Tuesday, March 31, 2009

Kecurian yang tanpa dijangka…

Takde la banyak sangat hilangnye… cume yang mendatangkan pelik tu, tempat syiling dalam kete tu kosong giler, 10 sen pun takde…. Mase tu aku nak bayar duit parking yang pakai meter tu, aku bukak la tempat syiling tu, tengok2 kosong… aku pun andaikanla yang maybe suami amik sebab die nak pakai syiling….

Aku tanye suami, die cam terkejut, die kate die tak amik pun…pastu banyak pulak spekulasi yang timbul… aku pun cam pelik jugak…. Cemane lak ilangnye… walaupun amaun yang ilang tu tak banyak tapi cemane boleh ilang sebab aku parking kete kat dalam umah bukannye kat luar umah… hhhmmmm….

Monday, March 30, 2009

7 bulan dah... ;)

Ari ni kandungan aku genap 7 bulan…. Bestnyeeeee lah hai… perut aku kengkadang nampak, kengkadang tak nampak… bergantung kepada pergerakan baby…. Heheheh…. Bile dah 7 bulan nie baru terase mengah ngan letih, terutama bab tarik nafas tinggi2 nie… aku nie bile dah lapar, makan mesti nak cepat je… lepas makan tu, haaaaaa mulelaaaa nak tarik nafas tu cam susah sket…. So kene la bersandar kat kerusi utk jangka mase yang lame giler… aiyooo…. Hehehehe…

Friday, March 27, 2009

dah nampak ke??

Kelmarin pegi buat scan... saje je nak tau jantina baby.... berkobar - kobar semangat aku ngan suami... heheheh.... bile dah check tu doktor kate baby aku lebih ke belah rusuk kanan.... bile aku berbaring keadaan die lebih kepada melangkup ke bawah... doktor kate patutnye kepala die dah mule ke bawah dah sebab mase tu aku dah 27 minggu... doktor ukur lebar kepala, perut, kaki... die kate normal... Alhamdullilah....

pastu aku pun tanyela, cemane tumbesaran die oke tak sbb perut aku cam kocik jo... heheheeh.... doktor kate JANGAN RISAU.. baby membesar oke... berat pun dah 983 gram... panjang pun oke... menggeletek aku gelak bile tengok kaki baby terjuntai... heheheh.... doktor tu try nak tengok jantina baby... tapi still tak dpt lagi sebab baby melangkup ke bawah... die suh datang balik bile dah 34 minggu.... takpe baby nak bagi surprise kat mama ngan babah ek... heheheh....

Thursday, March 19, 2009

Happy Birthday Mohamad Akmal Mukhriz..









ari ni bday anak buah aku yang kedue iaitu AKMAL yang ke 1 tahun!!! kojap dah setahun dah die!!! ganas dan lasak die tu... selalu gaduh ngan akak die, NINA... aku pun tak larat nak dukung die dalam mase skang nie... semangat betul badan die.... ape2 pun SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG DARI MAKDA DAN PAKDIN!!! ;)

Wednesday, March 18, 2009

Kejadian tembak - menembak...

semalam agaknye korang ade terbace pasal 1 kes tembak menembak dekat Taman Desa Beringin, Sikamat, Negeri Sembilan... ade kat dalam paper kosmo ngan metro.... sebenarnye tempat kejadian tu dalam beberape meter je dari umah mak abah aku.... aku dengan penuh rase teruje tu pegi la umah mak abah aku lepas balik keje tu... nak dengar dari saksi kejadian... chewah!!! hehehehe....

mak aku pun cite la dengan bersungguh - sungguh ape yang terjadi... heheheh.... tapi mak aku cam pelik sebab die dengar macam bunyi mercun yang kaler merah yang orang cina bakar macam chinese new year tu.... tapi cam pelik la, bukannye ade perayaan pun kan... 20 minit lepas tu baru la kecoh semacam kat situ.... dengan polisnye, pemberitenye, mak aku kate cam pesta... hish, sepanjang duk situ la dah lebih kurang 6 tahun nie, nie la betul2 kejadian yang menggemparkan... selame nie aman damai je.... buat saspen je...

Thursday, March 12, 2009

Perubahan diri pada minggu ke 25...

1) lenguh tapak tangan

tapak tangan nie rase lenguh giler, bile genggam bukak balik cam lenguh giler... nak letup2kan jari pun dah tak boleh dah padahal bende tu la yang aku suke buat... meletup - letupkan jari, baru lega.

2) lutut sakit

mungkin beban pun dah bertambah dah sebab tu lutut sakit.... mase nak sujud tu ngan bangun balik tu memang terase betul....

3) tapak kaki sakit

yang nie pun mesti pasal beban yang bertambah dan tak boleh berdiri lame2.... aku nie bile dah terlampau rajin memang sume kerje aku buat tu yang sakit kaki tu...

Wednesday, March 11, 2009

Majlis bday 4 orang serentak.... ;)





















bday nie buat untuk 4 orang, atok aku (tapi atok takde sebab duduk jap umah makcik kat shah alam), alang (makcik aku), nina dan akmal (anak buah tersayang aku)... majlis nie start lepas isyak, jemput orang terdekat je... best aaaa dpt kumpul ramai2, yang penting tengok telatah anak2 buah aku tu.... gambar nie gune kamera adik aku.... nasib baik... yeay!!

Friday, March 6, 2009

2 tahun dah anak buah aku niiiii.... ;)







esok harijadi yang kedue anak buah aku yang pertame... dah 2 tahun dah.... cepat je rasenyeeee mase berlalu... skang dah makin nak mengenakan orang... buat2 merajuk, jeling2 mate tapi pastu gelak2 besar... sabo je la.... kitorang panggil die nina / kakak... aku die panggil DADA sebab belum reti sebut MAKDA... heheheh.... yang suami pulak die tak reti nak sebut PAKDIN, die sebut HM HM... hehehehe.... kelakar betul!!! die sebut hm hm kuat2, rupenye die panggil suami aku... heheheh....

SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG!!!! (courtesy of Imran Ajmain... amboi!! heheheh....)

Wednesday, March 4, 2009

Rock Kapak....

tadi tengah2 minum kat cafe ofis tetibe tv3 bukak lagu DARI SINAR MATA dari kumpulan BPR - Bumiputera Rockers... best gak kengkadang layan lagu camni, jarang2 kite dengar kecuali bile kite dengar radio sinar... kengkadang mengimbau kembali ape yang aku buat mase tu.... kelakar pulak bile aku tengok fesyen rambut, baju si joey tu... hehehehe.... lagu2 kat bawah nie yang antaranya aku suke dengar dari zaman rock kapak.... ;)

1) Gugurnya bunga cinta - Laksamana

2) Masih aku terasa - Gersang

3) Penantian - Blackrose

4) Sejati - Wings

5) Tiara - Kris

Korang pulak cemane??? ;)

Tuesday, March 3, 2009

checkup lagi....

tadi pegi checkup untuk 6 bulan... timbang berat oke, naik 2.5 kg dalam 57 dah berat aku.... check bp tinggi la pulak 141/73, ish apasal tinggi nie, nurse tu cakap pegi check perut dulu pastu check bp balik... aku rase aku cemas kot... ari nie checkup cam lame giler la sebab ramai pulak baby2 yang nak kene check... bebudak lagi, berlari sane berlari sini, ish aku yang pening... dahla tgh lapar giler nie, panas pulak tu... sabo2...

kul 8.30am datang, kul 11.30pm baru gi check perut... takde ape2 yang pelik2... kesihatan oke... Alhamdullilah... pastu gi amik injection kancing gigi untuk 6 bulan.... dah lame tak kene cucuk... adoilaaaa.... aku tanye lame ke nanti rase kebas tu, nurse tu cakap agak lame la jugak... aiyaaaaa.... kurang buat keje la ari nie kat opis... lepas tu aku pegi check bp balik, bacaan 105/65, normal pun... tadi mase first time tu aku berdebo - debo tu... hehehehe....

next checkup 6.4.2009 kul 9am... rase kebas tu takla rase sangat tapi sket je terase... nasib baik... dapatla aku buat keje... dahla fail melambak - lambak datang nie... aiyaaaaaa....

Monday, March 2, 2009

24 minggu... ;)


Pendengaran bayi sudah terbentuk sempurna. Bayi akan bergerak dengan suara muzik dari luar. Bayi membentuk pola bila saat tidur dan bila saat bangun, anda akan merasakan dengan suatu saat bayi bergerak terus, dan saat lain tidak.