Wednesday, August 24, 2011

jatuh...

ade 2 kejadian malam tadi... beginila kisahnye...



JATUH KERUSI

yang nie si imran.... duduk same2 ngan kitorang makan berbuke.... tangan sebelah pegang kuih raya (biskot arab), tangan belah kiri pegang tempat duduk kerusi tu.... entah cemane tah... tangan belah kiri tu tak cecah kerusi... terlepas... huh ape lagi terus imran menjunam ke bawah.... berdengung bunyiknye dahi kene kat lantai... adooiilaaa sakitnye... terus aku terkam imran.... sakit tuuu... aku dah la mengadap die.... imran kire jadi pengerusi la duduk kat kerusi tu... aku terus nampak die jatuh menjunam... ape lagi melalak giler la die.... sian anak manja mama yang no. 1 nie...


JATUH KATIL

yang nie pulak si ikhwan.... kejadian nie berlaku pada pukul lebih kurang 4 pagi... dalam minggu lepas sipi2 lagi... bile aku terjage die dah betul2 kat ujung katil.... tapi semalam akhirnya jatuh jugak... aku tersedar bile dengar ikhwan nangis.... aku carik2 die tengok dah kat bawah dah... melalak die... cepat2 aku amik die tengok kat kepala mane yang merah... tengok2 takde pulak... terhentak kat badan kot... ni tengah pantau la keadaan die dalam 24 jam nie... kalau muntah ke menangis je ke kenela bawak pegi jumpe doktor.... CONFIRM aku kene tido bawah mulai hari nir.... sian anak manja mama yang no. 2 nie...

oh ye... SELAMAT MENYAMBUT 7 BULAN BUAT KHAYYUM IKHWAN .... dah boleh naik walker dah ye.... mase imran dulu pun dalam 7 bulan jugak.... ;)

Tuesday, August 23, 2011

cepatnyeeeeeeeee......

iyeeeeeee cepatnye mase berlalu kan.... ni first time aku rase kalender islam same ngan kalender bese tu.... tak payah nak kire2 hari... tup2 dah 23 ramadhan dah.... kalau aku keje memang tak sedar masenye... sahur, pegi keje, antar anak, balik keje, amik anak, berbuke.... Ya Allah memang cepat....

cam aku bese la order kuih dari kawan2... disebabkan aku tak pandai nak buat sendiri.... heheheh.... tapi mama aku rajin tahun nie.... mama buat cheese stick, tart nenas ngan kuih siput... heheheh... resepi lame2..... mama buat ngan alang.... baju raye pulak... kaler ape ek tahun nie??? tahun ni ikut suami.... die pilih kaler ****** ... hheheheh.... will be revealed soon... aku ikut je la sebab tahun lepas aku yang pilih....

yang penting disebabkan keadaan ekonomi keluarga yang agak2 sederhana, kitorang pun berayela secare sederhana tahun nie.... lebih kan anak2 je.... ;)

Friday, August 19, 2011

adoiiiilaaaaa...

memang adoilaaaaaa... sebab dah 2 ari aku cirit birit... ape yang aku makan tah... tah2 lauk tu nak dekat basi kot.... semalam ngan ari ni aku memang melepek giler... bile kite buang air besar dah berkurangan dah air kat dalam badan.... memang letih n haus sangat.... pastu aku menyusu badan pulak tu... lagi la haus giler.... tapi ape nak dibuatkan..

nasib baik ikhwan dah 7 bulan dah bulan nie... dah makan nestum.... kenyang dah.... kalau harapkan susu badan aku je memang tak bape nak cukup zat bulan2 pose nie.... maklumla mamanye pose.... ;)

Wednesday, August 17, 2011

2 bujang : tongah buek apo tu??

si ikhwan ni bile abg die agah je atau panggil mesti terkekek ikhwan gelak... suko tengok abgnye ye.... heheheheh... kengkadang kalau aku ngan suami nak buat keje, aku mntk la imran tolong main ngan adik die.... kalau tak ikhwan asik menjerit - jerit je mintak diangkat....


tengah berkomunikasi


haaaa, ape projek nie??




imran dah perasan mamanye sibuk amik gambar.... kalau nak tau mase amik gmbr nie aku tengah makan... tangan pun tak basuh ni... heheheh...





buntangnye mate!!












topi chupa chup...


Thursday, August 11, 2011

Bertuah dan bersyukurnye aku rase...

tadi tengahari aku balik umah nak susukan ikhwan... pose tetap pose, breastfeeding tetap breastfeeding... mase on the way nak balik opis aku nampak ade seorang ibu yang tengah mendukung anaknye yang baya pun lebih kurang macam ikhwan berjalan di tengah2 panas tu... tengahari ni memang panas giler.... bahang die lain macam...

dengan kepala anak tak ditutupnye... walaupun ade kain di tangannye... walaupun si ibu tu berbangsa hindu tapi Ya Allah... insafnye aku... dalam aku berkire - kire bajet utk raya dan sebagainye, ternampak pulak situasi macam tu... kengkadang manusia asik tak cukup nak beli barang2nye... walaupun aku kengkadang terdetik macam tu jugak, sebab kalau nak beli barang aiseh bajet takde pulak... tapi bile tgk si ibu tadi dengan anaknye... memang kerdilnye aku rase...

sesusah - susah aku rase, ade orang yang lebih susah dari aku.... aku Alhamdulillah boleh lagi berkereta tapi si ibu tadi ??? tak tau la dari mane nak ke mane tapi dengan berjalan kaki, mendukung anak di tengah2 panas???

Aku bersyukur dengan ape yang KAU kurniakan kepada kami YA ALLAH... Alhamdulillah....
Terima kasih kerana KAU tunjukkan keadaan tadi kepada aku agar aku tidak lalai dan lupa...


Wednesday, August 10, 2011

imran bersahur...

kejadian ni berlaku pagi tadi.... heheheh.... sebenarnye imran dah bangun dah dalam pukul 1 lebih pagi sampai la time aku nak antar diorang ke umah mak aku.... mase aku ngan suami bersahur, aku biarkan imran main2 dalam bilik die... tetibe die datang, nak nasik.... nasib baik ade sup, ayam kicap pun ade.... banyak betul imran makan, lapar ye nak... hehehehe....


tersengih - sengih mase bersahur.... ;)

berjanggut - janggut jadinye.... ;)

Monday, August 8, 2011

bangun, bangun!! hahaha!!

abg, bangun sahur


atau


ayang, bangun sahur


hahahah!!! itula dialog2 yang kene dengar tiap2 pagi..... kalau aku terbangun, lepas prepare everything, aku yang kejutkan suami aku, tapi macam tadi kalau suami yang terbangun die la kene ucapkan ayat yang kedua tu macam pagi tadi...


mane taknye kul 4am si ikhwan dah merengek - rengek nak susu.... aku pun bagila susu sampai aku2 pun dah tertido... jam berbunyik pun aku tak sedar.... alih2 suami yang kejutkan pukul 5am... terus aku basuh muke pastu terus makan.... heheheheh THANX ABG!!! ;)


due2 orang bekerja macam tu lah.... WALAUPUN hari ahad.... ;)

Thursday, August 4, 2011

TATU PDRM N ATM...

bende ni dah lame sebenarnye... ni ha baru nak cerite... heheheh.... aku tak penah tengok pertunjukan tatu tu, tu yang bersemangat nak pegi tu... memang nak pegi... mase tu terpk nak bawak ikhwan n imran... imran tak penah tengok bende2 nie sume.... ikhwan aku nak bawak gak.. tak nak tinggal... kalau ikhwan nak susu aku sumbat je... heheheh....

aku pun sms la makcik aku, alang n adik aku dina.... diorang on je.... aku pun cakap la lepas maghrib dalam pukul 8 pm aku datang amik.... nak parking punye la payah.. last2 dapat parking yang sungguh jauh giler.... kene la menapak.... suami dukung ikhwan pakai pendukung tu, baby carrier... aku pulak takkan nak biarkan imran menapak sendiri kenela aku dukung... budak 13 kg aku dukung sepanjang - panjang nak ke stadium tu.... HONGEH!!! bak kate org nogori... heheheh...


ni adalah action semata - mata.... heheheh....



sepanjang - panjangnye kete beratur nak carik parking... mase ni stadium jauh lagi...

budak ini sungguh semangat... anak mama manja mama nie... ;)


gambar first permandangan stadium.... tak dapat nak tengok helicopter mendarat.... dah terlambat.... kitorang sampai nak pukul 9pm lebih kurang....


imran takut sebab mercun + bunga api kuat giler bunyiknye...


berlampu - lampu baju diorang nie...


cak ikhwan!!! ;) baik budak nie malam tu... tak banyak ragam... die pun terpinga - pinga amondonyo yang aku tgk nie... heheheh...


masih berlampu - lampu pancaragam nie.... lagu cek mek molek pun ade, wonder girls pun ade.... siap gelek lagi... heheheh...




khusyuk betul.... ;)


askat tengah bertempur secara berpasangan


pertunjukan ni best sebab memang kelakar giler... pertunjukan patung ke ape namenye tah tapi memang kelakar...


mase ni imran dah berani dah.... ;)


tak lame tu si ikhwan nak susu lepas bagikan susu.... aku dukung die macam nie, pastu terus ikhwan tertido... memang baik sangat die mase nie... heheheh.....


ngantuk ye anak mama nie....


Monday, August 1, 2011

Khairul Fahmi dan Elia???

aku adalah salah seorang follower elia, si tunang fahmi tu... terkejut jugak bile bace metro ahad semalam.... tup2 bace harian metro ari ni pulak lain pulak citenye.... entahlah... jodoh pertemuan kan, susah nak dicakapkan...

http://jejariruncing.blogspot.com/

Salam Ramadhan!! dapatkah 30 hari??

Alhamdullillah, bertemu balik dalam ramadhan kali ini.... skang nie dengan 2 anak dan 1 suami... heheheheh..... so far aku tak kene period lagi sebab breastfeed.... memintak dapatla aku berpuase selama sebulan penuh... tak yah ganti2 lagi... tapi kene buat pose sunat la bulan syawal nanti... heheheh....

first time berpose menyusukan anak... nasib baik ikhwan dah 6 bulan dah.... boleh makan makanan tambahan... skang dah makan nestum dah... Alhamdulillah sume dimakannye... macam imran dulu... heheheh.... nasib baik dah 6 bulan, kalau tak, mamanye pose, tak cukupla zat anak aku tu.... heheheheh..... Alhamdulillah dipermudahkan sume2 nye... ;)