Monday, December 27, 2010

Imran dan perunding imejnye...

sape lagi abahnye laaaa.... mementangla anak lelaki... heheheh.... yang kedue nie nanti pun Insya Allah anak lelaki.... suke la die..... tunggula giliran aku pulak nak perunding imej bile dpt girl nanti....






gaya imran mase gi umah orang kawin.... ;)

Kalender 2010..

tercapai jugak hasratku nak buat kalender imran dan aku sefamily... gambar pun amik yang kat tesco contest tu je.... ade kalender yang menegak cam nie ngan melintang, cam melebar sket... so aku pilih yang nie... cadang nak letak kat opis.... tapi skang sebelum tahun baru nie terletakla die kat atas tv kat umah aku....

Harge sebenar : RM 32.00 je... campur postage dalam RM 38 ++ je... bile dpt tu rase cam best je, iyela orang baru buat first time kan... heheheheh.... terexcited sket.... ;)


Wednesday, December 22, 2010

Mabuk...

yes, itula bahagian yg aku dapat.... dpt loya2 ngan pening2 kepala A.K.A mabuk di hujung kehamilan.... dalam 3-4 ari yang lepas aku cam pening2 kepala + loya, aku ingatkan pasal lambat makan.... atau pun BP aku naik... aku risau tekanan darah tinggi je sebab ade kes dulu.... malam isnin tu aku pun pegi la ke klinik.... nak check ape2 yang patut... aku ade pengecheck bp tu kat umah, suami belikan... tapi bile check bacaan cam rendah sket.

doktor checkla bp aku.... agak rendah tapi tak bape nak rendah, kire tak perlu nak risau laaa.... bile aku cakap dulu ade kes darah tinggi mase anak first, doktor macam terkejut sebab kali nie takde.... doktor kate nie mungkin sebab hormon, maknenye aku pening dan loya di akhir kehamilan.... doktor kate aku nie bernasib baik sebab tak kene sepanjang kehamilan.... dalam kes aku, aku kene awal dan akhir kehamilan....

pastu aku cakap yang aku nak scan... hehehehh... bape banyak scan la... heheheh... tapi macam nak tgk je keadaan baby tu cemane kat dalam tu.... walaupun dah tau jantina die ape... heheheh....

ni la hasil dr scan :

1) kepale ke bawah - Alhamdulillah...
2) uri di atas - Alhamdulillah...
3) air ketuban cukup - Alhamdulillah...
4) anak lelaki - Alhamdulillah...
5) berat baby 2.0 kg - Alhamdulillah... mungkin nak bersalin nanti berat akan jadi 2.8 atau 2.9 kg..

doktor kate jgn risau2.... Insya Allah kalau takde ape2 masalah boleh bersalin normal... skang nie aku cam risau sebab nak ujung2 nie kan.... cam dpt baby first la pulak.... lain baby lain rasenye.... memintakla sumenye oke....

Monday, December 13, 2010

taaaaadddaaaaaaa!!!!

ini la deh ghupenye baby yang bakal dilahirkan Insya Allah ujung bulan 1 atau awal bulan 2 nanti.... suami bagi izin tunjuk mase dah 8 bulan pregnant... ari nie aku pun genap 8 bulan dah.... kalau korang tengok baby nie tutup mate die sebelah kan... sebelum nie die tutup satu muke....
doktor tu puas la menolak - nolak perut aku biar baby tu alihkan tangan die.... sakit gak la perut aku.... doktor asik tolak2 je... last2 nie je la yang dapat.... oke la tu... hehehehe...

doktor tanye first baby ape??? aku cakap la boy.... doktor tu terus kate yang nie pun boy jugak.... aku oke je... dpt boy pun oke dapat girl pun oke.... ;) no hal laaaa.... lepas nie kene la usaha nak dpt girl pulak... heheheh....
Alhamdullilah, doktor kate sumenye oke n baby agak besar.... berat mase 29 minggu nie dalam 1.599 kg or besar sket dari imran mase lahir.... so doktor bagi due date kat aku dalam 25.01.2011.... so kene la bersedia bile nak dekat2 tarikh tu... Doakan aku ngan baby selamat ye... ;)

Thursday, December 9, 2010

Latest Checkup..

pagi tadi 9/12/2010 baru pegi.... skang dah 31 minggu lebih nak masuk 32 minggu dah.... saspen gak nak pegi checkup yang nie sebab mase nie la darah tinggi ade la, kencing kotor ade banyak albumin la.... tadi check air kencing oke, tekanan darah tinggi pun oke....

pastu check kaki, nurse tu kate kaki ade bengkak sket, so die nasihatkan lebihkan rehat, tinggikan kaki mase duduk or tido, jangan berdiri lame2 sangat.... kalau mase imran dulu masuk 7 bulan kaki dah bengkak giler dah... skang nie Alhamdulillah... tak bengkak sangat... mane yang aku boleh jage aku jage.... hope dpt bersalin cukup bulan n normal kali nie....

next 2 weeks 23/12/2010 - pegi checkup balik kat Klinik Desa Sikamat n jumpe doktor.... pastu petangnye pulak kul 2 pm ade appointment kat Klinik Rasah untuk scan ape yang patut....

Hope sumenye berjalan dengan lancar... Insya Allah...

Wednesday, December 8, 2010

Tesco Contest..

Al kisahnye macam nie..... tesco baru bukak atau to be exact, berpindahj dari tempat lame yang disewa ke tempat sendiri... tak jauh pun jaraknye.... dekat je... pegi kali nie memang nak jalan2 je sambil2 tengok barang yang murah... jalan2 tgk kat satu booth nie orang cam ramai... pegi dekat2 sket, ghupenye bebudak tgk bergambar/ berposing.... aku tanye dalam hati, cemane nak masuk nie.... takpelah, suami kate kite masuk dalam tesco dulu beli barang...

kuar dr tesco pegi kat booth tadi, tanye la kat orang tu cemane nak masuk... orang tu kate beli lebih RM50 dah boleh masuk dah... kalau nak masuk contest kene bayar RM 10... aku ngan suami pun oke je la... pegi la beratur ngan troli2 sekali beratur... heheheh....

kalau nak sewa baju kene bayar RM 10 lagi... aku cakap kat suami tak payah la... imran pakai je la baju yang skang nie... orang depan aku nie anaknye 3 orang... pueh la menunggu... kat bebudak tu diorang bagi props... pepandai la parents diorang nak suh anak gelak ke senyum ke...

bile tibe time imran, ape lagi bising la mulut aku ngan suami amik perhatian die.... menjerit - jerit.... imran nie memang tak pandang kamera... kalau bernasib baik pandang la die... kalau tak, takdo do nak pandang kamera.... so ade la gmbr candid ngan tak candid... last sekali amik gambar sekeluarge... tu yang paling best sebab susah nak amik gmbr kitorang sekeluarge...

untuk masuk contest orang tu kate die akan pilihkan gambar yang akan dibawa ke pemilihan gmbr baby... aku pun oke je la... keputusannye bulan Januari 2011 nanti... aku cakap kalau ade rezeki menang, kalau takde rezeki takpe lah, cube lain kali.... ;)




Monday, December 6, 2010

Sambutan Awal Muharram..

6/12/2010 Isnin bertempat di Pejabat Pengarah Tanah dan Galian telah diadakan Majlis Sambutan Awal Muharram.... sebab esoknye kite cuti... ;) Alhamdulillah sumenye berjalan dengan lancar....

8.30 am - Majlis dimulakan dengan bacaan surah2 lazim oleh peserta kelas tajwid termasuk aku... heheheheh.... takut woo bace depan orang, bace sendiri2 boleh la... heheheh...

9.30 am - Tazkirah oleh Ustaz Shafie (Ustaz yang ajar kitorang mengaji)

10.00 am - Penyampaian cenderahati untuk ustaz dan Dato' PTG, Dato' Zaffarudin Bin Sharif.

Tak lame tu ACARA MAKAN2.... ;)








Thursday, December 2, 2010

Sayangnye nak makan....

yang nie aku order dr kawan sekolah aku, Shiran... saje je nak cube order.... bile dah dapat tu, alahai cutenye... sayangnye nak makan... semalam aku ade makan 1.... sedapnye coklat die... aku makan white choc... ari nie nak makan black choc pulak.... satu ari satu la kot makan... tak pun simpan je... heheheh....





Wednesday, December 1, 2010

edit by daniel... best!! ;)

Congrats Naya & Khairiz!!!

HARI PERTAMA

ari jumaat malam pegi umah angah (makcik aku yang nak terime menantu nie).... bawak sekali mama aku, alang n dina.... diorang tido sane.... aku tak tido sane, memandangkan aku lagi selesa tido di rumah dengan keadaan skang.... makcik aku lagi seorang ateh ngan anak die, nui dah ade dah kat sane sejak tengahari....

imran tengah makan biskut sedap
senyum tersipu - sipu...

betul, imran tak tipu..... (ape yang tipu tak tipu nie)

pelamin dalam

kene pakse amik gambar

gambar sebelum imran jatuh.... sedih tgk die jatuh tinggi camtu, cemane la rase sakitnye..
HARI KEDUA

selepas nikah

tengah dinikahkan.... bapak pengantin kene ulang 3 kali, pengantin sekali lafaz je... heheheh... bapak pengantin yang nervous nie...


awat mate aku nie cam beso je

HARI KETIGA

cantiknye makeup die... orang jarang2 makeup, sekali makeup meletop!!

imran landing abih, nie tengah ngantuk nie... heheheh...

bersedia untuk diarak

pelamin luar


yang nie pulak ade booth kat luar, buat cam guestbook... mase nie suami tengah makan, tak sangke pulak die nak makan awal sebab baru je lepas makan kat R&R Dengkil... takpe la amik gambar berdue dengan imran...



pengantin sedang berarak
kesimpulannya.... susah kitorang nak amik gambar as one family.... sorang ke sane sorang ke sini.... hahahahaha!! aku je yang beria - ia amik gambar orang.... takpe pasni amik gambar berempat pulak....
TAHNIAH YE NAYA & KHAIRIZ!!!
SELAMAT MENEMPUH ALAM RUMAHTANGGA DAN SELAMAT BERTOLERANSI