Friday, November 26, 2010

aisehmentol...

dah tau ek jantina baby??? heheheh.... terbocor pulak maklumat kat fb ye.... ape2 pun gambar scan nanti bulan 12 ye.... hehehehh.... ;)

hehehehehe...

dah tau dah jantina 2nd baby nie ape..... tapi suami benarkan bagitau bulan 12 nanti... heheheheh.... gambar scan pun dah amik dah.... tapi taknak tunjuk sangat ghupe die... sebelah mate kene tutup... puas la doktor tu tolak2 perut aku suh baby alihkan tangan tapi tangan die beralih sket je.... hehehehh.....

tumbesaran baby amat menggalakkan... doktor cakap baby besar.... skang nie berat baby 1.599 kg.... berat sket dari mase imran lahir 1.58 kg.... aku pun terkejut, aku cakap kat doktor ramai yang kate perut aku kecik je.... doktor kate yang penuh tu baby je... takde dipenuhi air sangat... perut aku nie nipis bebenor tu yang nampak kecik tu.... hheheheh.....

Wednesday, November 24, 2010

lepas hajat aku... heheheh....

kejadian ni berlaku pada petang ahad... selalulnye kitorang akan beristirehat ari sabtu n ahad... bile petang baru kuar pe mane2... petang ahad tu suami tanye, nak pegi mane nie... aku bagi cadangan kite pegi midvalley nak naik komuter... suami kate komuter lambat... aku bagi suggestion lagi, gi klcc nak, naik bas... bawak imran.... heheheh.... tak lame tu suami kate oke jom sambil tgk jam die....

so nak dijadikan citenye...

naik bas dari seremban ke kuala lumpur

bas tak berhenti kat depan cm - tapi berhenti dekat Hentian Hang Tuah

dari situ naik bas metro ke plusliner tah ke CM

dari CM naik LRT ke KLCC





ingatkan nak pegi aquaria tapi memandangkan mase pun hampir malam n nak kejar bas, so kitorang pun baliklaaaa ikut jalan yang kitorang datang td... heheheh...
takpe aquaria tu pegi ngan adik imran la sekali ye.... lepas nie nak pegi mane pulak ye... ;)

Friday, November 19, 2010

Nilai...

kitorang nie jarang pegi ke nilai... tetibe ari tu saje je nak jalan sane... pegi kat giant.... pastu tengok kedai2 kat depan giant tu dah bukak dah... menarik jugak, banyak tempat makan.... cam shopping complex je just parking die open air...

mase kitorang pegi dulu2 tu tengah bina lagi... nie ha dah bukak dah... restoren A&W yang kat centre point tu pun dah tutup sebab nak bukak kat sini... tak sure pulak ape name tempat die nie... kitorang makan kat A&W dan aku dapat minum float... bestnye dapat minum, lame dah aku tak minum... sesekali ape salahnye ye tak....





Dataran Nilai tak sempat nak pegi sebab hujan pulak... tengok dari newspaper cam oke je sebab ade diorang letakkan gambar tokoh2 negara kite kat dataran nilai tu... bagus la untuk budak2 atau orang dewasa ingat mengingati tokoh2 yang ade kat negara kite nie...

seberang jalan dr giant tu diorang nak buat tesco pulak.... tapi still dalam pembinaan lagi... bagus la tu, bangunkan balik nilai... senang orang nak pegi beli barang... orang bangi, orang bukit mahkota pun boleh shopping kat sini...

cencorot oh cencorot....

binatang ni jenis pendendam... mase ngandungkan imran antara bende yang die buat :

1) gigit wayar astro - abih aku tak dapat tgk astro ari tu
2) buat lubang kat almari dapo aku - cam buat jalan shortcut la pulak
3) masuk lam laci pastu digigit - gigitnye majalah aku...
4) berak merata - rata

lagi dimarah lagi dibuatnye... memang menguji kesabaran betullah mase tu... nak marah pun tak boleh sangat... kalau terkuar la perkataan - perkataan yang TER tu cepat2 aku beristighfar... adoilaaaa... pas bersalin takde pulak datangnye.... langsung tak datang....

la nie ngandung yang kedue nie datang pulak laaagggiiiiii.... suami pun dah tak tahan dah... rase memang nak bunuh je sebab menatang nie haiwan perosak.... tapi aku tengah ngandung, suami sabar je..... ade sekali tu sebelum kitorang pegi kulim dapat satu ekor masuk dalam perangkap.... suami lepaskan, suami cakap "skang aku lepaskan ko, kalau ko nak mati ko masuk la balik".... lepas balik dari kulim tu... suami pasang balik perangkap, masuk die balik... letak kat dalam stor... agaknye stor tu panas, petang tu tengok die dah mati... kitorang pun tak sangke die akan mati... tapi kitorang tak berniat nak menyeksa ade kawan kate takpe...

nie haaaaa kelmarin diberaknye sofa, pastu semalam dikencingnye sofa.... adoilaaaaa... memang nak terkuar perkataan2 yang tak sepatutnye.... tapi SABAR je laaa....

setakat nie dah gune serai wangi, daun pandan pun tak lut gak.... semalam gak suami pegi beli racun tikus.... dah geram sangat dah...

Thursday, November 18, 2010

Minum air gule n scan 7 bulan....

minum air gule kali nie tak azab sangat sebab air gule tu tak suam... yang last time tu suam tu lagi teruk... kali nie oke.... orang pun tak ramai... aku orang no. 5 pulak tu....

Prosedur amik air gule :
1) kene pose dari pukul 10 pm
2) amik darah dulu
3) minum air gule 1 mug
4) tunggu 2 jam
5) amik darah balik
6) result dpt mase next checkup kat klinik desa sikamat..
sambil2 tunggu 2 jam tu, aku pegi scan pulak... patutnye scan pukul 2 pm... takkan nak tunggu kan, nasib baik la boleh tukar ke pagi... jimat mase sket...
yang nie pulak lepas kene scan :
1) tumbesaran baby oke...
2) uri aku dah ke tepi dah + mase scan 5 bulan uri tu ke bawah sket.. Alhamdulillah....
3) air ketuban pun oke..
4) doktor suh aku minum air banyak sket sebab baby tersedu - sedu kat dalam tu..
5) doktor tanye yang first tu boy ke girl??? doktor cakap babynye tut nampak bulat je tapi tak sure pulak lelaki ke pompuan... yang nie kene scan kat tempat lain kot...
6) doktor tanye yang kedue nie nak normal ke caeser?? aku cakap kalau boleh nak normal sebab setakat nie takde ape2 masalah lagi... Insya Allah...
7) doktor bagi tarikh 10/1/2011 untuk refer kat doktor pakar sebab aku ade history caeser because of sever PE..
Sekian...

Monday, November 15, 2010

already 7 months!!

wah, ari nie dah 7 bulan dah aku pregnant... cepatnye mase berlalu... setakat nie kesihatan aku oke just mengah2 je.... bese la kan.... melayan karenah abang imrannye.... heheheh... bile aku suh imran sayang baby terus imran cium perut aku... heheheh.... bagus abang imran nie ye... ;) as for imran, takde la pulak buat perangai or meragam sangat.... setakat merajuk2 tu bese la kan... sebab die dah paham skang.... cakap pun cakap jepun + thailand skang... heheheh...

18/11/2010 nie aku kene minum air gula lagi + scan.... yang paling aku nyampah minum air gula... likat + pekat... uweeekkkkkk... tapi nak buat cemane dah prosedur diorang camtu skang nie.... ikut je la.... aiiyyaaaaa...

scan laki ke pompuan... harapkan dapatla sepasang bolehla berehat panjang lepas tu... heheheh.... tapi kalau dapat laki pun oke... no prob punye... ;)

Tuesday, November 9, 2010

hilang sudah...

3.00 am - suami menjenguk ke luar rumah... tiada ape2 yang ganjil...

5.00 am - suami main komputer n terdengar bunyi hujan, hhhmmmmm hujan, best kalau tido nie... suami rase mengantuk n terus tido tanpa melihat ke luar (aku pun ade cam terdengar bunyi hujan tapi sambung tido sebab ingatkan hujan)

7.00 am - bukak je pintu grill nak pegi keje suami menjerit, " motor abg hilang!!"... aku ingatkan die bergurau... terus aku ke depan pintu... motor takde, pelapik motor bersepah n pintu gate terbukak luas....



suami amik cuti kecemasan n aku pulak datang lambat ke opis untuk menyelesaikan ape2 yang patut... kepada sesape yang ade hilang motor di Seremban ni la tindakan seterusnye...

1) Report kehilangan di Balai Polis Senawang

2) Kitorang diminta pegi berjumpa Sarjan Kamaruddin di IPD Seremban 2 pada pukul 9.30 am

3) Selepas itu pegi ke Kedai Motor untuk claim insurans... diorang mintak RM100.00 dan kunci motor... kitorang mase tu takde cash n kunci tertinggal kat umah.. kene balik dulu kat umah dan pegi bank

4) pegi balik kat kedai motor.. mungkin kitorang dapat dalam 6-8 bulan dalam 80% dr harge sebenar... maybe dalam RM4 ribu lebih.... oke la tu kot tapi lambatla...

memang dugaan betullah.... mulai hari nie suami kene antar imran n aku pegi keje... motor lain??? tak fikir lagi cemane...


kenangan terindah si anak dengan si bapa berjalan - jalan dengan motor kesayangan telah diragut oleh pencuri lahabau..

Thursday, November 4, 2010

Seremban - Kulim

nak upload gambar tapi cam lambat la pulak sejak 2 - 3 ari nie... kalau nak tengok gambar boleh la tgk kat fb ek... ;)

30/10/2010 (Sabtu)

7.40 am – Gerak dari rumah

8.30 am - berhenti breakfast dekat R&R Dengkil

12.00 pm – Berhenti isi minyak dekat Hentian Simpang Pulai + suami takut tak sempat nak isi minyak

12.30 pm – berhenti makan tengahari dekat R&R Sungai Perak + ade escalator lagi… wah, cantiknye tempat die

3.00 pm – sampai kulim n terus usha klinik pakar kulit tu n terus carik hotel + check in dekat Seri Malaysia… dah terbese ngan hotel nie… hotel bajet la katekan… heheheh….

5.30 pm – jalan2 kat Bandar kulim + tengok ade signboard giant nak la pegi sane tapi tak jumpe pun… last2 pegi balik hotel

7.00 pm – dinner kat hotel

8.45 pm – tengok final NS vs Kelantan kat bilik hotel + kitorang terlupe nak bawak mainan imran abih ditutup – tutupnye tv tu…. Last2 main telefon hotel, kitorang cabut wayar… heheheh…. N umpan imran suh makan buah betik (beli kat hentian sungai perak)

31/10/2010 (Ahad)

Kitorang bangun lambat + tak breakfast pun dekat hotel + aku makan roti dulu sebab lapar + terus check out

11.00 am – terus kitorang pegi klinik kulit tu… doctor die memang sempoi, tak sombong langsung… berbaloi la datang jauh2…. Layanan mesra… heheheh… doctor bagi bekalan ubat untuk 2 bulan + kalau boleh after 2 bulan doctor nak tengok balik perubahan kulit + tapi kalau tak dapat datang n ubat dah abih, diorang boleh poskan ubat je… iye la jauhla katekan…..

11.45 am – lapar lapar lapar + terus pegi Pelita Nasi Kandar + makan nasik beriani + imran pun suke… heheheh….. kedai nie depan je ngan klinik tu….

12.30 pm – Kitorang meneruskan perjalanan balik ke Seremban

3.00 pm – berhenti dekat R&R Sungai Perak untuk solat n beli buah – buahan (limau barli, jambu batu n jambu madu)

4.15 pm – Singgah kat Hentian Tapah untuk buang ape yang patut…. Heheheh… tapi memang ramai betul orang kat sini…

5.30 pm – Berhenti minum petang dekat Hentian Ulu Bernam + kebetulan ade jualan dari FAMA, memang meriah betul la dekat situ…. Beli biskut kelapa kat situ…

7.00 pm – Berhenti isi minyak dekat Hentian Sungai Buloh + mase kat sini la perasan yang temperature kete dah naik sampai ke merah…. Pastu dengar bunyik air cam menggelegak + cepat2 parking, suami tepon abang ipar n die suh bukak bonet n tunggu sampai temp die turun… duk la kitorang tersadai kat situ… aiyaaaaa….

7.40 pm – kitorang meneruskan perjalanan n kene berhenti dekat Stesyen minyak esso pulak kat shah alam tu + tunggu temp turun lagi + nasib baik ade abet u tolong + die cakap kipas tak bergerak nie…. Pastu lepas die letak air die suh kitorang jalan cepat2… kitorang meneruskan perjalanan ke seremban + mate asik pandang ke penanda temp tu je, bile sampai kat traffic light je terus naik ke max lagi….

10.00 pm – akhirnye sampai jugak kat umah + Alhamdulillah sangat2… bermacam – macam dugaan, kete nie pun dah nak dekat 7 tahun dah + memang ade parts yang nak kene tukar… ape2 pun perjalanan ke kulim bersama – sama ngan family tercinta memang best sangat… tak plan sangat pun + kalau nak pegi sumenye cukup terus pegi…. BEST GILER!!! Pasnie nak pegi mane pulak ek… heheheh…