Tuesday, September 29, 2009

Klinik Pakar Kanak - Kanak...

semalam ade temujanji dekat wad paediatrik, klinik pakar kanak - kanak... appointment pukul 2.30 pm... kali terakhir pegi pun mase imran sebulan... doktor nak tengok perkembangan imran as a premature baby... berat imran 5.8 kg... tinggi 63 cm... Alhamdullilah..

Doktor cakap setakat nie imran oke... perkembangan imran pun oke... yey!!! next appointment 18.1.2010.... lambat laie... heheheh..

lepas pegi klinik tu, mama ngan abah imran dah lapar giler dah... terus kitorang singgah makan dekat Station Kopitiam, Seremban Parade... Sementara menunggu makanan tu aku bagi imran susu... sian die lapar... heheheh.... imran abih minum susu je giliran aku pulak yang makan... nyam nyam nyam....


mase aku tengah makan tu imran cam senyap je, tak lame tu die nangis... aku mintak tolong suami dukung imran, suami cakap busuknye, imran berak kot... check punye check betul imran berak... ah sudah, mane pulak nak tukar nie... kat toilet takde tempat tukar pampers la pulak... kitorang pun carik mane bangku - bangku yang kosong, ingat nak tukar kat situ... tengok2 takde la pulak... last2 kitorang tolak imran pegi depan toilet, orang pun tak ramai kat situ, aku pun tukar pampers die... ish orang lalu je orang tgk ape yang aku buat, buat selambe je la... alaaa diorang pun paham... hehehehe... lepas tukar tu kitorang pun sambung berjalan - jalan cuci - cuci mate.... ;)

sedapnyeeeee susu...

nikmatnyeeee...

mase nie kot imran melabur... heheheh...

sonyap je ye...

mama, imran dah berak dah!!






apo kono eh jang...

Friday, September 25, 2009

Hari Raya Ketiga...

ari raye ketige aku pulak yang pegi beraye... mase nie nak pegi umah akak aku kat gedung lalang... amik sket je gambar...



Hari Raya Kedua...

takde gambar sebab aku balik umah mak aku pulak... ramai sedara - sedara datang.... terbz la pulak....

Hari Raya Pertama...

raye kali nie aku beraye kat umah mak mertua dulu sebab tahun lepas kat umah aku... yang bestnye sume ipar aku sumenye beraye kat sini... ape lagi riuhla umah tu... tahun lepas umah tu sunyi je sebab masing - masing beraye kat umah mertue masing - masing... bagi aku nie first time beraye kat sini... memang riuh... anak - anak buah belah suami aku pun ramai.... 17 orang sumenye... pagi tu aku bermaaf - maafan ngan suami kat umah aku dulu... berkobar - kobar aku pakaikan imran baju melayu... heheheh.... alalaaaaaaaa imran berbaju melayu... tapi tengahari dah tukar baju lain dah sebab imran dah meragam - ragam dah sebab panas giler..

imran dah start nangis la pulak...

ngan mamanye imran senyap sket...

amik gambar lagi...

buuuueeeeeeeekkkk...

eeee meleleh air liur imran...

eeee ape jelir - jelir lidah nie...

marsha si budak comel....

ana ngan anas

sesi nak bagi duit raye... imran syok je tido kat tepi tu..

pakdin, nak duit raye...

saling bermaaf maafan...

sedihnyeeee di pagi raye....

abg aloi sekeluarge.... kembar suami....

snap snap snap....

amik gambar bertige pulak....

SELAMAT HARI RAYA SUME!!!

tukar tempat pulak...

alang sekeluarge.... nape alang tersipu - sipu malu tu..

kak ani sekeluarge...

abang aloi dan kak nomi...

along sekeluarge....

apsal aku takde mase nie ek... aku pegi mane?? nak amik gambar jugak...

mak ngan ayah...

jahit baju imran...

berkobar kobar aku jahit baju imran... ni la aktiviti aku di malam raye ari tu.... lepas balik dari umah mak aku ngan mak mertua...berlelah aku menjahit... ye ye je aku yang jahit... yang nie baju yang dah siap laaaa... aku just jahit silang pangkah je nak pendekkan sket lengan ngan kaki die... panjang bebenor... imran pakai pun menggelebeh je... yang nie baju melayu yang kedue aku beli... yang pertame tu berkobar - kobar aku beli tapi tak muat sebab besar sangat... untuk budak setahun punye... sabo je laaaa.... malam raye bese la tido lambat... kul 4 am baru tido.... esoknyeeeeeeeeee ngantuk giler... aiiiyyyaaaa...

Friday, September 18, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!

Di sini saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada pengunjung - pengunjung blog saye nie...

Segala tulisan saye yang kalau2 terlebih sudah tu saye mohon maaf dari sudut hati.... Semoga kawan - kawan semua bergembira dan berbahagia di hari raya ini....

Ikhlas dari :
KAMARUDDIN + RUS INDA + KHAIR IMRAN

Monday, September 14, 2009

Imran 4 bulan... ;)

Yes, imran dah genap 4 bulan dah... seronok aku tengok perkembangan die... menjadi ibu kepada seorang baby yang pramatang memang banyak menguji kesabaran... kengkadang aku selalu membanding - bandingkan imran dengan baby2 yang lain... sebabnye imran lambat nak meniarap, lambat nak tegapkan kepala, lambat senyum n ketawa....

tapi suami pujuk aku cakap yang imran nie special sket, jangan samekan dengan baby2 yang lain.. ahkirnye aku mengalah, yang boleh aku buat skang ialah berborak - borak ngan die, sentiase bagikan die galakan supaya imran cepat membesar macam baby2 normal yang lain...

skang nie kepala imran dah tegap sket, dah pandai senyum dan bergelak ketawa dah... cume imran baru nak belajar nak angkat2kan badan die untuk meniarap.... aku dan suami selalu berdoa agar perkembangan badan imran same dengan baby2 yang lain..

Alhamdullilah tadi pegi checkup, berat imran dah 5.4kg dah... tinggi pulak dan 62cm.... GROW IMRAN GROW!!! ;)


imran tengah tengok tv


iye mama nak ape panggil2 imran nie???

i believe i can fly...

apsal tak fly2 lagi nie??

takpelah, sambung tengok tv balik laaa...

ish abah aku nie pulak nak suh aku berdirila pulak...
ish dah nak berdiri, abah aku lepaskan tanganla pulak, kacau betulla...

Friday, September 11, 2009

Berbaju Melayu...

baju melayu ni ade akak (kak rus) kat opis aku bagi, anak die dah tak muat dah, tu yang aku mencube tu... panjang lengan ngan kaki die... kene lipat... first time imran mencube baju melayu... lain ghomannye... tapi ari raye nie baju melayunye kaler lain... ;)
aku nak duduk mama aku suh berdiri pulak...



aaaaaaaaaaaa...

kelakau muke imran mase nie... hehehe...