Tuesday, October 26, 2010

anak beranak punye checkup...

25/10/2010

imran punye checkup petang..... kat Klinik Pakar Kanak - Kanak.... dpt doktor mude, oke la tu.... tanye macam2 aku pun jawab macam2... heheheh.... perkembangan imran oke sangat2.... kengkadang melebihi budak yang cukup bulan.. Alhamdulillah... tapi disebabkan premature n dulunye kekurangan gule dalam badan.... tak boleh la discaj lagi... so next appointment will be on 11/4/2010....

26/10/2010

tadi aku punye checkup... patutnye checkup aku ngan imran 28/10/2010 tapi disebabkan aku kene pegi kursus 27-29/10/2010... kene la pegi ari nie.... cume imran dpt tarikh lambat sket 11.11.2010... so far hb aku je yang rendah... yang lain sumenye oke....

yang nie gambar lepas checkup imran petang semalam... poie makan....





Friday, October 22, 2010

gatalnye...

ish gatalnye badan aku dari semalam.... kaki, paha cam seluruh badan la pulak... cam merenyam... ape la yang aku salah makan nie.... adoilaaaaaa.... yang boleh buat skang just minum air putih banyak2 je.... GATAL!!!

Wednesday, October 20, 2010

Selamat Bertunang Yanie n Fairuz.... ;)

Majlis bertunang nie telah berlangsung dengan meriahnye pada 16.10.2010... satu hari lepas bday yanie.... Tahniah la ye... theme color pink lagi.... ;) Rombongan lelaki datang dari Raub dan sekitar Nilai dengan berbelas - belas buah kereta... meriah giler... dan dijangka melangsungkan perkahwinan pada MAC 2011 (aku dalam berpantang mase tu... heheheh)




nak gak amik gambar mama buyung nie... ;)

love this pic... ;)

Kamaruddin dan anaknye yang bername Imran... ;)
Senyuman orang bertunang...

first time imran jumpe baby zalia... ;)

hantaran kedue - due belah pihak..

imran taknak amik gambar la cik yanie...

Wednesday, October 13, 2010

imran, mama n baby...

gambar nie aku rembat dr fb ayong... thanx ek ayong.... ;)
mase nie open house kat umah makcik aku ke lavender heights, senawang.... aku tak amik gambar, nie ha pun amik orang lain punye... heheheh...
imran skang dah suke berbahase jepun (actually seakan - akan bunyi jepunnye)... heheheh.... iye2 je cakap.... cute sangat.... heheheh.... nak start dah... heheheh... Alhamdullilah... kalau perkataan2 tu die dah boleh cakap betul2 dah, antaranya perkataan mama, abah (of course!!! )atok, nenek, nak, taknak, buai, bas, cicak, kakak, car, ball (disebut bull... heheheh), bola dan lain2 lagi... tapi bile die nak cakap jadi ayat panjang tu yang bunyik cam jepun tu... heheheh...
aku pulak nak masuk 6 bulan dah.... perut nipis tu yang tak nampak sangat perut tu... heheheh..... bak kate kawan aku, comeynye perut... takpe yang penting baby sihat.... nak tau gak jantinanye ape, tapi tunggu la mase 7 atau 8 bulan nanti ..... berdebor gak.... ;)

Tuesday, October 12, 2010

my hanger bolat... ;)

memang dah lame dah carik hanger bolat nie... nie ha baru ketemu... iya dong... heheheh.... selalu nampak kat kedai tudung je...beli online... skang sonang terus gantung yo kalau tak bersepah - sepah... sampai aku pun naik pening.... ari sabtu ari tu dapat... suami kate excitednye die... ;)



Tuesday, October 5, 2010

jom tengok bas...

imran nie suke betul tengok bas ngan lori... kalau terjumpe je mesti die sebut "bah" as bas pastu 'oyi' atau 'pak' as lori.... rajin bebenor menegor... last2 ari sabtu yang lalu kitorang pegi berjalan - jalan kat Terminal 1 shopping centre, pastu kitorang berjalan dekat terminal 1 bus stand pulak.... puehla imran pusing 1 bus stand tu.... memang seronok betul imran tengok bas.... berlari - lari punyela seronok... heheheh.... suke betul aku tengok die... tengok la nanti bile ade mase ke aku bawak imran naik bas, yang short distance punye... heheheh... mesti best... ;)


aku yang kepenatan... aku dulu sekolah2 memang naik bas balik sekolah.... skang nie kerusi menunggu pun dah bertukar dah.... dari plastik ke besi... memang selesa... ;)

nak poie mano lagi tu imran...

Friday, October 1, 2010

Mr. Imran....

suami yang pakaikan imran spec nie... spec aku dulu... mase sebelum kawin lagi... yang nie takde power... sesaje pakai nak bergaye.... ;) lepas pakaikan imran spec, suami terus amik kamera... setelah beberape hari baru aku perasan ade gambar2 nie.... senyap2 je amik ye... ;)

for more photos, bolehlah tengok kat fb ye.... ;)

jom sedut toksik...

aku tengah on the way nak pegi cafe... ternampak lak banner die... cam berminat la pulak... terus aku beli... berkobar - kobar nak pakai malam kang... nak nyahkan toksik2 yang ade.... bile balik umah je, aku tunjuk kat suami... die bace la segale fakta n arahan kat bende tu... pastu die tunjuk satu bende..

DILARANG PAKAI OLEH IBU MANGANDUNG

aisehmentol tak dapat la aku nak pakai.... malam tu suami yang pakai... dan inilah hasilnye keesokkan paginye... eeeeeeeeee yek!!