Monday, August 30, 2010

kamera hilang...

sedihnye, kamera kitorang hilang.... mane tah... nasib baik aku dah savekan gambar siap2 dulu... pakai baru setahun lebih... mase imran lam perut lagi... nak kene beli lagi sebab tak lame lagi raye..... hp aku bukannye canggih sangat pun... aku suke lagi pakai kamera dari hpnye kamera... dah nasib badan... banyak bende yang jadi kat kitorang tapi nak buat cemane, nak update blog takde gambar cam tak best.... hhhmmmm...

Friday, August 27, 2010

17 Ramadhan..

ish, kejap je kan nak raye dah... tak lame lagi merdeka dengan tema " 1 Malaysia Menjana Transformasi', pastu raye la pulak.... bestnyeeeee.... dengan imrannye dah besar... dan mama n abah imran kene berkejar... heheheh... normal la tu kalau ade budak kecik... layan je la karenah diorang...

yang aku pulak, Alhamdulillah, kesihatan amat memberansangkan.... dah sihat dah.... sore pun dah tak sengau dah... hingus pun dah semakin kering dah... heheheh..... batuk je ade sket lagi.... baru rase nikmat berpuase yang sebenar.... kalau mase sakit dulu, memang sumenye serba tak kena, tak selesa nak bergerak, nak buat itu ini...

Alhamdullilah sangat2.... ;)

Tuesday, August 24, 2010

lamenye...

ni la pembuke selera aku mase aku tak sihat... sedapnye bende nie...


iye betul... dah lamenye tak update... sebabnye aku yang sakit... demam sampai suspect denggi, batuk, selsema, pening kepala, berdenyut - denyut kepala, terlantar... tak boleh nak buat ape2 keje pun... nasib baik la imran tak meragam, abah imran yang jage... abah imran yang sediakan sahur ngan berbuke.... aku kalau larat makanlah, kene pakse jugak sebab si kecik lam perut nie nak makan....



imran mase nie memang behave tapi besela ade gak merajuk - rajuknye... cam tau2 je tak lame lagi nak dpt adik... hehehehh.... dah seminggu lebih aku tak sihat sejak 13/8/2010 ari tu sampai la skang... tapi kalau nak dibandingkan ari nie dengan ari2 yang terdahulu memang better la skang... pose pulak terkehel 4 ari sebab betul tak larat n kene makan ubat... banyaknye dadah yang masuk lam badan aku nie...


aku pulak dah pregnant lam 4 bulan... perut maintain kecik sebab tahla memang perut aku camni kot.... mase imran dulu pun kecik jugak cume hopefully this time takde ape2 kesulitan...


sebelum aku tak sihat, imran yang selsema n batuk dulu, demam... berjangkit - jangkit... pastu mase aku tengah demam tu, abah aku demam, mama aku, anak buah aku.... adik aku.... virus melanda la rumah tu sekejap....



tapi Alhamdullilah... skang nie aku bertambah - tambah sihat n hopefully can gain weight sebab sejak pregnant berat aku turun 4 kg... takde selera makan maaaa...

Thursday, August 12, 2010

sakit kepala....

sejak ari isnin ari tu kepala aku berdenyut - denyut betul.... bile time sujud tu rase berat betul kepala.... sampai ari ni aku sakit kepala... minyak cap kapak la peneman aku skang nie.... tu pun pinjam kat orang... heheheh... yang aku punye tah ke mana - mana tah..... belakang kepala aku pun sakit gak membawa ke kepala..... petang kang suami ajak pegi klinik..... :(

Wednesday, August 11, 2010

yey!!! hazie dah bersalin!!

mase ari isnin ari tu aku tertinggal hp kat umah mak aku.... letih sangat pegi konvo kat UKM .. bile ari selase pegi sane tengok2 ade beberape msg... salah satunye dari hazie... die bagi gambar baby baru.... semangat nampaknye.... aku pun bagila msg lagi tanye ape2 yang patut, tapi belum balas lagi... nanti2 aku tanye lagi ye.... heheheheh.... ape2 pun :

TAHNIAH DEKAT NAZIM, HAZIE DAN HAFIY ILMAN!!!

Friday, August 6, 2010

apa kabar hazie??

kawan aku, hazie nie patutnye bersalin 5/8/2010.... memintaklah sumenye selamat.... skang nie anak kedua.... aku pun tengah menunggu kabar berite je nie....

imbas balik mase hazie n nazim kawin... mase nie aku jadi pengapit... ;)

hafiy ilman - putera yang pertama...

berpuasa??

boleh ke aku pose penuh ramadhan kali nie??? aku takut tak larat je... tapi hati nie memang nak pose.... lepas sah pregnant tu, aku ade 2 ari lagi kene ganti pose... nasib baik boleh buat tapi aku kene makan banyak sket la mase sahur tu.... baru ade tenaga nak pose... rase lapar tu memang ade tapi bese la orang berpose... lagi2 waktu skang nie...

kawan aku cakap boleh kalau tak pose sebab takut kesian kat baby, tapi kene bayar fidyah la.... kalau boleh aku nak cube gak pose... kalau tak boleh baru aku surrender.... hhhmmmm...

Thursday, August 5, 2010

yeay, dah sihat!!





Hari pertama : pegi spital, imran kene mandi air sejuk, suhu 39 darjah celcius

Hari kedua : mama mandikan imran 4 kali pastu, balut kepala imran dengan tuala basah, suhu 38.9 darjah celcius, pegi spital kene mandikan lagi.. doktor kate tak perlu masuk wad sebab imran still oke..

Hari ketiga : aku ngan suami cuti, pantu keadaan imran, bagi makan ubat dari 3 kali sehari ke 6 kali sehari plus ubat batuk selesema ngan ubat tekak + Alhamdullilah, imran semakin sihat dan suhu badan kurang panas seperti 2 ari sebelum

Hari keempat : aku hepi giler sebab imran semakin sihat... doktor kate kalau imran demam lagi ari nie kene amik darah + nasib baik dah oke... Alhamdullilah sangat2... ;)

Tuesday, August 3, 2010

hampir sawan.... :(

yup, imran hampir kene sawan semalam petang... balik je keje terus nak pegi jemput imran... bukak je pintu, tengok imran merengek - rengek... aku dah agak dah mesti demam nie sebab kakak demam ari sabtu... kire dah tau la nie.... rase badan memang panas... mak aku tuam2 kan kepale imran... lagi la merengek - rengek.....

tak lame tu atuk dukung imran bawak kat luar amik angin... tetibe atuk kate cam imran terkejut - kejut, suh bawak gi spital cepat... pastu suami pulak dukung masuk lam umah, suh aku amik beg imran cepat... mase aku amik beg tu imran terkejut - kejut lagi... dengar suami cakap Allahuakbar!! lagi la aku kelam kabut...

terus kitorang pegi hospital tuanku jaafar, daftar terus masuk zon kuning untuk separa kritikal.... kitorang kene tunggu jap, tak lame tu nurse datang amik temperature imran lam 39 darjah celcius.... bogelkan imran, masuk ubat lam bontot, pastu terus mandikan imran dengan air sejuk... menjerit - jerit imran.... sian die.... menggigil - gigil nak buat cemane nak turunkan suhu die... tak lame dah mandikan tu, biarkan imran tak pakai baju lagi... sementara tu doktor pun interview kiorang ape2 yang patut...nangis2 die, dah pujuk2 pun taknak dah, dah merajuk....

dah lame tu baru la boleh pakaikan baju.... aku peluk imran kuat2... sian imran.... doktor check lidah, tekak sume doktor kate kalau jadi lagi terus baringkan n letak air kat kepala lagi sebab imran hampir sawan sebab panas naik ke kepala.... tak lame tu doktor nak tulis ubat ape nak bagi, nak kene timbang berat.... nurse tu su bukak baju balik, ish awat tak cakap awal2.... timbang2 berat 11.2 kg, biar betul... naik pulak berat die dalam mase 2 bulan.... semangat tul budak nie... Alhamdullilah walaupun tak sihat tapi selera nak makan tetap ade...

cume ari nie kurang kset selera makan imran... sian imran.... lepas dah amik ubat tu kitorang pun balik.... balik umah mak ngan abah sebab tadi sempat amik beg je.... bagi imran susu pastu kitorang pegi makan, perut aku pun dah lapar tapi takde selera makan as usual.... makan je la ape yang patut.... sementara aku gi makan tu imran tido... tunggu jap lagi, tak lame tu imran bangun baru kitorang balik...

balik je umah, masing2 menmang dah letih giler... still masahkan kepale imran n letak cool fever... memule taknak, tapi lame2 oke je.... tido imran pun lena sampai ke pagi... Alhamdullilah...

pagi nie aku check still demam lagi tapi kene pantau suhu die sebab boleh jadi lagi macam petang semalam.... memintaklah imran sembuh dengan cepat....