Friday, December 26, 2008

Ari persandingan nina dan nuar..... ;)
































ari persandingan nie buat 14/12/2008.... tema kaler ijau... my fave color!!! hehehe... ape lagi melaram la aku ngan baju kaler ijau..... aku sampai dalam pukul 10 lebih.... datang2 je aku tanye kat mak pengantin pompuan, nak buat ape2 lagi tak... die cakap tak, sume dah oke dah... tinggal nanti kene basuh pinggan... heheheeh... aku sengih je.... aku pun lepak2 pastu makan2 lam kul 11 lebih.... orang pun dah mule ramai dah.... pengantin pun dah siap bersolek dah... pengantin lelaki datang dalam pukul 1 pm camtu.... meriah betul, anak first la katekan... heheheh....

Wednesday, December 24, 2008

Ari Pernikahan sepupu, Nina dan Nuar...













lambat pulak nak tulis post nie... Almaklum la tgh bz... hehehe.... nikah buat kat umah pompuan pada 13/12/2008 lepas isyak... lepas maghrib ade kenduri tahlil ngan doa selamat... buat kat Kampung Jijan, Nilai... Nina nie anak sulung dr 5 beradik so ni first time ciktam (adik abah aku) ngan cikmelur sekeluarge buat majlis besar - besaran... aku sampai lam kul 6 camtu ngan mak aku sekali... yg bestnye aku makan nasik kul 6 lebih pastu aku makan nasik lagi kul 8 lebih.. mak aiii byknye makan mak buyung nie... oke tgk2 la gmbr yg sempat diambil ek...

Thursday, December 11, 2008

12 minggu...


Ukuran fetus anda sekarang sekitar 7 cm. Semua organ vital bayi sudah terbentuk.Dengan signal dari otak, otot akan merespon dan bayi sudah dapat menendang.

Wednesday, December 10, 2008

Friday, December 5, 2008

kene masuk air daaaaa...

ari rabu :

rase nak bangun tapi tak larat je... pegi klinik pastu doktor suh check air kencing... dah check2 tu doktor explain la yang badan aku kene masuk air... alamak kene masuk air ke... aku rase cam aku dah banyak minum tapi doktor kate tak cukup lagi... doktor tulis surat kat hospital suh masukkan air.... suami keje petang, aku bagitau la kat die yang aku kene pegi hospital... die pun EL ari tu nak temankan aku...

sebelum pegi spital gi lunch dulu sbb kitorang lapar giler... sampai2 spital terus pegi kat bahagian kecemasan... nasib baik orang tak ramai sebab mase tu time keje... jumpe doktor kat spital die kate kene masuk air lam 1 botol dulu, pastu die check condition lak cemane... nurse pelatih tu cucuk nak carik urat kat tangan aku, cucuk punye cucuk cam tak masuk pulak... sakit adelaaaa... hampeh tu... pastu tarik balik jarum kuar pastu cucuk lagi kat belakang tapak tangan pulak... kat bahagian tapak tangan nie tak sakit sangat... dah masuk air tu, nurse tu bawak aku kat bilik 7 (Observation Room) utk berehat sementara masuk air tu... ade la dlm 3 orang kat situ... sumenye kene masuk air....

suami pegi beli paper pastu kene tunggu kat luar, tak dibenarkan tunggu kat dalam... masuk2 sekejap bolehla... masuk air sebotol lam 500ml adela dalam nak dekat 2 jam.... pas air dah abih tu, doktor datang check pulak... doktor pun ceramah la kat aku suh minum banyak air sebab kalau tak kene masuk air lagi.... aku pun angguk2kan je la... hehehehe...

ari khamis :

rehat je kat umah sebab ari nie cam tak larat je lagi.... doktor bagi MC 2 ari (semalam ngan ari nie).... sabar je la lagi bape minggu nak stabil nie...

Tuesday, December 2, 2008

Bulan tersenyum???

Semalam dapat sms dari abang ipar ngan suami, diorang tulis kat situ, cube tengok bulan, cam tengah tersenyum... hampir serentak dapat sms tu.... ish aku pun terus pegi kat kat depan umah, nak tgk betul ke tak... puas tengok mane bulan nie... rupenye aku kene pegi tengah2 jalan sket baru boleh nampak... ish mmg betul la, mate belah kanan die nampak besar, bersinar, mate belah kiri die cam kecik pastu ilang2.... cantiknye... jarang tengok keadaan camtu... nak amik gambar cam tak nampak ape2 pun... dah zooming pun cam tak nampak pun... sukenye tengok bulan tu camtu.... Allah Maha Pencipta... Alhamdullilah.... ;)

Monday, December 1, 2008

amik darah, scan ngan check gigi...


tadi gi amik darah, scan baby ngan check gigi kat Klinik Kesihatan Rasah.. kul 8am dah terpacak dah kat sane dah.... ramainye orang ari isnin.... 2 jam lepas tu lam kul 10am baru siap kat tempat amik darah... result sume dah amik dah... pastu pegi scan pulak... aku tahan kencing giler2 punye sebab nak tengok baby... hehehe... ari tu kan tak nampak, tu yang doktor pesan tu, kalau nak scan kene tahan kencing.... dengan laparnye lagi... adoilaaaaa.... tadi sempat minum susu je... mase scan tu doktor kate, nampak tak bende denyut2 yang laju2 tu... aku iyakan je la tapi lam hati aku cakap takde pun... heheheh... doktor kate tu la jantung die.... ooooooooo.... hehehehe..... bestnye tgk baby first time.... rase nak nangis pun ade sebab tak sangke... hehehe.... mase nie kan tengah sensitip giler, so faham2 je la... hehehe...

pastu pegi check gigi pulak kat tingkat 3.. orang pun ramai la jugak, nak buat cemano.... tapi sekejap je kat klinik gigi tu, check2 gigi pastu cuci sekali, first time aku cuci gigi kat klinik, nyilu giler... ish!!!... darah banyak tul kuar... dah abih tu cepat2 pegi toilet kumur2 sampai rase selesa... dah buang ape2 yang patut aku pun nak balik dah... sempat singgah kat kaunter bawah, gi jumpe PUAN HAZILAH... die keje kat kaunter bawah, borakla kejap ngan die sbb dah lame tak jumpe... anak die, HAFIY ILMAN pun dah umur 5 bulan dah... aku kate bile nak email gambar anak, hazie kate bapak die simpan sume gambar hafiy... tu yang aku cakap tu, suh bapak die email kat aku... hehehehe..... tak lame tu aku pun mintak diri.... nak balik opis, nak tapau nasik pastu nak makan kat opis sebab lapar giler.... tapi Alhamdullilah sumenye berjalan dengan lancar... yeay!! ;)