Monday, May 31, 2010

adooiiiiilaaaaaaa.....

sampai ke ari nie la aku pening kepale, loya, selsema, sakit pinggang..... petang nie baru nak pegi klinik... ingatkan dalam minggu lepas boleh sihat ghupenye tak lagi.... lepas kawin nie kengkadang bile nak kene period tu tande2 memang besar - besaran giler... skang nie aku rase loya giler padahal aku tengah lapar gile nie... ish... ape la yang aku boleh makan nie... kalau tak makan lapar la pulak..... masuk angin la pulak... satu masalah pulak nanti.... hhhhmmmm

Wednesday, May 26, 2010

poningnyo palo...

sejak ari ahad aku dah start2 selsema dah... aisehmen nak demam ke nie... ari ahad membawak ke ari nie ari rabu... adoila bertambah pening dan selsema.... aku nie dah la jenis tak makan ubat.... kire biar die baik sendiri, boleh??? heheheh.... nak kate demam tak demam.... ish jgnla imran berjangkit ngan aku.....

Monday, May 24, 2010

Turutan Peristiwa...

Lamenye aku tak updateeeeeeeee...... antara sebab2nye adalah seperti berikut... chewah!! heheheh...

Selasa - Rabu (18 - 19 Mei 2010)

aku ade exam KPSL (kenaikkan pangkat secara lantikan) dekat Sekolah Menengah Kebangsaan Panchor dari kul 9.30 am - 12.30 pm..... so kene berhempas pulas utk itu...

Rabu - Jumaat (19 - 21 Mei 2010)

imran kene demam n cirit birit... ari rabu tu lepas je exam aku terus balik umah... mase tu asik merengek je die.... mase nak cebuk je mesti meraung... kesian lak aku tengok imran.... ari rabu berak 13 kali, ari khamis 10 kali n ari jumaat 6 kali... ari sabtu ahad baru la imran sihat dan oke.... sian imran....

so ari kahmis ngan jumaat tu aku amik cuti sebab imran tak elok lagi... dah kurus sket dah anak bujang aku tu.... sian imran...

tu la antara sebab2 nyeeeeeee.... sabtu ahad lak aku tak update sebab aku pun pinjam broadband adik aku je.... kat umah aku bukannyeeee ade internet....

Monday, May 17, 2010

Nur Arissa Humairah... ;)

ni la gambar anak aza (x-napier) yang kedua... NUR ARISSA HUMAIRAH... anak yang pertama dah pun berusia nak dekat 3 tahun... sarah, jangan jeles2 tau... ;)

alo lo lo lo ....

Friday, May 14, 2010

Hadiah bday...

carseat nie hadiah bday imran dari NEKCA, NEKSU, NEKLANG ngan MAKNA.... time kasih yang tak terhingga banyak2 sebab adiahkan carseat nie... sebelum nie imran pakai bangku yang kaler purple tu pastu letak dalam bakul...

TIME KASIH BANYAK2 YE.... imran nak tido pun selesa... heheheheh..... memule dul ontok je pastu lelame dah oke dah.... ;)

mase nie nak bawak imran pegi cucuk kat klinik... cucuk setahun MMR (beguk, campak ngan rubella)



mase cucuk tu nasib baik tak ramai sangat nak check baby.... satu jam je tunggu dah siap dah... imran menangis mase kene cucuk tu je.. pastu pujuk2 sket dah tak nangis dah.... bagus imran!!! hehehehe....

mase nie nak balik umah dah lepas jemput imran petang tu.... lotih die lepas kene cucuk... heheheh...

Wednesday, May 12, 2010

HEPY 1ST BDAY IMRAN!!!

HIP HIP HORRAAYYY!!!

imran dah setahun dah ari ni!!! semalam imran tak tido sampai kul 1 lebih... cam tau2 je bday die ari nie... heheheh..... cam tak sangke la pulak imran dah setahun dah...

Mengenangkan waktu dahulu memang amat menginsafkan…. Aku penah cakap dalam hati, mampu ke aku nak jage baby sekecik dan sehalus imran nie…. Tapi bile tgk imran skang nie memang ish cam tak caye je… heheheheh….

Ape imran dah boleh buat skang ek dalam usia setahun ??? antaranye ialah :

• Jalan memang dah laju sampai terjatuh – jatuh tapi kalau kite pegang sebelah tangan la… kalau jalan solo imran jalan pelan2 je… heheheh… kelakau betul…

• Dah pandai cakap abah (jelesnye aku), cu (for susu kot) kengkadang pa, pa kalau lapar (betul la kakz cakap.. heheheh), bile aku cakap ma, imran cakap ba… so tak dengar die cakap ma secare betul… tapi kengkadang aku ade dengar gak tapi pastu dengar bah gak… butir2 yang lain tidak difahami ye puan2 dan tuan2…

• Boleh dah paham sket2 ape yang kitorang cakap contohnye… imran, nak mama nak atau abah nak… cepat2 imran bagi ape yang die tgh pegang walaupun die amik balik ape yang die bagi… sabo je laaaa… hehehe… bile atuk atau nenek tanye imran, kipas mane kipas, imran akan pandang kat atas kalau rajin sket die akan tunjuk kat kipas tu… kalau tanye je tetibe kipas mane… melilau lilau la die carik…

• Kalau geleng kepale die pun sibuk nak gelengkan kepala…. Kalau cakap La ilahaillallah, pun imran akan geleng2 kan kepale.. heheheh….

• Imran dah boleh buat bye2 dah… kalau rajin laa… sambil buat sambil jerit2… heheheh… sabo je la…

• Bile nak panggil abah die, imran pusing kat abah die pastu imran panggil ‘ABAH’.. kalau nak panggil mama.. imran akan cakap baaa… ;) boleyla tuuuuu.. heheh…

• Bile kene marah skang dah pandai cebik2kan bibir pastu nangis… hahahah… kengkadang kene marah jugak pastu baru pujuk alo lo lo lo lo .. heheheh…

• Bile pagi nak pegi keje, memang imran tak heran pun nak ikut aku tapi bile petang mase aku nak pegi amik die, cepat2 die suh aku dukung tak sabo2 nak gi jalan2.. heheh….

• Suke tgk bola ngan abahnye sambil ketuk2 tv… suke dengar lagu katun cam pocoyo, dibo the gift dragon, animal mechanical, mickey mouse….

• Bile bagi makan contohnye roti, nasik, bubur, whipped potato atau makanan2 selain dr makanan baby imran mesti goyang2 kaki.. amboi senangnyeee dalam hati… heheheh…

• Pastu dah pandai bergurau dah skang nie… hehehe… ngan memek2 muke sekali.. heheh..

• Kalau dengar bunyik hujan turun bukan main lagi die menegur pastu buat muke cam tengah dengar iyo iyo je… hehehe…

• Pantang nampak buku ngan suratkhabar… ade satu hari tu aku bagi imran main suratkhabar sampai sampai puas baru imran berenti main… abih tangan imran hitam legam… bak kate orang… let the baby explores everything… ;)

Tu la antara karenah2 imran skang nie… more to come and will be exciting… ;)






Tu la antara karenah2 imran skang nie… more to come and will be exciting… ;)

Nabila Huda dah selamat dah...

yeay!!! nabila huda anak amy search tu dah selamat melahirkan anak perempuan.... Alhamdullilah... aku dengar dari Radio Era tadi.... cam baru je ari tu bace mag yang depan die dynas ngan abil.... mase tu diorang mengandung... Alhamdullilah due2 dah bersalin... mase ngandung diorang suke minum air barli ngan makan ais... kalau nak dpt anak pompuan camtu kot... heheheh...

Friday, May 7, 2010

Alisha Rania....

Wuuuuhhuuuuuuuu.... akak aku dah bersalin dah... 6/5/2010 kul 12.55am secare normal... Bestnyeeee dpt baby... name baby ALISHA RANIA (jujur, dilindungi dan mempersonakan)... bestkan name baby... rabu petang tu lepas balik keje mase nak amik imran, mak aku cakap la yang akak aku dah masuk spital... eh tak dpt sms pun... tengah kelam kabut la tu sebab kul 4 lebih masuk spital sebab air ketuban dah kuar..


Aku terus kol abang ipar aku, abg mubdi... die cakap bilik tak dpt lagi sebab memang ramai yang nak bersalin ari tu... bilik penuh... duk la akak aku kat labor room... aku ingat nak pegi tengok jap tapi diorang tak bagi masuk pun sebab takde bilik lagi... so malam tu aku pun tak pegi laaaa...



kul 7pm kene induced, kul 12.55 am akak aku bersalin... Alhamdullilah sakit pun tak lame... bile dapat je sms terus aku menjalankan tugas aku bak reporter sebab antar sms kat sume keluarge aku dan sahabat handai... heheheheh... kul 3 am lebih baru aku tido... punyela excited dapat anak buah....

esoknye pepagi lagi aku amik cuti pastu pegi spital dengan keluarge aku yang lain... mase aku sampai, baby kat nursery room lagi... tak lame tu baru baby datang... wah bestnyeee tengok baby baru... mate cam sepet sket, bibir tebal cam Angelina Jolie... heheheh... pastu ade lesung pipit lak tu kat sebelah kanan... cutenyeeeeee....




















TAHNIAH DARI IMRAN SEKELUARGA UNTUK ABG MUBDI DAN LIN!!!
WELCOME ALISHA RANIA !!!!

Wednesday, May 5, 2010

Tahniah Aza n Zul & Fitri n Faezah.... ;)

yeay, tahniah kat pasangan aza n zul sebab dpt baby kedue pada 2/5/2010, baby girl, 2.7 kg n lahir normal..... gambarnye akan diemail tak lame lagi.... name baby HUMAIRAH.... bestnyeeee name..... tahniah la ek!!!!

n tahniah jugak kat sepupu suami iaitu Fitri dan pasangannya Faezah sebab dpt baby lelaki pada 4/5/2010 kul 4.10pm.... baby boy yang beratnye 3.8 kg... lahir secara pembedahan.... wah bestnye....

n coming soon akakku yang tengah menunggu mase je nie n kawanku iaitu hazie yang bakal dapat baby yang kedua pada bulan ogos nanti..... meriahnyeeeee..... ;)

Tuesday, May 4, 2010

Monday, May 3, 2010

Tahniah Dynas!!

yup, dynaz dah selamat melahirkan anak perempuan yang diberi nama Khyra Khalissa... betul ke idak tah aku eja name baby nie... heheheh... kekecewaan terdahulu terubat jugak kan.... Alhamdullilah... Kuasa Allah S.W.T..