Wednesday, October 26, 2011

first day without pampers...huhu...

semalam pegi bawak imran pegi checkup.... misi tu kate imran dah kene tak pakai pampers dah... kene ajar die... sebab time2 umur camni die patut dah pandai nak mengemut pakai otot2 yang berkenaan... kene ajar supaya otot2 kemutan tu jadi kuat..... so hari ni adalah hari utk imran tidak memakai pampers...

lepas mandi, suami dah pesan kat imran... kalau nak kencing cakap tau....imran cam blur2 je... heheheh.... aku tau tu yang imran still blur bile kitorang cakap nak kencing bagitau....kitorang cakap kat imran, imran ari ni tak pakai pampers tau,nak kencing cakap....

lepas makan tengahari imran minum air dengan banyaknye... aku cam ish jap lagi mesti kencing nie.... mase tu aku kat dapur, aku tengok imran nie lain macam je nie... aku tanye imran nak kencing ke, jom!! aku terus bawak die pegi toilet.... aku suh die mencangkung, siap cakap suuussuuussuuussuuu... dengan harapan die kencing... tengok2 takde... aiseh... aku pakaikan seluar die balik... pastu die duk depan komputer menaip...

aku masuk toilet, pastu aku dengar imran jerit, mase tu abah die tgk tv kat hall, cepat2 abah die datang... tengok2 dah banjir dah.... depan komputer... banyak pulak tu... heheheheh.... sabo je la, muke imran cam blur2 je... lepas kemaskan air peninggalan imran tu, aku pakaikan die suar, pesan lagi kat die, nak kencing cakap ye.... imran senyum... so first attempt failed... heheheh...

ape2 pun cube lagi ye imran... heheehehehe...

dah 30 tahun dah ghupenye...

amik sket quote makcik sedara aku, kakcha... "dulu terkedek - kedek je, skang dah 30 tahun dah" heheheh..... macam2 berlaku dalam tempoh 30 tahun ni.... sampailah skang nie dah anak 2 dah pun.... semakin merencanakan hidup yang dah diplanning.... suka duka bersama - sama.... kalau mase susah memang suami n anak2 yang jadi kekuatan untuk jadi yang lebih baik... kalau mase senang memang berkongsi bersame - same dan jangan lupe yang lebih susah dari kite...

terima kasih kat keluarga aku sebab buat makan2 sempena bday aku yang ke 30 tahun nie... walaupun kecil2 kecilan tapi memang amat2 bermakna....

thanx mama sebab belanja potpie yang dibuat oleh kakcha...

thanx akak aku lin sebab belikan nasik arab and bagi hadiah...

thanx kat alang sebab bagi hadiah...

thanx kat kakcha sebab bagi hadiah in advance... heheheh....

thanx kaum keluarga dan kawan2 sebab sudi wish kat aku.... ;) Semoga aku mengharungi hari2 yang mendatang nie dengan lebih tabah dan kuat.... ;) dipermudahkan urusan, dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur... Ammmiinnn...

Monday, October 24, 2011

YEAH, DAH 9 BULAN!!

ari ni genap khayyum ikhwan 9 bulan.... skang nie gigi dah tumbuh 2 batang kat bahagian bawah.... mengesotnye bukan main cepat.... kalau tinggalkan je kat dalam bilik tetibe je dah ke dining la, ke hall la ke bilik abangnye la... kenela mamanye rajin nak mengemop..... kene rajinkan diri nie.... heheheheh...... esok 25/10/2011, checkup ikhwan ngan imran... senang sekali 2 orang buat....



huaaaarrgghhh!!









hhmmmmmm....

Friday, October 14, 2011

Kawan...

Betulla kate orang... kawan bile kite SENANG memang SENANG giler nak carik tapi bile kite SUSAH, memang SUSAH nak cari...... dunia memang camtu.....

Friday, October 7, 2011

Selamat Hari Raya!! Hua Hua Hua!!

akhirnye gambar raye dimasukkan ke dalam blog aku nie.... hehehehe.... setelah sekian lame... raye pun dah abih dah..... heheheheh..... ini la fesyen aku anak beranak, dan kaler pada tahun ini dipilih oleh en suami!!!! hehehehe...... tak nak dipilih kaler yang terang2 sebab baju nie nak bawak ke surau... segan nak pakai kaler yang terang2.... heheheh.... oke gak kaler ni bang, next year, it will be my turn ek.... ;)







main gitar pulak die... heheheh..


BIG HUG!!!


mase ni ikhwan tido, sanggup aku angkat die semate - mate nak amik gambar berempat.... tak lengkap weh tanpe seorang.... susah senang together gether... heheheh.....




Tuesday, October 4, 2011

lamenyeeeee

a'ahla, lamenye tak update blog nie.... cite pasal raye pun tak masuk lagi.... walaupun raye dah abih tetap nak masukkan gambar raye nanti yeeee..... walau pun dah masukkan dalam fb tapi tetap nak masukkan dalam blog kesayangan aku nie.... ;)

tapi kene la tunggu ek... mase mencemburui ni... heheheh....