Wednesday, November 30, 2011

anak manja mama no 1 dan 2...

anak manja mama no.1



anak manja mama no. 2


anak manja mama no. 3?????


next 3 years.... hehehehe....





diframekan...

ape yang diframekan??? gambar family day... ;) yang nie ade bos tu yang framekan... beli gambar dekat melaka wonderland tu RM20... pastu edit2 sket... pastu framekan.... tanye kan encik tu bape hargenye....

kalau solo yang beli : RM 50

kalau 5 orang dan ke atas yang beli : RM 35... sebab katenye, frame kat seremban cam mahal, double harge dari yang kat KL..

kalau beli gambar je dalam RM 15.... payah pulak nak carik kedai frame dalam keadaan sekarang nie....

so tgh berpk lagi nie... ;) tapi nak gak amik sebab jadi kenang - kenangan... ;)



ikhwan tengah nangis sebab ingat aku nak bagi die kat orang... hehehehe...






budak 13.5 kg di atas bahu... semangat!!!


Thursday, November 24, 2011

akhirnye......... 10 months...

akhirnye ari ni genap Khayyum Ikhwan 10 bulan... Alhamdulillah sangat2..... memang lasak, maklumlah budak lelaki... heheheh... yang aku nie pulak akhirnye aku period setelah 10 bulan... terkejut aku... heheheheh..... dah lame tak period.... hehehehe..... stok pad pun takde...... lupe cemane nak pakai... hahahaha!!! takdela sampai lupe.... hehehehe.... so kene la beli stok pad lepas nie......

tapi yang penting, aku still menyusu badan secara eksklusif sampaila ke ari nie... Alhamdulillah.... ;) hope sampaila ke 2 tahun ye.... ;)

Wednesday, November 23, 2011

first time....

a'ah, ni first time ikhwan naik motor.... hheheheeh.... cuak je muke... hheheheh..... last2 cium side mirror.... ;)




masaaaaammmmnye muke....





mmmuuaaaahhhhh!!!


Tuesday, November 22, 2011

TAHNIAH HARIMAU MALAYA!!

yeah tahniah kepada team harimau malaya!!!

kitorang siap makan depan tv lagi, walaupun tu sebenarnye itu adalah tabiat yang tidak baik untuk ditunjukkan depan anak2.. hehehe... takpe, sekaaaaallliii ni jeeee ek..... sebab kalau makan , biar fokus untuk makan.....

mase, mase tambahan tu memang aku tak sanggup nak tengok.... aku bace paper sambil dengar pengulas tu mengulas je, tak sanggup nak tengok, kire aku melirik - lirik mate je laaaaa...... memang saspen giler laaaaaaaa......

pastu mase penalti tu lagi la berdebo giler!!!!! hish lagi2 si fakhri tu sepak bolaaaaa... ish marah betullaaaaaaaa.... suami dah buat aksi2 akrobatik dah.... hahahahah!!! nasib baik aku tak amik gambar... heheheh.....

Alhamdullilah, Malaysia menang lagi... mase nyanyi lagu Negaraku tu siap aku ngan suami berdiri pastu menyanyi kuat2.... sambil tu aku suh imran berdiri n nyanyi, pastu imran suh ikhwan pulak berdiri.... ape lagi terpinga - pinga la si ikhwan... heheheeh...


yang nie pulak petikan daripada forum oleh penyokong Indonesia....


" Ya harus kita jujur memang itulah kualitas dari Timnas Indonesia sekarang.Bukan salah siapa2, tetapi inilah kenyataan dan fakta yang harus kita hadapi.Kita lihat saja Malaysia U23 itu sudah berkumpul serta bermain berapa lama? bahkan mereka dibuatkan jadi klub Harimau Muda dan diikutkan di liga mereka sendiri.Kemudian beberapa tahun belakangan Malaysia U23 malah sering menantang tim2 kelas dunia baik klub maupun negara, baik junior maupun senior.Masih teringat di benak saya, Chelsea pada pramusim menghadapi Malaysia saja butuh gol kontroversial untuk menang.Sepakbola kita memang sudah tertinggal jauh, kalau tidak mau dikatakan terbelakang.Malaysia dalam membangun sepakbola mereka benar2 terorganisir, sedangkan Indonesia??? aksi kanak2 balas dendam malah sekarang terjadi di tubuh PSSI.Ga senior ga junior, semuanya udah 5 bulan tidak merasakan kompetisi, lalu mau diapakan tim yang demikian???Kita harus jujur dan melihat kembali kualitas yang ada, media yang terlalu memprovokasi membuat kita seakan akan timnas Indo sudah selevel dengan Timnas Brazil, sehingga yang ada kita malah terlalu over confidence.Pertandingan semalam adalah bentuk over confidence dari pemain kita, gol menit awal membuat mereka makin yakin, yang malah terjadi adalah kita terjerumus dalam permainan Malaysia.Salut buat Malaysia, sebagai tim yang paling dicela di setiap pertandingan, mereka tetap kalem dan buktinya adalah mental juara memang sudah melekat.Bandingkan dengan timnas Indonesia, belum aja juara udah keburu euforia duluan.Sorry agak kasar, tetapi semua itu adalah bukti kualitas dari kita sendiri, dan tidak ada alasan untuk menyalahkan siapapun.PSSI?? No Hope lah kalau masih kayak anak TK gitu main sistem balas dendam."


Monday, November 21, 2011

Gelagat Imran....

ni la memek - memek muke imran sejak kebelakangan nie.... imran panggil : mama, mama!! pastu die pun buat camni... hahahaha!!! sungguh kelakar dan amat menggembirakan hati mamanye... ;)









perkembangan khayyum ikhwan....

Alhamdulillah, ikhwan pun bulan ni nak 10 bulan.... cepattnyeeeeeee mase berlalu..... ;) beberape kali la demam, lepas dah sihat tu macam2 la die buat.... gigi pun dah tumbuh yang ke3 dan ke4, duduk, memanjat, berdiri dan meniti... terperanjat mamanye... heheheh... Alhamdullilah.... terus sumenye nak buat.... imran pulak dulu one by one die buat... imran merangkak, ikut step, tapi kalau ikutkan si ikhwan ni macam tak merangkak, skang die mengesot dengan lajunye....

lagi elok ikut step by step dapat baby explores tapi, nak buat cemane ikut baby.... ;)









awat muke camtu... ;)










jatuh balik...



bangun balik...





terus jatuh...



n teruuuussss duduk...

Wednesday, November 9, 2011

due2 pun demam...

semalam ikhwan demam n selsema, dalam pada demam tu die membeli memanjat n duduk.... tu yang demam tu, pastu gigi atas nak tumbuh pulak... skang ade 2 batang gigi kat belah bawah.... ;)

start ari ni imran pulak demam sket n selsema, yang ni berjangkit kot..... pagi2 nak pegi keje die nangis2 nak ikut..... kene la layan jap, macam pagi nie bawak imran pegi kedai dulu baru aku pegi keje..... esok pun camtu jugak kot.... layan je laaaa... heheheh..... maknenye mamanye kene la bangun awal lagi sebab nak bawak imran pegi ke kedai dulu... heheheh....

Tuesday, November 8, 2011

tido pulak die...

tengahari aku balik, terus nak jumpe imran n ikhwan, tgk2 die tido... mak aku cakap imran baru je tido..... dari pagi tadi la tu tak tido2.... sian imran.... pastu abah aku bawak la imran pegi jalan2 lepas die nangis pagi tu....

petang karangla jumpe nak peluk die.... ;)

mama, nak ikottt!!!

sedihnye hari nie.... seperti biasa aku hantar imran n ikhwan kat umah nenek die.... yang si imran nie memang mintak susu pepagi tu.... mate die still mengantuk, sambil2 menyusukan ikhwan aku cakap kat die... imran pegi la tido semalam die terbangun pukul 2.30 pagi.... tanye kat abah die... "abah dah beli susu abg ke belum?" dengan penuh harapan sebab maybe mase tu die lapar..... abah die cakap dah beli dah, imran nak ke? suami pun pegi buat kan susu... memang petang tu susu dah abih, tu yang suami bagitau kat die kot, susu abg dah abih nanti kite pegi beli...

tu satu hal la.... sambil aku menyusu tu aku suh imran tido... sambil tengok tv... lepas nyusukan ikhwan tu, aku pun nak pegi keje dah, pegi la salam imran, tetibe die nangis nak ikut, siap angkat2 tangan mintak didukung.... iye2 je die nangis, sedihnye aku... mak aku cakap pegi la cepat, sebab aku pun dah agak2 lambat.... dengan penuh rase sedih aku pun cepat2 ke kereta... dari luar pun dengar imran jerit2.... mama, nak ikut... aduihla sedihnyeeeee.... nak buat cemanekan...

ni tengahari nie aku nak balik, tak sabar2 nak balik... nak pegi pujuk imran walaupun dah lambat.... imran, imran....

Thursday, November 3, 2011

Al - Bayt Homestay

Kitorang baru lepas buat family day unit mmk pada 29hb - 30hb Oktober 2011 yang lepas selepas hampir setahun merancang.... bayar pun ansur2 tiap2 bulan... terima kasih banyak2 pada yang menaja ye... terkurangla beban kitorang sket.... kat bawah ni adalah homestay yang kitorang tinggal... memang best!! kalau bagi markah nak bagi 4.5/5 sebab kat bilik atas water heater tak boleh nak pakai pastu sinki kat bawah cepat tersumbat.... yang lain sumenye oke



rase memang berbaloi la tinggal kat umah nie... satu malam RM 300 untuk 4 bilik dan sume bilik ade ekon, boleh masak sume... lengkap macam rumah sendiri..... lain kali kalau nak buat family day untuk keluarga sendiri ke bolehla menyewa kat sini... ;)

websitenye :

http://my2ndhome-homestay.blogspot.com/



bergambar sebelum berangkat balik..... gamabr den takde sebab bateri dah blinking2 nak abih dah.... ;)


tahun depan pulak kite nak pegi mane pulak ek????????

Tuesday, November 1, 2011

ma bos kawin....

cik ilmiah dah jadi puan ilmiah... wuhu!!! tahniahla ek... bile die naik opis tersasul - sasul nak menyebut puan... heheheh.... yang ni kitorang buat rombongan naik bas ke Batu Pahat.... oke gak naik bas, boleh jimat belanja sebab skang nie pun ekonomi keluarga agak meleset.... takpe, dugaan Allah S.W.T ke atas hamba - hambanya... terima dengan hati terbuka dan belajar dari kesilapan.... ;)



bersedia untuk bergerak... ;)




pagi2 dah minum air kotak....

action je nie.... ;)






mase nie tengah berhenti dengan R&R... orang lain sume turun, imran pulak bermain - main di dalam bas... heheheh....



imran pose maut nampak... hehehe...









akhirnye kami sampai di Dewan Jubli Intan, Batu Pahat....



dekorasi dewan....



makan ye nak.... ;)



ketibaan pengantin diiringi oleh moto2 besarnyeeee... hehehe....



gamabr nie wawa yang amik... thanx wawa!!



beratur kitorang kat depan dewan tu tunggu pengantin lalu... tu yang tersenyum lebar tu pengantin bile nampak kitorang... hehehehe....



inila wawa yang sungguh ligat itu... heheheh...






senyum gembira sampai ke telinga haaaa.... ;)



bergambar beramai - ramai sebelum balik... ;)




perjalanan yang sungguh menyeronokkan... dah lame tak naik bas ikut rombongan ni... last time pun maybe mase zaman persekolahan.... best giler bawak anak2 pulak tu... imran la paling seronok dapat naik bas lagi sekali.... ni kali kedua imran naik bas... last time yang pegi kl tu je... tapi memang best..... ikhwan yang tak tau ape2 lagi pun diangkutnye sekali... heheheh.... tapi memang best... kalau sesape nak buat rombongan lagi bolehla acik ikut haaaaa.... ;)




ape2 pun :-




TAHNIAH DAN SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT




PUAN ILMIAH DAN ENCIK EDDY




SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA HUJUNG NYAWA....