe Cutest Baby Photo Contest





NAMA ANAK : KHAIR IMRAN BIN KAMARUDDIN
UMUR : 7 BULAN ++
NAMA IBU : RUS INDA BINTI RUS DIN

da da da da da...

Alhamdullilah, itula yang imran dok membebel bebel sejak kebelakangan nie... memang jelas sebutan die... aku pun melayan la ape lagi... yang abahnye sebuk suh imran sebut aaaaabbbaaaahhhh... yang mamanye sebuk suh imran sebut maaaaamaaaaa.... hhheheheeh... berlawan - lawan sampai kul 2 pagi semalam.... last2 yang banyak imran sebut DA DA DA DA DA DA... ;) seronoknye mama imran dengar... ;)

Thursday, January 7, 2010

jom pegi jalan - jalan...

saje je kitorang pegi jalan - jalan... bawak imran meneroka segenap yang die boleh tengok... seronok bawak imran jalan - jalan, lasaknye tak yah cakaplah.. anak lelaki la katekan... kalau ade rezeki kitorang nak pegi bercuti... kat mane??? tu belum decide lagi.... hhhmmmm...

eeeee.... tembamnye mama nie!!

abah, imran tembam cam mama tak??

imram memang tembam... mmmuuaahhh!!!

ye la, imran mengaku yang imran tembam gak...

tembam cam mama kan... ;)

abah imran pun makin tembam..

mama, kite nak pegi mane nie??

abah, mama tak jawab pun nak pegi mane??

mama, imran tanye lagi sekali nie, mama ngan abah nie nak pegi mane??

ape, mama tak tau nak pegi mane??

imran bagi cadangan nak tak??? hhhmmmm...

imran nak peggiiii...... mane ek??

kite pegi makan la mama ek, air liur imran dah meleleh dah nie...