Monday, March 29, 2010

teruknye kene bintik2 merah...

ari khamis imran demam, pastu ade bintik2 merah dekat paha... bintik2 kecik, aku ingatkan demam campak ke ape... petang tu terusla pegi klinik... doktor tanye aku yang area aku tu ade demam denggi tak... aku cakap ade.... terus doktor suh amik darah... alaaa ciannyeeee imran, dulu mase baru2 lahir banyak kali kene amik darah lepas 10 bulan kene amik darah lagi... ish....

tapi Alhamdullilah nangisnye kejap je.... anak mama nie kan kuat... heheheh.... tapi nasib baik result die oke... doktor kate demam bese je... Alhamdullilah, pastu aku cakap la yang dekat badan imran nie ade bintik2 merah... doktor kate takpe nanti lame kelamean bintik2 tu akan hilang.... memintaklah.... balik je umah terus bagi ubat demam...


bintik2 merah tu makin lame makin banyak... memule die bintik2 kecik pastu lelame die jadi bintat yang besar, pastu dia akan ilang yang bahagian tengah dulu pastu sumenye ilang... yang tak bestnye lame betul die amik mase nak ilang.... belum nak ilang tumbuh yang baru pulak.... last2, kulit imran jadi dah tak sekate dah... sian betul aku tengok imran...


imran tak meragam tapi keadaan imran tu buat aku sedih... ari nie imran dah tak demam dah tapi bintik2 merah tu still ade lagi... aku rase imran nie allegic tapi tak tau allegic ape.... sian imran...

Tuesday, March 23, 2010

tunggu abah balik....

skang imran Ya Allah lasaknyeeeeee.... manjat sane, manjat sini.... jalan2 sane jalan2 sini... tu perkembangan yang sihat tapi yang tak bestnye asik terjatuh terantuk kepale je... aku pulak yang risau... takut hentakan tu kuat.... setiap kali imran jatuh memang aku doa sangat2 yang jangan la ape2 jadi kat imran nie, budak tengah nak melasak..



sampaikan aku cam nak pakaikan imran helmet je... biar jatuh takde ape2 kat kepale tu.... steady je... nie tak jatuh nangis jatuh nangis... ish sakit sangat ke.... maybe sebab terperanjat kot tu yang imran nangis tu, mama imran memujuk diri sendiri.... ish jangan la ape2 yang jadi kat Imran.... lasak bonar... heheheh....




Wednesday, March 17, 2010

first 3 steps!! yeah!!

kejadian tu berlaku pada (chewah - skemanyee.. hehehe..) ari sabtu lepas.. sebelum tu imran angkat kaki kanan je langkah kedue pun kaki kanan gak... ala2 orang main bola jaring tu... hehehe, tetibe je kanan, kiri, kanan... yeah!! pastu imran terjun kat aku yang ade kat depan tu.. heheheh... sukenye aku... setakat nie imran memang dah boleh imbangkan diri... tapi takut2 gak muke die... heheheh.... aku bersyukur dengan perkembangan imran skang nie... Alhamdullilah... ;)










Monday, March 15, 2010

jom jawab jom!!

3 name i go by :

a) inda (kengkawan ngan family)
b) ayang (malu kite…. Heheeh)
c) rus (bagi orang yang tak bape rapat ngan aku… aku biorkan aje.. heheheh…)

3 jobs i have had in my life:

a) Assistant Engineer – Mars Telecommunications Sdn Bhd (Seremban) (2 ½ years)
b) Programmer – Lablink Sdn Bhd (6 months)
c) Pejabat Tanah dan Galian Negeri Sembilan till now – kene berusaha keras untuk naik pangkat… huhuhu…

3 places i have lived :

a) Seremban ( tempat tumpah darahku dan aku tinggal kat sini skang)
b) Shah Alam (aku ni x – uitm – budak enjin)
c) Kuantan (x-napier – bile la nak pegi kuantan balik nie… hhhhmmmm)

TV Shots i cannot miss:

a) CSI – ketige – tigenye…. (Minat giler2 sampaikan adik aku skang amik forensic la kirenye)
b) sume reality shows (Akademi Fantasia, American idol, so do you think you can dance, Amazing Race, Keeping up with the Kardhashians… etc… )
c) True Hollywood Story (THS)

3 places i have been :

a) Pulau Pangkor (tempat aku honeymoon tu… hehehe)
b) Langkawi (last aku pegi tahun 1996 – nak pegi lagi tapi tak tau lagi bile)
c) Genting Highland (walaupun dah berkali – kali pegi aku still nak pegi lagi n kali nie nak bawak putera kesayangan… ;)

3 places i want to go :

a) Mekah (sape yang taknak pegi ye tak)
b) Disneyland
c) Jepun

3 of my favourite food :

a) sume yang ade kuew tiaw kat dalam die…
b) Lasagna from Pizza Hut
c) Nasik Lemak Special from Oldtown Kopitiam

3 things im looking forward to:

a) nak ngandung gak la tapi tak tau lagi bile… (bile2 je kot).. hehehe…
b) nak survey umah + nak duk kat umah sendiri, skang nie duk umah sewa
c) nak beli kete yang lagi besar dr skang nie… tapi kene beli umah dulu…

3 fav teams to watch:

a) nil
b) nil
c) nil
aku tak fanatic bola laaaaa…. ;)

3 fav drinks :

a) air nescafe
b) vanilla ice blended
c) ice lemon tea by lipton n season (nak tambah lagi satu boleh tak??? Air ribena!!! ;)

so sesape kat bawah nie boleh la tolong isi ek, TQ!!

1. dina
2. erna
3. ainul
4. harris
5. wani
6. intan

Tuesday, March 9, 2010

takku sangka...

semalam aku dukung imran macam ala2 nak bagi susu badan tu... saje je main2 ngan die... bile aku pegang die camtu, bergenang air mata aku sebab tak sangka dulu imran nie kecik sangat, terlalu kecik dan halus... skang Alhamdullah dah besar panjang dah... itu la kuasa Tuhan Yang Maha Esa.....

Monday, March 8, 2010

kenduri doa selamat lin

lin nie akak aku... bakal dapat anak bulan 5 nanti... kenduri doa selamat buat malam ari sabtu yang lepas... hopefully sumenye berjalan dengan lancar.... suami aku bersungguh sungguh belikan imran kopiah sebab sebelum nie imran kecik lagi kire takde saiz... nie pun agak2 besar sket je... takpe boleh pakai lame... heheheh.... pasni nak carik songkok la pulak... jadi ustaz kecik... heheheh.....

haaaaa, imran buat ape tu??

ape hannah buat tu??? heheheh...

pantang nampak jam tangan

hihihihi, malu kiteeee.... ;)

bestnye jilat bibir... hhmmmm..

moncong je la si kecik nie... ;)

ustaz nak bagi tazkirah ke???

alaaaa, imran belum ade gigi nak tunjuk (tengah nak tumbuh)

nanti imran dah tumbuh gigi imran sengih2 ye...

my lil precious... ;)

oldtown terminal 2...

tempat nie sejuk je... oldtown kopitiam, terminal 2... imran pas minum susu terus tido... yang bestnye kat sini tempat makan die ade macam2 pattern... yang kitorang duduk nie sesuai utk yang ade baby yang nak tido sementara parents diorang makan... contoh terbaik cam kitorang nie... lalalalal je kitorang makan... heheheh.... suke tul kalau ade restoran yang macam nie.... very customer frenly.. wah!! hehehe...





sorang promote mocha ice blended, sorang promote aiskrim... nyum3..

Friday, March 5, 2010

bile cicit bertemu dengan toknyang..

atuk aku nie duk umah makcik aku kar bandar sri damansara... ari jumaat mase cuti maulidur rasul ari tu aku pegi tengok atuk bawak pakcik aku sekali.... mase nak balik tu aku letak la imran kat pangku atuk aku... nasib baik die tak takut... hheheheh.... atuk aku pun cakap dah besar dah imran nie.... ;)


Tuesday, March 2, 2010

Pocoyo & Dibo

inila kartun kegemaran imran skang nie.... kalau aku gi amik imran lepas balik keje mesti die tengah tengok kartun nie... kene la aku tunggu sampai kartun nie habis baru boleh balik... kalau aku saje je halang pandangan imran mesti imran marah... mendengus die... heheheh...

yang dibo nie pulak sebenarnye dibo the gift dragon, kire yang suke bagi adiah kot kat budak2.. mase dibo tu tengah nyanyi kusyuk je imran tengok... heheheh.... yang nie aku tak tau ari ape tapi selalunye petang...





imran nak adiah??