Tuesday, September 28, 2010

esok hari raye!!!

yup, esok aku sambut raye kali kedue dalam tahun nie tak termasuk raye haji ye.... heheheheh.... sempurna sudah pose qadak dan pose sunatku... Alhamdulillah... dalam keadaan skang nie pun aku masih mampu lagi untuk berpose.... Allah telah mempermudahkan perjalanan pose pada tahun nie walaupun seminggu lebih aku demam n terpakse tak berpose selame 4 hari... belum ade rezeki nak pose penuh 30 hari... maybe next time....

malam nie nak makan ape ye untuk berbuke??? rase cam banyak je nak makan.... eheheheh.... baby lam perut nie nasib baik bekerjasama ngan mama die... aku pujuk2 die kate siang mama tak makan sebab pose... nanti malam mama makan ye.... ;) dah 5 bulan nie memang aktif baby lam perut nie lagi2 bile dapat makanan... hehehehh....

Thursday, September 23, 2010

scan 5 bulan...


semalam petang aku gi scan kat Klinik Kesihatan Seremban.... nasib baik dapat doktor yang oke kire doktor tu menerangkan ape yang die scan kan.... perkembangan n tumbesarannye sumenye oke.... doktor tu tak cakap pasal jantina n aku pun tak tanye... nantila dah 7 atau 8 bulan nanti baru aku tanye....

lepas scan tu doktor tanye anak pertama umur bape??? aku cakaplah dah setahun 4 bulan... doktor tanye lagi berat die bape?? aku cakap ade dalam 12 kg... pastu doktor sambung lagi... lahir dulu kecik betul kan... pastu aku tambah dah besar nie besar betul... hhehehe....

lepas pegi scan kat klink tu aku nak try pulak scan kat Klinik Swasta iaitu Klinik Amal... saje je nak test kat situ... selalu aku pegi dekat Klinik Malaysia, Taman Bandar Senawang, tapi kat situ ade prob dengan printing die... doktor faridah tu oke sangat... tapi masalah printing pulak... so kenelah aku try kat klinik amal pulak.... doktor die pun oke jugak.... scan pun oke.... lame die scan, sumenye die tunjuk... dari kepala sampai ke kaki.... kepala, tengkuk, leher, belakang, tangan kaki, paha, punggung... setakat nie sumenye oke.... tapi ade satu part tu doktor kate baby angkatkan tangan die kat tepi kepala cam tengah lambai2 la pulak... heheheh.... best2.... ;)

Wednesday, September 22, 2010

satu - satunye...

inilah satu - satunye kad raya yang aku terima untuk tahun ini... seingat aku orang nie tak penah lupe nak bagi kad raye kat aku sekeluarge... time kasih la bebanyak... di zaman it nie, cara yang konvesional yang tetap akan digunapakai dan diingati sampai bile2...

thanx bebanyak lagi sekali kepada MOHD AZLAN BIN MUBIN, x - napier.... (hang bile nak kawin nie???? heheheheh...)



tahun depan anak2... Insya Allah..

Monday, September 20, 2010

BERTUKAR!!

heheheheh... kelakaunye muke aku mase pakai spek lame... spek nie aku pakai mase sekolah menengah... maknenye dah 12 tahun aku tak tukar spek baru sejak pakai lens nie kan... heheheh.... tambah power pun sendiri2 dekat lens... sabo je la kan... heheheh....

bile tanggal lens mase nak tido tu, kire memang rabun balik la aku walaupun pakai spek lame nie... iye la spek dah lame kan... heheheh.... kengkadang termalas pulak nak bukak lens, bahaye tul aku nie... tu yang mase nak raye tu aku bercadang nak tukar spek baru.... tapi mahalla spek nie... tapi nak buat cemane tukar berbelas belas tahun sekali.... adoilaaaa.... bagi aku memang mahal...

mungkin disebabkan silau aku yang banyak, power belah kanan 1050, power belah kiri 900... haaaa amik ko... buat pengetahuan sume, aku start pakai spek sejak berusia 10 tahun... suke tengok tv dekat2 kot... memule abah aku pakai, pastu akak aku, pastu aku, pastu adik pompuan aku, pastu adik lelaki aku pastu last sekali mama aku... jadi keluarge cermin mate kitorang nie... hehehehh...

so inilah pertukaran setelah 12 tahun lamenye spek lame zaman sekolah ke spek baru... lainnye muke aku bile pakai spek.... heheheh...

haahahahah!! antiknye spek nie!!

mama pakai ape tu abah??

imran nak pakai boleh??

uuwwaaaaa mama tak bagi!!

inilah ghupe aku bile pakai spek... tapi pakai mase malam je ye tuan2 dan puan2...


Friday, September 17, 2010

budak lelaki memang camtu.... jatuh dan dipicit... ;)

tercakar oleh mak sedare yang geram tgk pipi imran yang tembam... heheheh...


bibir berdarah sebab terjatuh landing betul2 kat kepale lutut abahnye yang keras giler tu..

takpe mama n abah, imran maintain je.... ;)

Wednesday, September 15, 2010

Struggle for the best... ;)

ni la gambar raye kitorang bertige... susah nak amik dengan imrannye tak berape gemar nak amik gambar.... tapi kene pakse jugak... heheheh.... banyaknye gambar nak upload.... banyak giler... tengok la tahap kerajinan nanti cemane... heheheh.... kalau nak tengok gambar banyak2 nanti upload dekat facebook.....

ari nie ari aku start keje... bestnye cuti lame2... menghabiskan mase dengan orang yang tersayang... ;)

raye pertame giliran aku pulak.... dekat Taman Desa Beringin Sikamat, pastu raye kedue pulak dekat umah mertua dekat Kampung Sentosa, Paroi... memang dekat giler... heheheh.. so takde masalah sangat... raye ketige kitorang lepak kat umah sebab aku memang letih giler... dalam keadaan skang memang cepat letih... makan pun takla banyak sgt cume raye pertame tu aku pulun banyak2 sebab nak makan dendeng yang mak aku buat... bestnyeeeee.....

perut aku maintain kecik, jenis perut nipis camtu la... heheheh... asalkan baby sihat walafiat tu pun dah cukup... raye bersame suami n imran tersayang... memang happening.... ;)




Wednesday, September 8, 2010

Salam Lebaran...

Disebabkan nie je gambar kitorang bertige berbaju raye... ni pun amik tahun lepas... nak gak amik gambar berbaju kurung n berbaju melayu... heheheh....
Di sini aku sekeluarge nak mengucapkan kepada saudara mara, sahabat handai dan sesiape saje yang mengenali kami.......
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
&
MAAF ZAHIR DAN BATIN
&
BERHATI - HATI DI JALAN RAYA


IKHLAS DARIPADA :
ABAH : KAMARUDDIN BIN HAJI HASHIM
MAMA : RUS INDA BINTI RUS DIN
ABANG : KHAIR IMRAN BIN KAMARUDDIN
BABY DALAM PERUT

yeay!!

huhu, ari nie last keje.... esok ari mantai dah cuti dah..... nak setelkan umah dulu.... pastu baru pegi umah parents n parents in law.... tengok2 ape yang patut... ari mantai kene tanye mama ade takbir ke tak.... selalunye buat... tahun nie memintaklah buat... Insya Allah.... tahun nie giliran aku.... beraye belah aku dulu pastu raye kedue raye belah suami pulak.... tak sabarnye...

ari nie last keje, tak tau la kecergasan keje tu cepat ke lambat... dah mood raye dah.... heheheheh.... yeay2 nak raye!! aku pulak yang lebih2.... heheheh..

Monday, September 6, 2010

sumenye last minit...

ari sabtu lepas aku sempat kemas bilik je... yang lain tak kemas lagi... kalau ari bese aku tido tak sampai 5 jam.... kalau senin je takpe, nie sampai ari jumaat, so penat die menjadi terlampau - lampau.... heheheh.... so ari sabtu ngan ahad tido lagi lambat n bangun lagi lambat dari bese.... tapi memang cover la tido tu, walaupun kite tak digalakkan tido banyak mase bulan pose....

skang kecoh sama ada ari khamis atau ari jumaat raye... memintak la ari jumaat sebab kalau tidak kelam kalibut dibuatnye ( ayat fb )... hehehh.... tapi yang bestnye raye tahun nie, dengan suami tersayang, imran yang semakin lasak (tak sabar nak tgk die bergaye dengan baju melayu, walaupun aku tau sampai tengahari je imran pakai).. heheheh... n nak beraye ngan baby kat dalam perut nie..

baju raye nasib baik muat sebab perut aku kecik, aku skang suke pakai baju kurung pahang sebab besar n mengembang kat bawah, kire sesuaila dengan keadaan aku skang nie... best2... heheheheh.... kalau pakai baju kurung mesti tak muat kat bahagian bawah... ;)