Tuesday, September 30, 2008

Anak Buah Kesayangan



ni la anak buah kesayangan aku, Nur Eriyana Afrina.. skang umur die lebih kurang 1 tahun 6 bulan... yang adik die pulak name die Mohd Akmal Mukhriz, umur die baru 6 bulan... aku letak gmbr si kakak dulu... nanti aku letak gmbr si adik pulak... diorang nie anak adik aku yg bongsu... sejak diorang ade mmg kecoh betul... ye la dah lame umah nie takde budak2 kecik... time umur2 camnie diorang keletah betul... caaayaaaangggg sgt kat diorang nie.... ;)

Ari Mantai

yup, ari ni ari mantai... n aku skang kat opis tgh kojo... mood kojo pun dah takdo dah... heheheh.... ari ni umah mak aku sibuk nak buat dendeng la, kuah kacang la, nasik impit la... aku stuck kat sini.... aiyaaaa... tak best sgt pulak.... balik opis je terus balik umah mak tolong ape2 yg patut... malam nie ade orang dtg takbir kat umah... mmg tradisi dr dulu lagi.... suami aku pulak keje petang ari ni... lepas die balik keje terus die pegi umah aku.... ingat nak pg tesco ari nie tapi tak tau la sempat ke tak....

kat opis nie tinggal 3 orang je... yg lain dah selamat cuti dah... takpe, berkorban apaaaa saaajaaaa... hehehehe.... tahun depan raye ari ahad ngan isnin, aku nak cuti panjang pulak.... no mercy... hhhhmmmmmm raye nie raye pertama aku beraye dengan status isteri... Insya ALLAH tahun depan nak beraye dengan status ibu... mudah - mudahan, doa - doakan la ek... ;)

Thursday, September 25, 2008

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!!


Assalamualaikum sume!!!


Di sini aku dan suami nak mengambil kesempatan untuk mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI dan MAAF ZAHIR & BATIN kepada seluruh kawan2 dan kaum keluarge kami..... Jemputla datang ke umah sewa kami yg tak seberapa ek kalau ade sesape yg singgah seremban.... ape yg ade la dihidangkan... heheheheh.... yg tak bestnye aku kene keje ari mantai tu ngan raye ketige... ape nak dibuatkan, kono jago opis.... aiyyooooo... SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI sekali lagi dan BERHATI - HATI DI JALANRAYA!!!

Tuesday, September 23, 2008

Suami Kesayangan





Inilah lelaki yang menjadi tunjang kekuatan dan kehidupan aku sekarang.... yang melayan kemengada - ngadaan dan kegilaan aku... heheheeh.... Encik Kamaruddin Bin Haji Hashim... LUV ABG SOOOOO MUCH!!! ;)

Monday, September 22, 2008

Al - Fatihah buat Arwah Cik Ali

ari sabtu lepas aku dpt sms dr suami aku, ade majlis bace Yassin dekat kampung, umah pakcik die sbb pakcik die mase tu dah kritikal disebabkan batu karang. Aku pun berkire - kire nak pg lepas maghrib tu kat Kampung Jambu Lapan dkt Jempol tu... tak lama tu dpt satu lagi msg mengatakan yang cik ali dah meninggal dah.. Innallilah... Suami aku patutnye abih keje dlm kul 2pm, tapi die mintak keluar awal.

Suami aku balik je kitorang terus bersiap, nak pegi umah mak mertua dulu kat Kampung Sentosa, sbb nak tunggu adik beradik yg lain... kul 3 lbh gerak ke kampung.. sampai2 kampung, jenazah baru selesai dimandikan... pastu terus disiapkan dan dibawa ke kubur... baru 23/8/2008 ngan dlm 2 minggu lepas aku pg melawat arwah kat umah ngan kat spital... Dah sampai ajal dah... ptg tu terus berbuke kat umah adik mak mertue kat kampung.. kelam kabut betul... mane taknye dgn 7 beradik sekali yg serbu umah tu... malam tu terus je balik ke umah masing2, tak tido kat kampung.

bercakap pasal batu karang tu, tahun lepas atau 2 tahun lepas kalau tak salah aku, aku penah kencing sampai kuar darah, punye la sakit... bile pegi jumpe doktor, die cakap tande awal batu karang sbb mase tu pasir yg kuar mase kencing tu, pasir tu bergesel ngan salur kencing, tu yg berdarah tu, sakitnye tak payah nak cite la, mmg sakit giler... doktor bagi ubat antibiotik, bile aku makan ubat tu, aku allegic pulak gatal2 satu badan, gi jumpe doktor balik terus die bg ubat lain... mmg sejak tu serik sgt, ari2 minum air tembikai ngan air bali. Skang nie Alhamdullilah takde ape... skang ni kene beringat walau sesibuk manepun kite nie kalau terase nak buang air sket pun pegi terus ke toilet, jgn tahan2.. bile tahan2 tu yg terjadinye batu karang, pastu bykkan minum air masak. ( aku panggil air putih)... ;)

Zaman Persekolahanku


Semalam tgh tgk gambar2 lame dlm pendrive ternampakla gambar mase sekolah dulu, Kelas 5 Hishamuddin, Sekolah Menengah Kebangsaan King George V, Seremban... Kawan2 aku kebanyakannye dah kawin dan berjaya dlm hidup masing2, kawan2 yang nakal dulu pun dah jadi bapak orang dah... tak sangke pulak bile tgk balik gmbr lame nie... heheheheh.....

ms nie aku tembam giler, pakai cermin mate besar, cam budak nerd, tapi skang dah terkurus sket.. hehehehe... skang taknak pakai cermin mate dah.... nak pakai contact lens je, heheheheh.... kawan baik aku mase nie pun, Norsalawaty pun skang dah bertunang dah... tapi belum tau bile nak kawinnye... zima, zaliza sume solo lagi.... fazillah dah kawin awal, tapi tak tau dah ade anak ke tak... rajveen pun tak dengar kabar berite...hazwan, adi, quizi sume dah ade keluarge sendiri dah, yang si dino pulak last time aku dengar die kat astro tapi tak tau la ade ke tak sbb aku jarang tgk Astro Awani nie.... Sume dah ade kehidupan sendiri... Alhamdullillah.... ;) Ape2 pun kenangan bersame - same kawan2 mmg tak dpt dilupekan sampai bile2.... Gudluck sumenye!!!

Friday, September 19, 2008

Tadarus Al - Quran dan Majlis Berbuka Puasa

Ari ni dijangka ade Majlis Tadarus Al - Quran ngan Majlis berbuke pose ngan terawih under Pejabat Pengarah Tanah dan Galian. Start khatam kul 6pm, pastu berbuke pose pastu berterawih beramai ramai.... Alhamdullilah dah khatam awal2 dah pastu bace balik semula... Seronok pulak bertadarus beramai - ramai, selalu sensorang je...

Bulan pose nie mmg penuh keberkatan, berpose bersame2 ngan suami tercinta.... tapi kadang2 je berbuke ngan die sbb die keje shift... kalau shift pg ngan malam boleh la berbuke same2.. kalau abg keje ptg kenela berbuke sensorang... ari sabtu n ahad baru pg umah mak masing2... meriah bukak pose beramai - ramai.... meriah giler!!!

Ni ha first time berbuke ngan kawan2 pejabat.... nak rase cemano haaa rasenyeeee... masing2 bawak keluarge masing... anak2 masing2... mesti best.... jumpe beramah mesra nie... ape2 pun SELAMAT BERBUKE POSE UNTUK ARI NIE!!!! ;)

Umah Sewaku






Dah hampir 4 bulan aku dah berkahwin dah... dinikahkan pada pukul 3pm 6/6/2008. Kehidupan selepas kahwin???? BAHAGIA SESANGAT!!! korang yg dah kawin mesti tau cemane kan.... heheheheh.... lepas kahwin kitorang duk menyewa dkt Taman Sri Mawar, Senawang. Menyewa dulu, nak beli umah sendiri belum mampu lagi... Insya Allah, akan datang..

Sewa die standard.. Boleh mampu lagi la kirenye.... umah teres setingkat.. okela untuk duk due orang.... jiran belah kiri keluarga india... oke je akak ngan abang tu, selalu dengar diorang marahkan anak diorang... hehehehe... kuat giler suare diorang... hehehehe.... nakal bebenor anak diorang tu...

Jiran belah kanan pulak keluarge melayu... ade sorang nenek jugak yg tinggal kat situ.. kuat bercerite nenek tu, kalau berjumpe mesti nak berborak... nak taknak konola layan... heheheh.... dah terkuar cite die ade kuarge kat singapore la, ade dusun buahan la kat melaka... oke jugak layan, tapi kalau balik keje penat sgt aku cakap la kat nenek tu, oke ek nek nak masak nie... hehehehehe......

Umah aku depan jalan besar, ade simpang 3, simpang 3 tu pulak bukannye bentuk T tapi Y, banyak gak accident jadi kat situ, bahaye pastu kene hati - hati la, aku rase cam simpang 3 paling merbahaya di dunie.... hehehehe... bagi aku la... hehehehe.... sape nak datang umah aku kene bagi signal cepat2 sbb takut orang belakang tak sempat nak brake.... kene hati2 giler.... challenging je ari2 bile nak balik umah... heheheheh....

Wednesday, September 17, 2008

Baru nak start nie haaaaa....

Assalamualaikum... bile tgk ramai kawan2 yg dah ade blog nie rase cam aku pun nak buat jugak nie.... menulis tentang kehidupan aku sama ade suke ataupun duke... so Selamat Datang ke dunie aku!!!! Hopefully dpt tulis sampai blogspot.com nie wujud, sampai aku dah beranak bercucu kot...heheheheh.....

So Selamat Membaca dan hepi2 selalu!!! ;)