Thursday, April 29, 2010

derma darah...

pagi tadi aku derma darah, dah lame tak derma... nie second time derma... Hospital Tuanku Jaafar ade buat pemeriksaan kesihatan ngan kempen menderma darah dekat wisma negeri tempat aku keje... so lepas kelas tajwid pagi tadi berkobar - kobar aku pegi...

check bp oke je, kandungan gula tak payah check sebab aku belum masuk 40 tahun n keluarge aku setakat nie takde sejarah kencing manis.... so tak payah la check gule... pastu pegi pulak isi borang untuk menderma darah... ramai gak orang yang bermurah hati nak menderma darah... lepas dah isi borang ade beberapa tapisan yang kene buat sebelum dibenarkan menderma darah...

Alhamdullilah aku lulus.... ade yang tak lepas sebab sama ada tekana darah diorang rendah atau kurang hemoglobin dalam badan... so tadi aku menderma darah dengan jayanya.... yeay!!heheheh.... ;)

Wednesday, April 28, 2010

tak lame lagi....

ish tak lame je lagi akak aku nak bersalin... td die pegi buat scan.... doktor kate dalam seminggu atau due minggu lagi Insya Allah die akan bersalin... eeeeee tak sabarnye nak dapat anak buah yang terbaru..... kalau ikut kan yang coming soon nie bakal cucu yang ke 4 dalam keluarge aku... Mudah - mudahan sumenye selamat.... Ammmmiiinnnn...

Tuesday, April 27, 2010

Hepi bday Puan Khairani!!

yup, hepi bday puan khairani yang ke 44!!! jatuh pade 27.04.2010..ari nie puan belanje makan... ade roti jala, ade mee kari, kek gule hangus, caramel, kuih karipap, tepung pelite.... best giler.. Alhamdullilah kenyang sangat!! ni la gmbr2 sekitar majlis pagi tadi....

puan memberikan ucapan... chewah!! ;)

senyum!!



rakan2 seopisku..

kek comel dr yang tersayang... ye ke puan??? ;)



fffffuuuuhhhhh!!! tak cukup napas puan... hheheheeh..

bos yang cerie... ;)

double peace no war ek wani... ;)

masing2 tengah nak amik makanan..


Monday, April 26, 2010

Proses Pembotakkan Imran

kejadian nie berlaku pada petang ahad yang lalu... dah lame nak botakkan imran tapi selalu kene hold dulu... ade yang kate nipiskan je, ade yang kate botakkan je... aku memang nak botakkan sebab cuace memang panas giler skang nie... imran nie dah la kuat berpeluh.... so petang ahad tu kitorang pun pegila ke salun untuk proses pembotakkan tu... heheheh...


ape la yang amoi nie buat nie??? (imran bercakap dalam hati)



half bald...

wow... kagumnye aku... hehehe..

nie la hasilnye.. muke cuak... heheheh...

okey tak imran camnie??






camnienye gaye tido abih la penyek idung imran.... ;)

Family Nite 2010..

Family nite 2010 nie anjuran unit kecemasan dan trauma, Hospital Port Dickson... aku nie menumpang aje... suami ajak pegi.. aku pun bawakla imran sekali... majlis nie dibuat pada malam sabtu ari tu kat Telok Kemang... best sangat!! walaupun simple tapi aturcara die teratur ngan berjalan dengan lancarnye... yang paling best sekali suami aku kene bace doa... heheeh...


baby nie name Ardini Waffiyah... terkejut kot sebab muzik kuat sangat ke terkejut tgk aku... heheheh..
maintain bang maintain...

kawan baik berdue, suami ngan iwan.. imran meninjau ape tu???

mama nie sibukla...

mama!! dukungla imran!!

dini sini la kamera dini..

dini ngan ummi tersayang

alloooo sayang!!

awat muke camtu tu??? ;)

tempat nie open so tgh amik angin luar..

comel pulak aku tgk gambar nie.... due2 ternganga..

dini berkate : imran jadik kawan kite ek??

pertandingan pakaian beragam lelaki... hahahahahah!!!

Monday, April 19, 2010

Mari bersantai bersama Imran..

dalam satu bulan mesti imran cam taknak tido/ lewat tido memalam... lotih mama ngan abah imran nak berjaga bersame - same imran... ade sampai kul 4 am baru tido, pastu aku kono lak pegi kojo... adoilaaa mencabar giler kesemangatan aku nak bangun... so petang ari tu aku bawakla imran berjalan - jalan sampai die letih giler... dalam mase sebulan kalau die tak boleh tido malam kene la aku bawak imran gi jenjalan...









Friday, April 16, 2010

anak lin ex-accp...

ni la die puteri kesayangan lin dan suami... name die Alisha... dah besar dah alisha... kalau tak salah umur die dah masuk 8 bulan dah.... ;) comey tak??? mesti la comey kan.... ;) bile la nak jumpe cik inda ngan imran ek.... ;)