Wednesday, February 24, 2010

come ride with me..

takde pegi mane pun.. heheheh... latihan untuk berjalan.... go imran go!! heheheh.... imran tak pakai baju sebab paneh sangatla sejak kebelakangan nie walaupun hujan sekejap2... last2 tengok die tak selesa terus aku bukakkan baju die... tak pakai baju cam abahnye... hehehe.. like father like son...





gi antar dina...

dina tu adik aku.. mase cuti tahun baru cine tu die ngan kawan die pegi kelantan tengok kawan die kawin.. janji nak balik ari rabu kat umah mak aku... tunggu punye la tunggu, ghupenye ari ahad baru balik padahal ari isnin tu nak masuk kelas dah/ praktikal... aku tanye die ko nak balik kul bape nie, die kate lepas maghrib abah aku ngantor...

aku pun cam nak ikut je boleh bawak imran sekali gi jalan2.. tapi aku cakap ngan mak aku dulu yang aku nak pegi umah mak mertua aku petang tu... kul 7 lebih kang aku balik.. aku siap pesan, nak ikut tau lepas maghrib..

so lepas maghrib tu pun kitorang pun gerak la dr umah... makan kat R&R pastu terus pegi ke hostel dina ni kat mane ek, tapi dekat2 ngan chow kit laaa.. lepas antar dina tu terus kitorang balik sebab jam pun dah pukul 10 lebih dah... masing2 nak keje esoknye... oke la tu dpt bawak imran gi jalan2 jap antar maknanye... ;)

imran tengah tengok maknanye makan

bestnye makna makan soto

bestnye tengok atuk ngan nenek makan

mama, imran nak sket boleh tak mama?

yang air nie sebenarnye air nescafe tapi dah basi/ susu die dah masam... last2 adik aki gi beli air soya.. sabo je la kedai tu

mama, imran nak sket!!

tak bolehla imran, kite amik gambar dulu ek

tengok makna ngan nenek pun nak amik gambar jugak

apsal tak gerak nie makna?? makna dah letak duit ke belum??


apsal tensen je muke tu imran?? heheheh..


ni pulak muke imran lepas sampai kat umah dalam pukul 11 lebih... dalam kete die tido.. la ni mate dah segar giler, kul 1 lebih die tido.. adoilaaa esoknye mama nak keje..

Monday, February 22, 2010

abih sudah kerjaku...

bende nie aku baru je dapat tau... ari jumaat ari tu blackout kat opis aku... tengah2 buat keje tetibe je off je sume... tapi mase tu nak rehat dah aku pun terus balik umah... balik je dari umah aku onkan la comp aku nie, aiseh corrupt la pulak, tak boleh nak bukak... puehla aku cube on balik tapi tak boleh jugak... ish apehal lak nie...

aku pun panggil la technician it... mase tu dah jumaat petang, dah nak balik dah... awe pun kate ari isnin la ek, aku pun cam oke je la... so ari nie, awe pun datang amik harddisk aku... aku pun buek la kojo ape yang patut yang tak menggunakan comp... ish memang mati kutu la jugak sebab sejak 1/12/2009 sampai ke ari nie aku buat keje save kat desktop bukan kat pendrive atas alasan mase aku cuti orang boleh carik fail aku....

tetibe je awe kol, die cakap sume yang dalam comp nie sumenye dah ilang, takde, gone with the wind... awe siap suh aku datang kat tempat die lagi... kire aku kene tengok sendiri la yang sume fail aku sumenye ranap... aku cam ahh sudah.. cemane nie... abihla aku kene taip balik kertas keje yang aku dah buat sebelum nie... pergerakan fail sumenye ade kat situ... kalau orang tanye fail susahla aku nak jawab... adoilaaaa... aku nie perticular sket.. ape yang jadi kat file tu memang aku catatkan.... walaupun bende remeh temeh... aisehmen....

skang nie yang aku tension skang nie aku kene start all over again.... adoila nak buat cemane.. memang menguji kesabaran betullah... pasni aku akan simpan sumenye dalam pendrive... dah serik dah...

Thursday, February 18, 2010

Ocean View Resort

Fuh banyak gambar nak upload.. heheheh... ape2 pun memang best... Al kisahnye akak ipar aku, along ajak la pegi PD ari sabtu mase cuti chinese new year tu, tapi kitorang tak dpt nak pegi, kitorang pegi ari ahad... saje je cuti2 malaysia... heheheh.... bertempat di Ocean View Resort... batu hhmmm batu bape ek... hhhmmm tapi lepas batu 8 la tempat tu... heheheh... kitorang pegi ari ahad tengahari balik ari esoknye... bestnyeee dapat mandi kolam.... imran pulak first time die mandi kolam... diam je die... nasib baik tak nangis... hehehe..


imran nak mandi kolam ek...


sesi menolak marsha

pakdin ngan marsha

ngan alan

mane mulutnye nie??? hehehe

ni la first time nie imran masuk kolam renang... heheheh.... go imran go!!! abah die pegang dulu pastu mama pulak ek...





Introducing Iqram Dinzly!! heheheh... bukanlah namenye sebenar ialah Muhammad Iqram... lahir 03.05.2009, 9 ari tua dari imran... tapi ligat dah die nie... dah nak berjalan dah... ;) badan pun ringan je...


Igram dan umminye

mase nie tengah nak bukak pampers... heheheh


haaaaaaa, giliran mama ngan imran pulak.... dalam gak kolam nie, aku kene menjengket sket... ish... siap kene pegang tebing tepi lagi sebabnye aku tak pandai berenang... heheheh...



Iqram Dinzly & Imran Ajmain... hehehe..



si kembar dan anak2 mereka... ;)




yang ni pulak am abang iqram

firdaus anak alang yang bongsu

nak fire sape tu am???


kakak yaya @ fatihah


awat muke camtu lak imran...





akhirnye dapat amik gambar 3 orang dengan pertolongan kak long hanis... time kasih ye kak long!!






mase nie pulak aku dah naik kat atas dah.... suami aku pulak sambung ngan kembarnye dan anak2 buahnye yang lain..... gambar2 nie diambil oleh firdaus yang berusia 6 tahun tu... boleh tahan ek... dah besar nak jadi jurugambar ek aus??? heheheh... cantik gambar2 nye...






am ngan abahnye

mase nie nak balik dah....

ape2 pun time kasih la banyak2 dekat along sekeluarge sebab sudi jemput/ ajak kitorang sekali.... lain kali ajak lagi tau... heheeh...